26 / 07 / 2024

Özbekistan ekonomisi son durum

Özbekistan ekonomisi son durum

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBDR), Özbekistan ekonomisinin 2017 yılında yüzde 6,2 büyüyeceği öngörüsünde bulundu.

Dedeman'dan Özbekistan’a üç yeni otel!

Yurt içi ve yurt dışı projeleri ile de büyüyen Dedeman, üç değişik markası ile üç yeni otel projesinde yer alarak Özbekistan’a tekrardan giriş yaptı. Şirket, yenilenen iş geliştirme strateji ile son 2 senede otel sayısını yüzde 70 oranında yükseltti ve 2023’te yüzde 55 finansal verimlilik elde etti.

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de konut fiyatları yine düştü! Son dokuz yılın en sert düşüşü!

Çin ekonomisi 2023 yılında yüzde 5,2 büyüyerek resmi hedefi aşsa da son dönemlerde gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü yeni bir olumsuz eşiği daha geçti. Ülkede konut fiyatlarında son 9 yılın en sert düşüşü görüldü.

Türk müteahhitlerinin iş hacmi son 5 senede 2 katı yükseldi...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye-Özbekistan ticari ilişkilerini geliştirdiklerini kaydederek ;"Ticaretimiz son beş yılda yaklaşık iki katına kadar çıktı. Tercihli Ticaret Anlaşması'nın 1 Temmuz itibarıyla uygulanmaya başlamasından mutluyuz." diye konuşt

İngiltere ekonomisi küçülmeye gidiyor! Veriler şoke etti!

İngiltere ekonomisi, açıklanan son verilere göre; ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,3 daraldı. İşte detaylar…

Savaş sonrası Rusya ekonomisi 180 derece döndü!

Rusya ekonomisi, tümü Ukrayna’ya açtıkları savaşla geçen ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 4 daraldı. Savaşın ve yaptırımların etkilerinin henüz çok yansımadığı ilk çeyreği yüzde 3,5 büyümeyle geçiren Rusya'nın keskin küçülmeyi gösteren son verileri ekonominin neredeyse 180 derece tersine d

Türkiye'nin kriz notunda son dakika gelişmesi: Yeniden rekor kırdı 'İflas demek kaos demek' uyarısı

Türkiye ekonomisi adım adım çöküyor mu? Açıklanan son dakika verisine göre kredi iflas riskini gösteren CDS puanları yeni bir rekor kırdı. Son açıklanan veriyle birlikte kredi iflas riski 900'ü aştı. Verilerin açıklanmasından sonra DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Bu işin şakası yok" dedi.

Brent petrol son 4 ayın en düşük seviyesine geldi! Brent petrol fiyatları ne kadar oldu?

Dünya üzerinde pandemiyle başlayan ekonomik daralma, Rusya Ukrayna savaşıyla iyice ipleri gerdi. Dünyanın en büyük ekonomisi ABD başta olmak üzere diğer ülkelerin ekonomilerinde beklenen resesyon endişesi brent petrol fiyatlarını son 4 ayın en düşük seviyesine çekti.

Özbekistan'da inşaat sektörü yüzde 0,5 büyüdü!

Özbekistan ekonomisi 2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 3 büyüme kaydederken inşaat alanında yüzde 0,5 oranında büyüme gerçekleştirdi.

Türkiye ekonomisi 2020'de yüzde 1,8 büyüdü!

Türkiye ekonomisi 2020'de yüzde 1,8, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 5,9 büyüme gösterdi.

Türkiye ekonomisi son çeyrekte yüzde 6 büyüdü!

Türkiye ekonomisi 2019 yılında yüzde 0,9 büyüme gösterirken , geçen yılın son çeyreğinde ise yüzde 6 büyüdü.

Aktaş Holding, Özbekistan UzBuild inşaat fuarına katılıyor!

Aktaş Holding, yeni nesil su yalıtım çözümleri sunan son teknolojili ürünleriyle Özbekistan’ın en büyük yapı ve inşaat fuarı UzBuild’de katılacak...

Almanya ekonomisi dördüncü çeyrekte büyüme kaydetmedi!

Almanya ekonomisi 2019 yılının son çeyreğinde zayıf seyrini sürdürdü. Mevcut belirsizliklere ek olarak ortaya çıkan yeni koronavirüs salgını 2020 görünümünü de olumsuz etkiliyor...

Özbekistan'dan konut alana vize muafiyeti!

Turizmin geliştirilmesi için  yönelik son dönemde önemli kararlar alan Özbekistan, 1 Şubat itibarıyla 45 ülkenin vatandaşına 30 günlük vize muafiyeti, 76 ülkenin vatandaşına da sadeleştirilmiş vize imkanı tanıyacak. 

Özbekistan ekonomisi son durum Haberi

Özbekistan ekonomisi son durum

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBDR), Özbekistan ekonomisinin 2017 yılında yüzde 6,2 büyüyeceği öngörüsünde bulundu. 


Bankanın yenilenmiş Bölgesel Ekonomik Beklentiler Raporunda, Özbekistan ekonomisinin bu yıl yüzde 6,5, gelecek sene ise yüzde 6,2 büyüyeceği öngörüsüne yer verildi. 


Raporda, 2016 ve 2017 yıllarında Özbekistan ekonomisindeki büyümenin yavaşlamasında dünya piyasasındaki konjonktür ile ülke içindeki yapısal sorunların etkili olacağı kaydedilirken, Rusya'da çalışan Özbek vatandaşların ülkesine gönderdiği havalelerin azalması ile ülkenin Rusya ve Çin ile ticaret hacminin de ekonomik büyümenin yavaşlamasına etki edebileceği ileri sürüldü.


Raporda, ayrıca ülkedeki enflasyon oranının 2016-2017 yıllarında yüzde 9 olarak gerçekleşeceği öngörüldü.


Daha önce Uluslararası Para Fonu, Özbekistan ekonomisinin 2016-2017 yıllarında yüzde 6 büyüyeceği  tahmininde bulunmuştu. 


Özbekistan Hükümeti 2015 yılında yüzde 8 büyüyen ülke ekonomisinin 2016-2017 yıllarında yüzde 7,8 büyümesini hedefliyor.


 "Orta Asya'da en yüksek...