11 / 05 / 2024

özbekistan türkiye yap işlet devret projeleri

özbekistan türkiye yap işlet devret projeleri

Türkiye’nin inşaat, müteahhitlik, inşaat malzemeleri alanlarında büyük tecrübeye sahip olduğunu belirten Özbekistan Başbakan Yardımcısı Camşid Kuçkarov, Türk işadamlarını YİD projelerine davet etti..

Türkiye yapı malzemeleri ihracatında ilk 10'da!

Türkiye yapı malzemeleri sektöründe gerçekleştirdiği 21.8 milyar dolarlık ihracatla ilk 10 ülke arasında yer aldı. 

Türkiye'nin yapı denetim sistemi 6 ülkeye örnek oldu!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Türkiye'de uygulanan yapı denetim sistemini bugüne kadar 6 ülkenin resmi olarak talep ettiğini söyledi ve "Macaristan, Arnavutluk, Kazakistan, KKTC, Özbekistan ve Azerbaycan, bizim sistemimizi tüm yönleriyle kullanmak istiyor" dedi.

Türkiye'de 7,5 milyon yapının yıkılması gerekiyor!

Bakan Özhaseki, "1999 yönetmeliği öncesinde Türkiye'de yapılan yaklaşık 7,5 milyon civarında yapı stoğu var. Bunların büyük çoğunluğu depreme dayanıksız ve yaşam için elverişsiz. Bunların yıkılması lazım" açıklamasında bulundu.

Türkiye'de 1.213 kilometre YHT hattının yapımı tamamlandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "Türkiye’nin dört bir yanını hızlı tren ve Yüksek Hızlı Tren hatlarıyla birbirine bağlıyoruz. Şu ana kadar bin 213 kilometre YHT hattının yapımı tamamlandı" dedi.

Levent Pelesen: Türkiye’de tüm binalar çevre dostu bir yapıya kavuşmalı!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği-İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, Türkiye’deki binaların tümünün, daha az enerji harcayıp fosil yakıt tüketimini azaltan ısı yalıtımlı, çevre dostu bir yapıya kavuşması gerektiğini söyledi.

Wanda Group, Türkiye’ye Mar Yapı ortaklığıyla geliyor!

Teknolojiden turizme, finanstan gayrimenkule kadar geniş faaliyet alanlarıyla dikkat çeken Çinli WandaGroup, Mar Yapı ortaklığıyla Türkiye’ye turizm yatırımı için geliyor.

Türkiye'ye 2030'a kadar yılda 70 milyar dolar yatırım yapılacak!

Türkiye'de 2030 yılına kadar gayrimenkul sektörüne yüzde 40 oranında yatırım yapılması planlanıyor. Gayrimenkul sektörünün dışında en büyük desteği ise kamu hizmetleri görecek. İşte detaylar...

Türkiye’de 7 milyon yapı risk altında!

Realty World Elfi Gayrimenkul Kentsel Dönüşüm Danışmanı Serkut İsafça yaptığı açıklamada Türkiye'de 7 milyon yapının risk altında olduğunu belirtti.

Güçlü Türkiye için güçlü yapılar şart!

Huzurlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Bıyıklı, inşaat sektöründeki gelişimi anlattı. Bıyıklı, 'Güçlü Türkiye' için güçlü yapılar şart'' diye konuştu.

Muammer Beyaz: 'Güçlü Türkiye' için güçlü yapılar şart!

Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Beyaz, "'Güçlü Türkiye' için güçlü yapılar şart. Özellikle devletimizin destek ve teşvikleriyle son yıllarda kentsel dönüşüm hız kazandı." diye konuştu.

Türkiye'de ulaşıma 14 yılda 320 milyar liralık yatırım yapıldı!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 14 yılda Türkiye’nin ulaştırma ve iletişim altyapısına 320 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi.

Türkiye Varlık Fonu'na aktarılan şirketler yeniden yapılandırılacak!

Türkiye Varlık Fonu’na aktarılan şirketlerin yeniden yapılandırılması için çalışma başlatıldı. Şirketler fonksiyonel hale getirilecek.

Türkiye'nin ortalama 20 milyon yapı stoku var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM 2017 Türkiye ana oturumunda yaptığı konuşmada Türkiye’nin ortalama 20 milyon yapı stoku olduğunu belirtti.

özbekistan türkiye yap işlet devret projeleri Haberi

özbekistan türkiye yap işlet devret projeleri

Özbekistan Başbakan Yardımcısı Camşid Kuçkarov ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu çalışma yemeğinde bir araya geldi. Kuçkarov, Türk işadamlarını Özbekistan’da Yap İşlet Devret projeleri için davet etti.


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Özbekistan Başbakan Yardımcısı Camşid Kuçkarov çalışma yemeğinde bir araya geldi.


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Özbekistan’la karşılıklı ticareti arttırma ve yatırımlara odaklandıklarını, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geçtiğimiz 10 yılda 3 kattan fazla arttığı belirtti. 


Hisarcıklığlu, “Bu rakamın potansiyelimizin çok altında olduğunu biliyoruz. Ticarette önemli konulardan biri gümrük geçişleri. Özellikle coğrafyamızda kara gümrük kapıları önem arz ediyor. Bu konuda Türkiye Odalar Borsalar Birliği olarak büyük tecrübemiz var. Dünyanın en hızlı çalışan ve en güvenli sınır kapılarını bir yıldan kısa sürede inşa edebiliyoruz. Bugüne kadar devletimize tek kuruş harcattırmadan, Türkiye’nin 10 gümrük kapısını...