Özcanlar Köfte merkez şube Haberi
TEKİRDAĞ’daki büyük köfte restoranlarıyla ünlenen Özcanlar Köfte, şu anda 800 metrekare olan köfte fabrikasını 3 bin 750 metrekarelik yeni tesisine taşıyacak. Günlük 3 ton üretimini önce 5 tona kısa süre sonr ada 15 tona yükseltecek. Aile işinin ikinci kuşak lideri Mestan Özcan, şu anda 6 olan restoran sayısını kısa sürede 12’ye çıkaracaklarını, halen 300’ün üzerindeki ‘köfte servisi yaptıkları’ restordan sayısını da artıracaklarını söylüyor. Makedonya kökenli olduklarını belirten Mestan Özcan, köfteden kazandıklarıyla sürekli tarla aldıklarını ve şu anda 1.500dönüme yakın arazi sahibi olduklarını söylüyor. Mestan Özcan şöyle anlatıyor ailesinin ve köftenin öyküsünü:
MAKEDONYA GÖÇMENİYİZ
Aslen Makedonyalıyız. Babamız İsmail Özcan, 1953’te Yurtbekler Köyü’nden Tekirdağ’a bir eniştemizin lokantasında çalışmaya gitmiş ve köfteyi çıraklıktan öğrenmiş. Askere gidip geldikten sonra da kardeşleriyle (amcalarım) birlikte 1960’ların başında...