05 / 05 / 2024

Özel hastanelerin sayısı

Özel hastanelerin sayısı

SAĞLIK Bakanlığı'nın kamu ve özelde sağlık standartlarını yükseltmesiyle birlikte artık sağlık sadece sağlık olmaktan çıktı. Bakanlığın hastane standartlarını yeniden belirlemesiyle hastanelerinin nitelikleri de arttı.

Orta sınıf özel hastanelere gidemiyor!

Orta sınıf, özel hastanelerden resmen koptu. Özel Hastaneler Derneği Başkanı Reşat Bahat, SGK’nin enflasyon oranında yükseltmediği fark ödemeleri nedeniyle özel hastanelerin orta sınıf için pahalılaştığını ifade etti.

Samsung Galaxy A04s özel fiyatıyla sınırlı sayıda satışta! İşte 16 Ekim 2022 fiyat listesi…

Samsung’un sevilen modeli Galaxy A04s, şimdi özel fiyatıyla sınırlı sayıda Vatan Bilgisayar’da satışa sunuldu. Peki, Samsung Galaxy A04s satış fiyatı ne kadar? İşte 16 Ekim 2022 fiyat listesi…

Sahibinden satılık özel okul sayısında rekor artış!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün en çok etkilediği alanlar arasında yer alan özel okullar birer birer satışa çıkıyor...

Son 18 yılda OSB sayısı 334’e çıktı!

2002 yılından bu yana devlet-özel sektör iş birliğince Türkiye'de yüzlerce fabrika açıldı. 140 olan OSB sayısı 334’e ulaştı. Fabrikalar ile dışa bağımlılık büyük oranda düşerken, yatırımlarda aynı oranda hızlandı.

Özel okul sayısı hızla artıyor!

Eğitim sektöründe büyük hareketlilik devam ediyor.  Özel okul sayısı hızla artıyor. Bazı firmalar franchising sistemiyle yatırım atağına kalktı.

Özel mülkiyette kiracı olan kamu kuruluşları sayısı nedir?

Özel mülkiyette kiracı konumunda bulunan kamu kurum ve kuruluşları sayısı meclis gündeminde konu oldu. CHP'li Murat Emir konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kapatılan okul sayısı bin 17'ye çıktı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre kapatılan özel okul sayısı bin 17'ye çıktı. 283 diğer kurumun kapatıldığı açıklandı.

İflas erteleme isteyen şirket sayısı arttı!

İflas erteleme isteyen şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle yüksek istihdama sahip, ilk 500 firma içindeki şirketlerin son dönemde iflas erteleme istemesi, 2016’da özel sektöre yönelik endişeleri artırıyor.

İzmir'deki hafriyat döküm sahası sayısı 5’e çıktı!

Kente gelişigüzel moloz dökümünün önüne geçmeye çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Işıkkent’teki yeni alanla birlikte kentteki hafriyat döküm sahası sayısını 5’e çıkardı.

Filli Boya Design Soul dijital dergisinin yeni sayısı çıktı!

Renklerin yaşamımızdaki öneminin keyifli bir dille aktarıldığı Design Soul’un yaz sayısında; Dünya ülkesi Meksika, yazın stil duygusu yüksek dekorasyon önerileri ile gülümseten kadın “Keriman” Nursel Köse’nin özel sohbetleri yer alıyor.

İstanbul'da öğrenci yurdu sayısı giderek artıyor!

Türkiye'deki üniversitelerin yüzde 29'unun yer aldığı İstanbul'da dokuzu devlet, 41'i özel üniversite olmak üzere toplamda 50 üniversite bulunuyor. Türkiye'de başta İstanbul olmak üzere öğrenci sayısının giderek artması yurt talebini de artırıyor.

25 bin yatak kapasiteli hastanelerin ihale süreci başlıyor!

Şehir hastanelerinin birinci periyodu olan 24 bin yatak kapasiteli 16 tane hastanenin ihale süreçleri tamamlandı. Önümüzdeki yıl içinde 25 bin yatak kapasiteli kamu-özel işbirliği ile yapılacak hastanelerin ihale süreci başlayacak

Trump Alışveriş Merkezi aylık ziyaretçi sayısını yüzde 70 arttırdı!

Trump Alışveriş Merkezi mağaza karmasına katılan yeni markalar, 25 markanın yer aldığı sosyal yaşam merkezi Trump Cadde, özel kampanyalar ve düzenlenen etkinliklerle birlikte aylık ziyaretçi sayısını son bir yılda yüzde 70 artırdı.

Özel hastanelerin sayısı Haberi

Özel hastanelerin sayısı

Lüks dekorasyonları, valeli otoparkları, kafeleriyle beş yıldızlı otellere kafa tutan özel hastanelerin sayısı 2002'de 271 iken 2015'te bin 500'e yaklaştı. Bakanlığın hastane standartlarını yeniden belirlemesiyle hastanelerinin nitelikleri de arttı. 



MASAJ SERVİSİ İSTİYORLAR 

Devletin, sağlık turizminin önünü açmasıyla birlikte yılda 2 milyar dolar gelire ulaşan ve gelecek 5 yılda 20 milyar dolar gelir hedefleyen özel hastaneler arasında rekabet de arttı. Yeni kurulan hastaneler, yüzme havuzu, fin hamamı, sauna, masaj ve spor merkezi kurmak için Sağlık Bakanlığı'na başvurdular. Özel hastanelerin lüks yarışında en büyük kozları ise ünlü restoran ve otellerdeki baş aşçıları transfer etmek...