18 / 05 / 2024

özel ihtisas komisyonu raporları

özel ihtisas komisyonu raporları

Belediye ihtisas komisyonu nedir? İhtisas komisyonunun görev ve yetkileri nelerdir? İşte İhtisas komisyonları ile ilgili yasal düzenlemelere 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında yer alan esaslar...

Kentsel dönüşümde yeni reform paket: Özel mahkemeler kuruluyor! Dönüşümdeki anlaşmazlıklar çözülecek!

Adalet Bakanlığı tarafından oluşturulan ekiplerin sahadan topladıkları verilerden çıkacak sonuçlara göre, ihtisas mahkemelerine yönelik yeni ihtiyaç alanları belirlenecek. Bu kapsamda, özel gayrimenkul mahkemelerinin kurulması bekleniyor.

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’ndan prestijli ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) tarafından gerçekleştirilen "Kamu-Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) ve Altyapı Ödülleri" töreninde birincilik ödülü aldı.

Bütün gözler asgari ücrette peki özel sektör 2023 yılında yüzde kaç zam yapacak?

Bütün gözler dün başlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak yeni asgari ücrette. Ancak özel sektör çalışanları özellikle de beyaz yakalıların maaşlarına gelecek zam da merak konusu. İşte bu konuya ışık tutacak bir araştırmanın ilginç detayları...

12'nci Kalkınma Planı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı! Hangi yılları kapsadığı açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 2024- 2028 dönemini kapsayacak 12'nci Kalkınma Planı'nın hazırlıklarına dair genelge Resmi Gazete'de yayımlandı. Plan hazırlıkları amacıyla, 54 adet özel ihtisas komisyonu ile 26 tane çalışma grubu oluşturuldu.

Süleyman Bülbül'den Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin devrine ilişkin soru önergesi!

CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Vakıflar Genel Müdürlüğüne devrini Meclis’e götürdü.

İmar alanında özel mahkemeler kurulacak!

Adalet hizmetlerinde bu yıl içinde yapılanlar ve yargı paketleri kapsamında çıkarılan kanunlar kapsamında, ihtisas gerektiren çevre, imar ve enerji gibi alanlarda özel mahkemeler kurulacağı açıklandı.

Tarihi Ortaköy Yetimhanesi özel okula dönüşüyor!

İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki Yıldız Mahallesi’ndeki tarihi Ortaköy Yetimhanesi özel okula dönüşecek. Tartışmalı plan teklifi İmar Komisyonu’ndan geçti.

Ergün Turan, 11. Kalkınma Planı Konut Politikaları Komisyon Başkanı oldu!

11. Kalkınma Planı Konut Politikaları Özel İhtisas Komisyonu" toplantısında, Komisyon Başkanlığı'na TOKİ Başkanı Ergün Turan seçildi. 

Gerze'de Mimar Estetik Komisyonu kuruldu!

Gerze Belediyesi bünyesinde özel proje alanı içerisinde yapılacak olan Tip Projelerin geliştirilmesi, değiştirilmesi ve yeni projeler üretilebilmesi için mimari estetik komisyonu kuruldu.

KDV iadelerinde ihtisas dönemi başlıyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV iadelerinin hızla sonuçlanması için Ankara'da 2 özel ihtisas vergi dairesinin kurulma sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Salih Bezci girişimcilere tavsiyeler verdi!

“Startup Mentor Türkiye” programı Ankara Ticaret Odası (ATO) Bilişim Teknolojileri ve Sistemleri Geliştirme Özel İhtisas Komisyonu’nun ortaklığıyla yapıldı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, programda girişimcilere seslendi.

Bolu Belediye meclisi ihtisas komisyonları üyeleri belirlendi!

Bolu Belediye meclisinin toplantısının Nisan ayı birinci oturumunda ihtisas komisyonları üyeleri belirlendi. İlk olarak gizli oylama ile encümen üyeliği seçimi yapıldı. Sonra oturumda İhtisas komisyonu üyelikleri seçimlerine geçildi.

Döşemealtı'nda ihtisas komisyonları belirlendi!

Döşemealtı Belediyesi'nin Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda 1 yıl süre ile görev yapacak ihtisas Komisyonu üyeleri seçildi. Belediyenin 2014 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi

özel ihtisas komisyonu raporları Haberi

özel ihtisas komisyonu raporları

İhtisas komisyonu nedir?

İhtisas komisyonları ile ilgili yasal düzenlemelere 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında yer veriliyor. Kanuna göre belediye meclisi, üyeleri arasından en az üç en fazla beş kişiden oluşan ihtisas komisyonları kurabiliyor. 


Komisyonların bir yılı geçmemek üzere ne kadar süre için kurulacağı aynı meclis kararında belirtiliyor.


İhtisas komisyonları, her siyasî parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşturulur. İl ve ilçe belediyeleri ile nüfusu 10.000'in üzerindeki belediyelerde plân ve bütçe ile imar komisyonlarının kurulması zorunludur.


Meclis toplantısını müteakip imar komisyonu en fazla on iş günü, diğer komisyonlar ise beş iş günü içinde kendilerine havale edilen işleri sonuçlandırır. Komisyonlar kendilerine havale edilen işlerle ilgili raporlarını bu sürenin sonunda meclise sunmadıkları takdirde, konu meclis başkanı tarafından doğrudan...