01 / 05 / 2024

Özel koruma bölgelerinin kiralanması

Özel koruma bölgelerinin kiralanması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, orman, kıyı ve koylar başta olmak üzere tabiat varlıkları ve doğal sit alanları ile özel çevre koruma bölgelerini halkın hizmetine açarken, işletmesinde vakıflarla çalışmak için yeni düzenlemeler yapıldı. 

Turkcell Pasaj'dan karne gününe özel bilgisayarlarda büyük kampanya! İndirimi kaçırmayın! 30 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Turkcell Pasaj'dan karne gününe özel bilgisayarlarda büyük kampanya şimdi başladı! İndirimli fiyatları sakın kaçırmayın! Peki, Turkcell Pasaj'da bilgisayar fiyatları ne kadar? İşte 30 Mayıs 2022 fiyat listesi...

SGK'lı herkesi kapsıyor! Ayda 35 liraya sağlıkta 'Özel' koruma imkanı!

Milyonlarca SGK'lı ayda sadece 35 TL ödeyerek çok 'Özel' koruma sağlayabiliyor. Peki, Özel korumadan nasıl ve kimler yararlanabiliyor? İşte detaylar....

Kuzey Makedonya'dan Türk yatırımcılar için özel avantajlı bölge tahsisi!

Kuzey Makedonya, Türk yatırımcılar için özel bölge tahsis edeceğini açıkladı ve yatırımcıları bölgeye davet etti.

Fethiye Kayaköy'de sit alanında kaçak inşaat yapılıyor iddiası!

Fethiye Kayaköy'de inşaat yasakları kalkar kalkmaz, burası SİT alanı ve özel koruma bölgesinde olmasına rağmen, kaçak inşaatlar yapılmaya başlandı. Habertürk Gazetesi köşe yazarı Fatih Altaylı'nın okur mektupları köşesinde bir okuyucu kaçak inşaatla ilgili bilgi verdi.

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını çözecek!

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını da ortadan kaldıracak...

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu: Yerebatan Sarnıcı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor!

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Yerebatan Sarnıcı'nın ivedilikle güçlendirilmesi gerektiği ve Koruma Bölge Kurulu'nun konuyu bir türlü karara bağlamadığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları değişti!

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne ait sınırların değişmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma Bölgesi sınırları yeniden belirlendi!

İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları yeniden belirlendi.

Belek Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları değiştirilecek!

Antalya ili sınırları içerisinde bulunan Belek Özel Çevre Koruma Bölgesinin sınırları değiştirilecek.

Salda Gölü Millet Bahçesi'nin inşaat ihalesi TBMM'de!

Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi çevre düzeni ve imar planlarının askı süreci devam ederken Millet Bahçesi inşaatı için ihaleye çıkılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Kurum’dan Salda Gölü açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü ve çevresinin özel çevre koruma bölgesi ilan edildiğini dile getirerek "Bununla alakalı Millet Bahçesi projemizi de o alanda gerçekleştireceğiz" dedi.

Gaga Gölü için 'Koruma Amaçlı İmar Planı' onaya sunuldu!

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yer alan doğal sit alanı Gaga Gölü için hazırlanan 'Koruma Amaçlı İmar Planı', Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'na onaya sunuldu.

Salda Gölü özel koruma bölgesi kararında düzeltme!

Salda Gölü’nün özel çevre koruma bölgesi olarak tespit ve ilan edilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı .Salda Gölü özel koruma bölgesi kararında düzeltme ise bugün yayımlandı.

Özel koruma bölgelerinin kiralanması Haberi

Özel koruma bölgelerinin kiralanması

Bakanlık, ilgili yönetmelikte yaptığı değişiklikle Çeşme, Dalyan, Gökçaada, Bozcaada gibi yerlerdeki koylar ile Tuz Gölü, Van Gölü, Belek, Saros Körfezi, Uzun Göl, Patara, Pamukkale gibi özel çevre koruma bölgelerini çevreye duyarlı vakıflara kiraya verebilecek. 

Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre Bakanlık, 23 Haziran tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile öncelikle Danıştay’ın iptal kararları doğrultusunda, Tabiat Varlıkları ve Doğal SİT Alanları ile Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin İdaresi Yönetmeliğini Kamu İhale Kanununa uyumlu hale...