06 / 05 / 2024

özel maliyet bedeli

özel maliyet bedeli

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi' ndeki bugünki köşesinde 'Büyük yatırımlara vergi sürprizi' başlıklı yazısını kaleme aldı. Kiracı şirket, inşaat harcamalarını, "özel maliyet bedeli" olarak aktifine alamayacak...

İhtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat çekti. İşte o paylaşım...

İl Özel İdare'den Edirne'de satılık gayrimenkul!

Edirne İl Özel İdaresi, Edirne İpsala'da yer alan yöresel ürünler tanıtım ve satış yerini satışa çıkardı. İpsala Bayrambey'de yer alan yöresel ürünler tanıtım ve satış yerinin muhammen bedeli 61 milyon 432 bin 500 TL olarak belirtildi.

Adıgüzel Proje İnşaat Turizm Emlak Ve Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Adıgüzel Proje İnşaat Turizm Emlak Ve Otomotiv Limited Şirketi bugün Beykoz'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Selçuk Adıgüzel tarafından kuruldu.

Ergin Özel İnşaat Ve Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ergin Özel İnşaat Ve Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Ergin Özel tarafından kuruldu.

Düzel Mimarlık İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Düzel Mimarlık İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Zülfü Geçer tarafından kuruldu.

F Çeçen İnşaat Taahhüt Mimarlık Özel Sağ.Hizm.Gıda Oto.Teks.Kırt. Turz.Yapı Malz.İth.Ve İhr.Ltd.Şti. kuruldu! 

F Çeçen İnşaat Taahhüt Mimarlık Özel Sağ.Hizm.Gıda Oto.Teks.Kırt. Turz.Yapı Malz.İth.Ve İhr.Ltd.Şti. bugün Sultanbeyli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Çeçen tarafından kuruldu.

Zel Konut İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zel Konut İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Ersin Sunar tarafından kuruldu.

Özel Hotel Suit Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özel Hotel Suit Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Özel tarafından kuruldu.

Özel sektörde deprem raporu ne kadar? Ücretsiz deprem raporu nerden alınır?

Türkiye'nin üçte birini etkileyen depremlerin ardından binaların sağlamlığını gösteren deprem raporu merak edilmeye başlandı. Özel sektör eliyle hazırlanan raporların bedeli hayli yüksek.

Adg Adigüzel İnşaat Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Adg Adigüzel İnşaat Turizm Limited Şirketi Sarıyer’de  1 milyon TL sermaye bedeli ile  Fatih Adıgüzel ve Selçuk Adıgüzel tarafından kuruldu.

Güzel Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Organizasyon Sağlık Ve Eğitim Limited Şirketi kuruldu!

Güzel Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Organizasyon Sağlık Ve Eğitim Limited Şirketi Sancaktepe’de  100  bin TL sermaye bedeli ile Ebru Güzel tarafından kuruldu.

Güzel Oda Kapı Ve Çelik Kapı Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güzel Oda Kapı Ve Çelik Kapı Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa’da  250 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Emre Güzel  tarafından kuruldu.

Özel Seyahat Turizm Otomotiv Ve Lojistik Otobüs İşletmeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Özel Seyahat Turizm Otomotiv Ve Lojistik Otobüs İşletmeleri Anonim Şirketi bugün Şişli'de 225 bin TL sermaye bedeli ile Cemil Çevik tarafından kuruldu.

özel maliyet bedeli Haberi

özel maliyet bedeli

B- ÖZELGE İLE GETİRİLEN UYGULAMA 


1-Kiracı, kiraladığı arsa üzerine inşa ettiği bina ve tesisi, "fiilen kullanmaya başladığı" tarihte; bina inşaatı harcamalarına, inşaatçının kâr marjını (örneğin yüzde 25) ekleyerek bulacağı tutarı (+ yüzde 18) KDV'siyle bina yapım hizmeti olarak kiralayana yani mal sahibine fatura edecek. 


2- Kiracı şirket, inşaat harcamalarını, "özel maliyet bedeli" olarak aktifine alamayacak. 

3- Bina ve tesisin yapım hizmeti nedeniyle oluşacak yüzde 20 ya da yüzde 25 kazanç, faturanın düzenlendiği yılın kurum kazancına dahil edilecek (örneğin 50 milyar TL maliyeti olan havaalanı veya köprü için 10 milyar TL ya da 12.5 milyar TL kazanç bildirilip, kurumlar vergisi ödenecek) ve % 18 KDV hesaplanacak. 

Hesaplanan KDV'den o tarihe kadar oluşmuş olan "İndirilecek KDV" indirim konusu yapılacak ve kalan tutar, vergi dairesine yatırılacak....