06 / 05 / 2024

özel ormanlar

özel ormanlar

Hususi ormanlar ve hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlar yönetmeliği 4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte orman yönetmeliği 2016..

Özel ağaçlandırma yapmak isteyene devletten arazi desteği!

Özel ağaçlandırma yapmak isteyenlere OGM büyük bir fırsat sunuyor. Bozuk ve açıklık vasıftaki devlet ormanlarında yapılacak özel ağaçlandırma ve imar ihya başvuruları için müracaatlar başladı. Başvurular Nisan ayı boyunca e-Devlet üzerinden yapılacak.

Kalyon İnşaat Beykoz projesinin planları hazırlandı!

İstanbul Beykoz’da 2 milyon metrekarelik alanı kapsayan Kuzey Kirazlı ve Güney Kirazlı özel ormanlarına inşa edilecek olan 553 adet villanın planları hazırlandı.

Boğaz'daki ormanlar imara mı açıldı?

Orman Genel Müdürlüğü’nün 4 Mayıs’ta “özel” ormanlar ile hükmü şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlara ilişkin yönetmelikte yaptığı değişiklik rant iddialarına yol açtı.

Özel orman alanları imara mı açılacak?

Orman Genel Müdürlüğü’nün 4 Mayıs’ta “özel” ormanlar ile hükmü şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlara ilişkin yönetmelikte yaptığı değişiklik rant iddialarına yol açtı.

Kırklareli Longoz Ormanları'nda yollar onarılıyor!

Longoz Ormanları'nın içerisindeki bozulan yolların onarılıyor. Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, " Türkiye ve Avrupa 'nın en büyük Longoz Ormanları yol yapım çalışmaları ile daha kolay gezilebilecek" dedi.

Orman düzenlemesindeki maddeler geri çekildi!

Orman Kanunu'ndaki düzenlemelerden, özel ormanların inşaata açılmasına izin veren madde, komisyon toplantısında geri çekildi...

KİPTAşž için Beykoz ormanları imara açılıyor!

İstanbul Belediyesi'nin şirketi KİPTAşž için Beykoz ormanları imara açılıyor. KİPTAşž, özel orman arazisine 300 villa yapmayı planlıyor. çevreciler tepkili...

Van İl Özel İdaresi kat karşılığı inşaat yaptıracak

Van İl Özel İdaresi 4 bin 662 metrekare alana sahip taşınmazı kat katşılığı inşaat yaptıracak

Didim Güzel Duygu Sitesi'nde 29 bin TL'ye yazlık!

Güzel Duygu Sitesi'nde evler, bir oda içinde banyosu, tuvaleti ve mutfağı olan yaşam alanlarını barındırıyor

Malatya İl Özel İdaresi, 8 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak

Malatya İl Özel İdaresi, İnönü Üniversitesi Kampüsü içerisinde 8 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak

İl Özel İdaresi zihinsel engelli öğrencilere okul yapıyor

İstanbul İl Özel İdaresi örnek eğitim yatırımlarını sürdürüyor. Bakırköy Yeşilköy İlköğretim ve İş Okulu, İl Özel İdaresi'nin örnek eğitim yatırımlardan sadece biri

Ankara İl Özel İdaresi termal tesis yaptıracak

Ankara İl Özel İdaresi Haymana'da 24 bin 644 metrekare arsa üzerine gelir paylaşımı modeliyle termal tesis yaptıracak

Ege-Koop, Spil Ormanları'nda imarlı turizm alanı satıyor

Ege Koop, Spil Ormanları mevkiinde 5 bin 434 metrekare büyüklükteki turizm alanını satıyor

özel ormanlar Haberi

özel ormanlar

Orman yönetmeliği 2016

Hususi ormanlar ve hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlar yönetmeliği 4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, hususi ormanlar ile hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların tüm iş ve işlemlerinin yürütülmesi ile ilgili usul ve esasları düzenliyor.


YÖNETMELİK


HUSUSİ ORMANLAR VE HÜKMİ ŞAHSİYETİ HAİZ AMME MÜESSESELERİNE AİT ORMANLAR YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; hususi ormanlar ile hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların tüm iş ve işlemlerinin yürütülmesi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, hususi ormanlar ile hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların idare ve muhafazasını, bu ormanlarda yapılacak iş ve işlemler ile verilecek izinleri kapsar.


Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik,...