02 / 05 / 2024

İl Özel İdaresi zihinsel engelli öğrencilere okul yapıyor

İl Özel İdaresi zihinsel engelli öğrencilere okul yapıyor

İstanbul İl Özel İdaresi örnek eğitim yatırımlarını sürdürüyor. Bakırköy Yeşilköy İlköğretim ve İş Okulu, İl Özel İdaresi'nin örnek eğitim yatırımlardan sadece biri



Zihinsel engelli öğrencilere 2009'un son aylarından itibaren eğitim vermeye başlayan Yeşilköy İlköğretim Okulu ve İş Okulu, 8.500 M2'lik bir alan üzerine kuruldu. Okulda 30 derslik, 5 iş atölyesi, çok amaçlı salon, bilgisayar sınıfı, kütüphane,  yemekhane, müzik odası ve idari odalar bulunuyor.
90 zihinsel engelli öğrencinin eğitim görmeye başladığı okulun sınıfları, 8 veya 10 öğrenci kapasiteli olarak inşa edildi. İnşaatı 2009'un son aylarında tamamlanan okul, 1.586.034,20 TL'ye mal oldu.
Sadece Bakırköy'e değil, tüm bölgeye hitap ediyor
Yeşilköy İlköğretim ve İş Okulu Bakırköy ilçesinde yer almasına rağmen Büyükçekmece, Beylikdüzü, Başakşehir, Bağcılar, Silivri, Küçükçekmece, Esenyurt ve Hadımköy ilçelerindende öğrencilere eğitim vermektedir. Öğrencilere genel eğitimin yanı sıra; akademik, atölye, yemek, büro yönetimi, görsel sanatlar ve takı tasarımı ile ilgili derslerde verilmektedir.

--

İstanbul İl Özel İdaresince Bakırköy'de yaptırılan Yeşilköy İlköğretim ve İş Okulunda zihinsel engelli öğrenciler eğitim görüyor.

Yapılan açıklamaya göre, zihinsel engelli öğrencilere geçen yılın son aylarından itibaren eğitim vermeye başlayan Yeşilköy İlköğretim Okulu ve İş Okulu, 8 bin 500 metre karelik bir alan üzerine kuruldu.

Okulda 30 derslik, 5 iş atölyesi, çok amaçlı salon, bilgisayar sınıfı, kütüphane, yemekhane, müzik odası ve idari odalar bulunuyor. 90 zihinsel engelli öğrencinin eğitim görmeye başladığı okulun sınıfları, 8 veya 10 öğrenci kapasiteli olarak inşa edildi.

1 milyon 586 bin TL'ye mal olan okul, sadece Bakırköy'e değil, tüm bölgeye hitap ediyor.

Yeşilköy İlköğretim ve İş Okuluna, Bakırköy'ün yanı sıra Büyükçekmece, Beylikdüzü, Başakşehir, Bağcılar, Silivri, Küçükçekmece, Esenyurt ve Hadımköy'den de öğrenciler geliyor.

Okulda öğrencilere genel eğitimin yanı sıra akademik, atölye, yemek, büro yönetimi, görsel sanatlar ve takı tasarımı ile ilgili dersler de veriliyor.
AA

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Engelliler için Yeşilköy İlköğretim ve İş Okulu açıldı  
İstanbul İl Özel İdaresi örnek eğitim yatırımlarını sürdürüyor. Bakırköy Yeşilköy İlköğretim ve İş Okulu, İl Özel İdaresi'nin örnek eğitim yatırımlardan sadece biri.

Zihinsel engelli öğrencilere 2009'un son aylarından itibaren eğitim vermeye başlayan Yeşilköy İlköğretim Okulu ve İş Okulu, 8 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine kuruldu. Okulda 30 derslik, 5 iş atölyesi, çok amaçlı salon, bilgisayar sınıfı, kütüphane, yemekhane, müzik odası ve idari odalar bulunuyor. 90 zihinsel engelli öğrencinin eğitim görmeye başladığı okulun sınıfları, 8 veya 10 öğrenci kapasiteli olarak inşa edildi. İnşaatı 2009 yılının son aylarında tamamlanan okul, 1 milyon 586 bin TL'ye mal oldu.
Zaman


Geri Dön