05 / 05 / 2024

özelleştirilen araziler 2021

özelleştirilen araziler 2021

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Türkiye’nin 12 ilindeki mülkiyeti kamuya ait arazilerin özelleştirilmesine karar verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait araziler de bulunuyor. Muğla Datça'daki korunacak doğal alan ilan edilen arazi de özelleştirme kapsamına alındı.

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı 40 yıl süreyle özelleştiriliyor! Tarih açıklandı! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nı özelleştiriyor. Yat Limanı 2021 yılında özelleştirme kapsamında Koç Holding iştiraki Tek-Art'a verilerek Rekabet Kurulu tarafından onaylanmıştı. Ancak bu onay, Cumhurbaşkanı kararıyla iptal edilmişti.

Özelleştirme İdaresi'nden flaş satış! Ankara, Edirne, Aydın ve Muğla’daki araziler 48 ay taksitle satılıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Ankara, Edirne, Aydın ve Muğla’da aralarında denize sıfır gayrimenkullerin yer aldığı toplamda 18 adet parseli satışa sunuyor. İşte ayrıntılar...

Generali Sigorta'dan her bütçeye uygun konut sigortası: Süper Evim!  

150 yılı aşkın köklü geçmişiyle müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta’nın Süper Evim Konut Sigortası ürünü ile müşterilerine esnek teminat paketleriyle her bütçe ve ihtiyaca göre tamamen isteğe bağlı olarak özelleştirilen bir sigortacılık deneyimi sunuyor. 

Özelleştirme İdaresi'nden bomba satış! İstanbul, İzmir, Muğla ve Ankara'daki araziler de var! İşte il il satış listesi..

Özelleştirme yoluyla kamu arazilerinin ve üzerinde yer alan yapıların satışı devam ediyor. İstanbul, İzmir, Muğla ve Ankara'daki araziler de var. İşte il il satış listesi...

17 ildeki 243 arazi için özelleştirme kararı! Yatırımcılar dikkat! Satış ve kiralamalar 2025'e kadar yapılacak!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait olan araziler özelleştirme kapsamına dahil edildi. 243 arazinin satışı ve kiralaması yapılacak. 

Son 20 senede özelleştirilen gayrimenkullerden elde edilen gelir TBMM gündeminde!

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, özelleştirilen gayrimenkullerden elde edilen gelirlere ilişkin soru önergesi verdi. 

Emlak Konut GYO'nun 2021'de en çok satış yapan projesi hangisi?

Emlak Konut GYO tarafından geliştirilen projelerde, 2021'de toplamda 17 milyar 143 milyon 229 bin 750,86 TL değerinde, 6 bin 28 adet bağımsız bölüm satıldı. Peki Emlak Konut GYO'nun en çok satış yapılan şampiyon projesi hangisi oldu?

2018-2021 yıllarında satılan araziler meclis gündeminde!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bakanlık tarafından 2018-2021 yılları arasında satışı yapılan arazilere ilişkin soru önergesi verdi. 

Özelleştirilen limanların devir sözleşmeleri uzatılacak!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği açıklandı. Kanun kapsamında bazı limanların işletme hakkı verilmesi/devri yöntemiyle özelleştirilmeleri sonucunda imzalanan 49 seneden az süreli sözleşme sürelerinin uzatılması öngörülüyor.

Oral Mimarlık Değer 16 Residences ile 2021 Avrupa Gayrimenkul Ödülü'nü aldı!

Merakla beklenen 2021 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri sonuçları 2 Aralık 2021 tarihinde Londra’da gerçekleştirilen törenle açıklandı. Oral Mimarlık, Nişantaşı’nda gerçekleştirdiği Değer 16 Residences projesi ile yarışmada ödül aldı. 

Çimento sektöründe fiyatlar arttı mı?

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Bozkurt, ABD Miami'de gerçekleştirilen Intercem 2021 konferansında açıklamalarda bulundu. Bozkurt, "Enerji piyasalarındaki önü alınamayan yükseliş trendi, maliyetlerimize yansıdı" diye konuştu.

Özelleştirilen gayrimenkullerin akıbeti meclis gündeminde!

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, özelleştirilen gayrimenkulleri meclis gündemine taşıdı. Türabi Kayan, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Türkiye'de 6 milyon 876 milyon metrekarelik arazi özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi şu ana kadar 70 milyar 468 milyon dolarlık özelleştirme gerçekleştirdi. Özelleştirme İdaresi verilerine göre, 1986'dan 25 Haziran 2021'e kadar toplam 5 bin 664 adet gayrimenkul satıldı ve 4 milyar 28 milyon dolar gelir kazanıldı.

özelleştirilen araziler 2021 Haberi

özelleştirilen araziler 2021

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Türkiye’nin 12 ilindeki mülkiyeti kamuya ait arazilerin özelleştirilmesine karar verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait araziler de bulunuyor.

BirGün'de yer alan habere göre; Erzincan’ın Üzümlü ilçesindeki 1023 numaralı parsel, Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde yer alan iki parsele, İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde bulunan üç parsele, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki bir parsele, Tokat’ın Zile ilçesindeki iki parsele ilişkin de özelleştirme kararı verildi. Sümer Holding’e ait Malatya’nın Yeşilyurt ilçesindeki bir parsel de özelleştirmeye kapsamına alındı. 

Mülkiyeti hazineye ait olan Muğla’nın Datça ilçesinde, içerisinde korunacak doğal alan ilan edilen ve zeytinliklerin yer aldığı arazi de özelleştirilecek. Satılmak istenen araziye haritadan bakıldığında burasının açıklık alan olduğu görüldü.

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait olup özelleştirme kapsam ve programında olan Datça ilçesi Datça Mahallesi 213...