04 / 05 / 2024

özelleştirme devlete ne kadar kar sağladı

özelleştirme devlete ne kadar kar sağladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kasım 2002 - Mayıs 2014 arasında 50 milyar 813 milyon dolarlık özelleştirme yapıldığını, bunun 44 milyar 3 milyon dolarının tahsil edildiğini söyledi.

Hazine’ye ait 14 ilde 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 14 ilde mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Bunun dışında Ankara'nın Polatlı, Ağrı'nın Eleşkirt ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin de imar planı değişikliği onaylandı.

7 şehirdeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı!

Aralarında İzmir Torbalı, Ankara İncek, Erzurum Palandöken ve Çukurova'daki arazi ve binaların yer aldığı devlete ait 7 ildeki 9 ayrı taşınmaz daha özelleştirme kapsamında 41.7 milyon Türk Lirası bedelle satıldı.

Maliye Hazinesi'ne kayıtlı bazı gayrimenkuller özelleştirme kapsamına alındı!

Bugünkü 31488 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı bazı gayrimenkuller özelleştirme kapsamına alındı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Ankara'da özelleştirme ihalesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara'da bulunan toplam 17 taşınmazı özelleştirecek. 7 Eylül olarak belirlenen ihale tarihi, 19 Eylül gününe ertelendi.

Didim'de Özelleştirme İdaresi'ne devredilen parselle ilgili imza kampanyası!

Didim’de mülkiyeti Hazine’ye ait olan ve imar planlarına rekreasyon alanı olarak işaretlenen 1020 parselin Hazine’den alınarak, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi'ne verilmesine itirazına ilişkin imza kampanyası başlatıldı.

Didim'de Özelleştirme İdaresi'ne verilen alan gündemde!

Hazineye ait olan Didim’de Planlarda Rekreasyon alanı olarak görülen 1020 parsel’in Hazineden alınarak Başbakanlık Özelleştirme İdaresine verilmesinin ardından yerin ne amaçlı kullanılacağı ve rekreasyon alanı olarak yeniden kalması konusunda toplantı düzenlendi.

Tezcan Karakuş Candan'dan özelleştirme kararlarına tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Özelleştirme İdaresi'ne devredilmesine tepki gösterdi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özelleştirme İdaresi'ne gayrimenkul satma yetkisi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen maddeyle Özelleştirme İdaresi'ne kamu kurum ve kuruluşlarının elindeki hisse ve gayrimenkulleri dahil her türlü varlıklarını satma konusunda yetki verildi.

İzmir Alsancak Limanı özelleştirme sürecinde son durum ne?

Özelleştirme süreci bitince Avrupa’nın ilk 10, dünyanın ilk 50 limanı arasına girecek olan İzmir Alsancak Limanı'nda son durum ne? İşte Habertürk Gazetesi'ndeki o yazı şöyle:

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES özelleştirme ihalesi bugün!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, (ÖİB), Elektrik Üretim A.Ş.'ne ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 Hidroelektrik Santralleri tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalelerinin bugün 15.30'da yapılacağını duyurdu.

2004 yılında İstanbul Hilton Oteli Özelleştirme İdaresi'ne geçmiş!

2004 yılında Emekli Sandığı, satamadığı otelleri Özelleştirme İdaresi'ne devretmiş. Özelleştirme İdaresi'ne devredilen, Maçka'daki Hilton Otel'in de aralarında bulunduğu 7 otelin satış işlemleri Özelleştirme İdaresi tarafından gerçekleştirilecekmiş.

Özelleştirme İdaresi Gölbaşı'nda imar değişikliği yapıyor!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Gölbaşı sınırlarındaki 2 parsel için imar değişikliğine gitti. 1 / 5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği 'nin kabulüne dair kararının yürütmesi durduruldu.

Soma Termik Santrali özelleştirme ihalesi bugün!

Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’ye ait, Soma B Termik Santrali ve bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların bir bütün halinde özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi bugün yapılıyor...

özelleştirme devlete ne kadar kar sağladı Haberi

özelleştirme devlete ne kadar kar sağladı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun vergi oranlarına, akaryakıttan alınan vergilere ve özelleştirmelere ilişkin yazılı soru  önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 18 Kasım 2002-15 Mayıs 2014 tarihleri arasında, özelleştirme kapsamına alınan 102 adet kuruluşa ait hisse ve varlıklar ile 8 adet kuruluşta özelleştirme kapsamına alınan varlıkların toplam 50 milyar 813 milyon 582 bin 843 dolar bedelle özelleştirildiğini, bu kapsamda toplam 44 milyar 3 milyon 235 bin 560 doların tahsil edildiğini bildirdi.


Akaryakıt ürünlerinin piyasa koşulları dahilinde oluşan fiyatına kamunun herhangi bir müdahalesinin söz konusu olmadığına değinen Şimşek, “Yıllar içinde artan fiyatların aksine, akaryakıt üzerindeki vergi yükü artmamış, azalmıştır.  Şöyle ki, 100 liralık benzin fiyatının içerisinde 31 Aralık 2002’de 70.2 lira olan vergi yükü, 7 Haziran 2014 itibarıyla 58.61 liraya, 100...