18 / 05 / 2024

pagev istihdam

pagev istihdam

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma ve Geliştirme Vakfı (PAGEV) Voc-Test Merkezi ile sektöre belgeli plastikçiler yetiştirmeye başlıyor...

Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne Ar-Ge kurulacak!

Türk plastik sektörü temsilcilerinin katkılarıyla 2013 yılında yaptırılan Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesine Ar-Ge merkezi kurulacak.

ABD'nin büyüme ve istihdam verileri birbiriyle tutarsız!

Ülke ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 0,7 daralması ve düşen tüketici güveni endişeleri beraberinde getirirken; istihdam, sanayi ve konut sektörlerine ilişkin olumlu veriler, toparlanmaya işaret ediyor.

Filyos projesi 12 bin istihdam sağlayacak!

Filyos Endüstri Bölgesi’nin faaliyete geçmesiyle 1.5 milyar dolarlık yatırım gerçekleşmesi ve 12 bin kişilik istihdam oluşmasının beklendiği bildirildi.

İnşaat sektöründe istihdam azaldı!

İNŞAAT sektöründe istihdam ve çalışılan saat azaldı, brüt ücret-maaş ise arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı birinci çeyrek (Ocak-Mart) 'İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı.

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 12,5 azaldı!

İnşaat sektöründe istihdam ve çalışılan saat azaldı, brüt ücret-maaş ise arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı birinci çeyrek (Ocak-Mart) ‘İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri‘ni açıkladı.

İnşaat sektörü istihdamı yüzde 12.5 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun ( TÜİK ) İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri verilerine göre, inşaat sektöründe istihdam, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.5 azaldı.

İnşaat sektöründe istihdam 2.6 azaldı!

İş kazalarının en çok görüldüğü meslekler arasında yer alan inşaat sektöründe 2015 yılının ilk çeyreğinde istihdam oranının yüzde 2.6 azaldığı açıklandı.

İnşaatta istihdam ilk çeyrekte yüzde 12.5 azaldı!

Sanayi, hizmetler ve perakendeden sonra inşaat sektöründe de yılın ilk çeyreğinde istihdam azaldı. İnşaat sektöründe istihdam, yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 2.6 azaldı.

İnşaat istihdam endeksi yüzde 2,6 azaldı!

İnşaat istihdam endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,6 azaldı. Söz konusu dönemde, inşaat sektöründe çalışılan saat endeksi, önceki çeyreğe göre yüzde 3,3 azaldı.

Diyarbakır Silvan Projesi 200 kişiye istihdam sağlayacak!

Diyarbakır'da yapımı süren Silvan Projesi tamamlandığında 200 bin kişiye istihdam sağlayacak. Diyarbakırlılar, 2,5 milyon dönüm araziyi suya kavuşturarak il ekonomisine büyük katkı sunacak projenin tamamlanmasını heyecanla bekliyor.

Aliağa OSB istihdamını 60 bin kişiye çıkarmayı hedefliyor!

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nin, hedefi ihracatını 10 milyar dolara istihdamını 60 bin kişiye çıkarmak. Haluk Tezcan’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu bölge, yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor.

Diyarbakır'da istihdamın yüzde 23'ü inşaat sektöründe!

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ'nin Diyarbakır'daki "Ortadoğu inşaat ve belediye ihtiyaçları fuarı" açıldı. Vali Aksoy, “Diyarbakır’daki istihdamın yaklaşık yüzde 23’ü inşaat sektöründe gerçekleşmiştir” diye konuştu.

Forum Diyarbakır AVM 1.500 kişiye istihdam sağlayacak!

Forum Diyarbakır 27 Mayıs’ta açılıyor. 100 milyon euro yatırım yapılan AVM 1.500 kişilik istihdam yaratacak. AVM 54 bin metrekare kiralanabilir alan üzerinde 135 yerli ve yabancı seçkin markayla hizmet verecek.

pagev istihdam Haberi

pagev istihdam

Ülkemizin en önemli sorunlarından biri işsizlik… Son rakamlara göre Türkiye’de 2,8 milyon kişi iş ararken, plastik sektörü eleman bulamıyor.  Sektörün nitelikli eleman açığı için ise PAGEV çözümler sunmaya devam ediyor. Bir yanda hayata geçirdiği meslek liseleri ve üniversitelerle yaptığı işbirlikleri çerçevesinde teknik elemanlar yetiştirirken, kuruluşunu tamamladığı Voc-Test Merkezi ile sektöre belgeli plastikçiler kazandıracak.


Türk Plastik Sanayicileri Araştırma ve Geliştirme Vakfı (PAGEV) Voc-Test Merkezi ile sektöre belgeli plastikçiler yetiştirmeye başlıyor. Yaklaşık 300 bin kişiye istihdam sağlayan plastik sektörünün şu an yaklaşık 25 bin yetişmiş eleman ihtiyacı var. PAGEV Voc-Test Merkezi, yetiştirdiği nitelikli ve belgeli elemanlar ile bu açığın kapanmasında önemli bir rol oynayacak.

Plastik Sektörü Mesleki Bilgi ve Beceri Test ve Belgelendirme Merkezi “Voc-Test” projesi için PAGEV; İMMİB İstanbul Maden ve Metaller...