11 / 05 / 2024

pakistan depreminde ortaya çıkan ada

pakistan depreminde ortaya çıkan ada

Geçtiğimiz ay Pakistan’da meydana gelen 7,7’lik deprem sonrasında Gavadar sahilinde ada oluşmuştu. Uydu görüntüleriyle son yapılan incelemeler sonucunda adanın 3 metre battığı gözlendi...

Kahramanmaraş depreminde yıkılan Adana'daki Ekim Apartmanı'nın yıkım nedeni ortaya çıktı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Adana'da Ekim Apartmanı'nın yıkılmasının ardından, binanın yıkılmasına nedeni ortaya çıktı. 

İzmir depreminde çöken Yağcıoğlu Apartmanı ile ilgili yeni gelişme!

İzmir depreminde yıkılan ‘Yağcıoğlu Apartmanı' ile ilgili yeni gelişme ortaya çıktı.  Projede aykırı yapılan bodrumdan ilk günden beri su çıktığı, betonun yumuşadığı belirtildi.

Coca Cola'dan Pakistan'a 300 milyon dolarlık yatırım!

Anadolu Grubu ve Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Pakistan'a 3 yılda 300 milyon doların üzerinde yatırım yapacaklarını açıkladı...

İnsani Yardım Vakfı Pakistan'a okul açtı!

İnsani Yardım Vakfı, Pakistan’ın başkenti İslamabad’a 70 kilometre uzaklıktaki Haripur kampüsünde 750 öğrenci kapasiteli bir okul daha açtı. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nun bilgisayar, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları bulunuyor.

İzmir'deki kentsel yenileme modern gecekonduları ortaya çıkardı!

İzmir'de bugün gayrimenkul sektöründe yaşanan hareketliliği artık herkes görüyor ve yaşıyor. Kentin hemen her yerinde bir inşaat var. Ancak 'Kentsel Yenileme' kapsamında bina bazlı dönüşümler bir yandan modern gecekonduları ortaya çıkarıyor.

Dünyanın en büyük yeraltı şehri ortaya çıkartılıyor!

Yeraltı şehri Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği halinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkartılmıştı...

Dünyanın en büyük yeraltı şehri ortaya çıkarılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm sırasında tesadüfen keşfedilen en büyük yeraltı şehir için kazılar başladı. Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında tesbit edilen dünyanın en büyük yeraltı şehrinin ortaya çıkarılması için temizlik çalışmalarına başlandı.

Bodrum'da deniz çekildi, sur kalıntıları ortaya çıktı!

Bodrum'da denizin çekilmesiyle Tavşan Adası'na uzanan tarihi sur kalıntıları ortaya çıktı. Türkiye'nin tarihi ve doğa güzellikleriyle bilinen Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'nde yılda birkaç kez yaşanan doğa olayı, deniz altındaki tarihi gün yüzüne çıkartıyo

Zorlu Enerji Pakistan'da şirket kuruyor!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada Pakistan'da şirket kuracağını bildirdi. Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş tarafından yapılan açıklama heberimizin içinde yer alıyor.

Zorlu Enerji Pakistan'da bir şirket kurdu!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Pakistan'da bir şirket kurdu.

Kubadabad'daki kazılarda 2 yeni yapı ortaya çıktı!

Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad'ın Beyşehir Gölü kıyısında yer alan yazlık sarayı Kubadabad'daki kazılarda, sarayın kayıkhane ve tersane bölümü ile iki yeni yapı daha ortaya çıkarıldı.

Van Gölü çekilince tarihi kalıntılar ortaya çıktı!

Van Gölü çekilince tarihi kalıntılar ortaya çıktı. Son 15 yılın en büyük su kaybının yaşandığı Van Gölü'ndeki su çekilmesi, batık şehirlere ait kalıntıların gün yüzüne çıkmasını sağladı.

Gaip ortaya çıkarsa ne olur?

Kendisinden uzun zamandır haber alınamayan, kayıp ve ölmüş olma olasılığı yüksek olan kimselere belli şartların taşınması halinde gaip deniyor. Peki, gaip ortaya çıkarsa ne olur? Malları geri verilir mi?

pakistan depreminde ortaya çıkan ada Haberi

pakistan depreminde ortaya çıkan ada

Bilim adamları, deprem merkez üssüne 400 kilometre uzaklıktaki adanın uzun süre yüzeyde kalamayacağını bildirmişti. Bilim adamları, denizin altında oluşan metan gazının 21 metre yükselmesiyle 91 metre genişliğinde ve 35 metre uzunluğunda bir kara parçasını deniz yüzeyine ittiğini açıklamışlardı. Ancak uydu görüntüleriyle son yapılan incelemelerde adanın 3 metre battığı gözlendi. 


Okyanus Ulusal Enstitüsü tarafından analiz edilen ada hakkındaki daha detaylı bilginin önümüzdeki ay açıklanması bekleniyor. Pakistan’ın Beloçistan eyaletinde 23 Eylül’de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası 500’den fazla kişi ölmüş, binlerce kişi de evsiz...