18 / 05 / 2024

pamukkale ovası sulama projesi

pamukkale ovası sulama projesi

Denizli'de Yenicekent İletim Kanalı projesi kapsamında yapımına geçen yıl başlanan 5 bin 258 metre uzunluğundaki tüneller, Cindere Barajı'nın suyunu Pamukkale Ovası ile buluşturarak bölgenin tarımsal sulama ihtiyacını karşılayacak....

Pamukkale Belediyesi'nden 450 bin TL'lik kapalı pazar yeri!

Pamukkale Belediyesi, Uzunpınar mahallesinde, 450 bin lira maliyetle bin 250 metrekarelik kapalı pazar yerini hizmete sundu. Her mahalleye eser bırakmaya çalıştıklarını aktaran Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, "68 mahallemizde durmadan çalışıyoruz" dedi

Pamukkale'de Kent Ormanı projesi hayata geçirilecek!

Denizli'nin Pamukkale İlçesi'ndeki kırmızı suyuyla ünlü termal sağlık merkezi olan Karahayıt'a 1 milyon 782 bin liraya mal olacak Kent Ormanı projesi hayata geçiriliyor.

Denizli Pamukkale Esen Cami'nin temeli atıldı!

Denizli Pamukkale Belediyesi’nin Karşıyaka Mahallesi’nde yapımı için büyük destek verdiği Pamukkale Esen Caminin temelini Başkan Hüseyin Gürlesin attı.

Adana Çukurova'daki DSİ'ye ait sulama kanalı yıkılacak mı?

Adana'nın Çukurova ilçesindeki Beyazevler Mahallesi'nden geçen DSİ'ye ait sulama kanalının üzerine bazı işletmeler tarafından yapılan işgallerin hepsinin yıkılacağı bildirildi.

A Pamukkale Taşımacılık Turizm Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa Şubesi açıldı!

A Pamukkale Taşımacılık Turizm Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa Şubesi 20 milyon 400 bin TL sermaye ile 6 Ağustos 2015 tarihinde Gaziosmanpaşa'da kuruldu.

Bafra Ovası Sulama projesi inşaatı sürüyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından, Bafra Ovası Sulaması Projesi Bafra Ovası Sol Sahil Sulaması İnşaatı, sürüyor.

Yalova'da İlyasköy Sulama Suyu Göleti inşa ediliyor!

Yalova’da tarımsal sulamada büyük bir rahatlama sağlayacak olan 100 bin metre küp su tutma kapasiteli İlyasköy Sulama Suyu Göleti’nin yapımına başlandı. 270 bin TL’ye mal olacak gölet 2015 yılı sonuna kadar bitirilecek.

Mehmet Korkmaz: Pamukkale'de yabancı turist sayısı azaldı!

Denizli'nin dünyaca ünlü turizm cenneti Pamukkale'ye yılın ilk 6 ayında 700 bin kişinin giriş yaptığı açıklandı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz "Yabancı turist sayısında ciddi azalma var'' dedi.

Pamukkale dev projelerle modern kent olacak!

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, üst yapısı tamamlanan Kayıhan Mahallesi ve Aktepe Mahallesi TOKI konutları çevresinde de incelemelerde bulundu. "Dev projelerimiz hayata geçtiğinde o modern fotoğraf ortaya çıkacak" dedi.

Harran Ovası Gece Sulama Projesi'yle 3 milyar litre su geri kazanılacak!

Coca-Cola, Harran Ovası Gece Sulama Projesi'yle altın değerindeki suyu bölgeye geri kazandıracak. Çiftçilere verilecek sulama eğitimiyle bu yıl, 3 milyar litrelik suyun kurtulması planlanıyor.

Malatya Akçadağ Sulama Suyu projesi için yol açıldı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Akçadağ’a bağlı Bağ Mahallesi’nde Sulama Suyu Projesi kapsamında 2 kilometre uzunluğunda yol açma ve genişletme çalışması yaptı.

Pamukkale'de evler sular altında!

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle bazı evleri su bastı. Su baskınına maruz kalan ev sahibi, her yağmur yağışında bu sıkıntıları yaşadıklarını belirtti.

Pamukkale Sosyal Konut Projesi!

Pamukkale Sosyal Konut Projesi başvuruları bugün itibariyle son buluyor. Denizli Sosyal Konut Projesi ‘nde 250 TL ödemelerle konut sahibi olunabiliyor. Başvuru formu ise haberimizin içinde yer alıyor.

pamukkale ovası sulama projesi Haberi

pamukkale ovası sulama projesi


Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun geçen yıl temelini attığı projenin yaklaşık yüzde 50'si tamamlandı. Bölgede, Yenicekent İletim Kanalı Projesi ile Pamukkale Gölemezli ve Çürüksu sol sahilde 105 bin 560 dekar, Buldan Ovası'nda 28 bin 640 dekar ve Karakıran bölgesinde 10 bin 740 dekar alanın cazibeli sulama yöntemiyle sulanması hedefleniyor.


DSİ 212. Şube Müdürü Muhittin Püskül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin kazı ve destekleme çalışmalarının geçen yıl kasım ayında başladığını hatırlattı. Püskül, açık kanal ve uzunlukları farklı 3 tünelin olacağını belirterek, şöyle devam etti:


"Proje 15 bin 212 metre uzunluğunda. Bunun 12 bin 712 metresi 50 metreküp saniye, geriye kalan 2 bin 460 metresi ise 12 metreküp saniye kapasitelidir. 12 bin 700'üncü metrede inşa edilecek hidroelektrik santral ile yılda 53...