18 / 05 / 2024

pamukkale ovası

pamukkale ovası

Denizli'de Yenicekent İletim Kanalı projesi kapsamında yapımına geçen yıl başlanan 5 bin 258 metre uzunluğundaki tüneller, Cindere Barajı'nın suyunu Pamukkale Ovası ile buluşturarak bölgenin tarımsal sulama ihtiyacını karşılayacak....

Pamukkale'de ev sahibini öldüren zanlı tutuklandı!

Denizli Pamukkale'de alacak meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen kavga sırasında ev sahibini tüfekle vurarak öldüren zanlı tutuklandı...

Yıkımı yapılan Pamukkale Üniversitesi Hastanesi çöktü!

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'nin daha önce hizmet verdiği 7 katlı binada yıkım çalışması devam ederken farklı bir bölümde çökme meydana geldi...

Pamukkale'nin kentleşme yapısı oluşturulacak!

Pamukkale Belediye Başkan Adayı Örki, gayrimenkul sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda, bölgenin kentleşme yapısı konuşuldu.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nin yıkımında kaza!

Denizli Merkezefendi ilçesi Doktorlar Caddesi’ndesi'nde Pamukkale Üniversitesi Hastanesi olarak hizmet veren binada yıkım başlandı. Binanın yıkım çalışmalarında yaşanan dikkatsizlik büyük tehlikeye yol açtı.

Pamukkale Kültür Sanat Ve Yaşam Merkezi'nin inşaatı sürüyor!

Denizli Pamukkale Belediyesi tarafından Bağbaşı Mahallesi’nde hayata geçirilen ve tamamlandığında bölgenin çehresini değiştirecek vizyon proje olan Pamukkale Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi’nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Pamukkale'de hazine arazisi üzerindeki binalar yıkıldı!

Denizli'nin Pamukkale İlçesi Karakurt bölgesinde hazine arazisi üzerinde inşa edilmiş kaçak yapıların yıkımı başladı. Yıkılan barakaların imar barışı fırsatından yararlanmak istediği öğrenildi.

Pamukkale'de kültür merkezi inşaatı yükseliyor

Denizli Pamukkale Belediyesi tarafından Aktepe Mahallesi'nde inşa edilen kültür merkezi inşaatında sona yaklaşılıyor. Projenin yüzde 80'inin tamamlandığı açıklandı.

Pamukkale'de 8.1 milyon TL'ye icradan satılık termal turizm tesisi!

Denizli İli Pamukkale İlçesi Karahayıt Mahallesi'nde yer alan 92 odalı, açık-kapalı termal havuzları bulunan termal turizm tesisi 8 milyon 176 bin 520 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Pamukkale Belediyesi vatandaş için tapu veznesi kurdu!

Denizli Pamukkale Belediyesi, tahakkuk-tahsilat ve beyan sureti vermek gibi işlemleri için belediyeye gelerek zaman kaybetmelerini önlemek adına, Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne vezne kurdu.

Pamukkale'de 4.3 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Denizli İli, Pamukkale İlçesi, Karahayıt Mahallesi'nde yer alan turistik tesis vasıflı gayrimenkul 4 milyon 318 bin 178 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Ankara Çubuk Ovasında tarımsal sit alanı olan araziler mecliste!

Ankara Çubuk ovasında tarımsal sit alanı ilan edilen araziler meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Yeşil ovada ne kadarlık bir alanın tarımsal sit alanı olarak ilan edildiğini sordu..

Malazgirt Ovası milli park oluyor!

Malazgirt Ovası’nın “Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı” olarak belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Pamukkale'de spora yatırım yapılıyor!

Pamukkale Belediyesi spor yatırımına devam ediyor. Belediye, 8 okulun bahçesine halı saha inşa etti.

pamukkale ovası Haberi

pamukkale ovası


Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun geçen yıl temelini attığı projenin yaklaşık yüzde 50'si tamamlandı. Bölgede, Yenicekent İletim Kanalı Projesi ile Pamukkale Gölemezli ve Çürüksu sol sahilde 105 bin 560 dekar, Buldan Ovası'nda 28 bin 640 dekar ve Karakıran bölgesinde 10 bin 740 dekar alanın cazibeli sulama yöntemiyle sulanması hedefleniyor.


DSİ 212. Şube Müdürü Muhittin Püskül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin kazı ve destekleme çalışmalarının geçen yıl kasım ayında başladığını hatırlattı. Püskül, açık kanal ve uzunlukları farklı 3 tünelin olacağını belirterek, şöyle devam etti:


"Proje 15 bin 212 metre uzunluğunda. Bunun 12 bin 712 metresi 50 metreküp saniye, geriye kalan 2 bin 460 metresi ise 12 metreküp saniye kapasitelidir. 12 bin 700'üncü metrede inşa edilecek hidroelektrik santral ile yılda 53...