29 / 04 / 2024

Ankara Çubuk Ovasında tarımsal sit alanı olan araziler mecliste!

Ankara Çubuk Ovasında tarımsal sit alanı olan araziler mecliste!

Ankara Çubuk ovasında tarımsal sit alanı ilan edilen araziler meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Yeşil ovada ne kadarlık bir alanın tarımsal sit alanı olarak ilan edildiğini sordu..



Ankara Çubuk Ovasında tarımsal sit alanı olan araziler mecliste!

CHP  Ankara  Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara Çubuk ovasında tarımsal sit alanı ilan edilen arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Yeşil sorularının Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Yeşil önergesinde "Tarım arazilerinin tarım dışı kullanımını önlemek için hayata geçirilen Büyük Ova Projesi'ye Türkiye genelinde 141 tarımsal potansiyeli yüksek ova, tarımsal sit alanı ilan edildi. Bakanlar Kurulunun içinde Hatay bölgesi ve Ankara Çubuk ovasında bulunduğu 141 ovayı "Büyük Ova Koruma" Alanı olarak belirlenmesine ilişkin kararı; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yürütümünde, 21 Ocak 2017 atrih ve 29955 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmiştir." dedi.

Yeşil ilk olarak "Ankara Çubuk ovasında kaç Ha'lık bir alan tarımsal sit alanı ilan edilmiştir? Alan sınırları hangi kriterlere göre belirlenmiştir? Arazi mülkiyeti büyüklüğünün ve hissefarlık durumunun bir kıstas olarak alınmasının neden nedir?" dedi.

Ayrıca, "Tarımsal arazi toplulaştırma çalışmaları tamamlanmış mıdır? Tarımsal arazi toplulaştırmalarında minimum ifraz parsel büyüklüğü nedir?" sorularının da yanıtlandırılmasını talep etti.



 


Geri Dön