17 / 05 / 2024

pansiyon açma koşulları

pansiyon açma koşulları

Pansiyon, umuma açık istirahat ve eğlence yeri olan sıhhi müessesedir. Peki, pansiyon açmak için hangi imar gerekir? Pansiyon açmak için hangi imar gerekir? Pansiyon nasıl açılır? İşte yanıtı...

Milyonlarca sağlık çalışanı gözünüz aydın! İşte maaş ve çalışma koşullarıyla ilgili iyileştirme teklifinin tüm detayları

Sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını ve maaşlarını iyileştirme teklifi Meclis’e sunuldu. İşte detaylar…

Binalar uygun zemin koşullarında inşa edilmeli!

Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Düzce'de dün saat 15.40'ta yaşanan 5.0 şiddetindeki depreme ilişkin açıklamasında binaların uygun zemin koşullarında inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Akiş GYO'nun AKYAŞAM A.Ş. işlemleri piyasa koşullarına uygun bulundu!

Akiş GYO'nun AKYAŞAM A.Ş. ile yapılan işlemlerin koşulları, fiyat belirleme yöntemi ve bu yöntemin seçilmesindeki gerekçeler açıklanarak, işlemlerin piyasa koşulları karşısındaki durumu hakkında bilgi sunulmuş ve işlemlerin piyasa koşullarına uygun olduğu değerlendirildi.

Akiş GYO'nun SEPAŞ A.Ş. işlemleri piyasa koşullarına uygun bulundu!

Akiş GYO'nun SEPAŞ A.Ş. ile yapılan elektrik enerjisi alımı işlemlerinin koşulları ve fiyat belirleme yöntemi açıklanarak, işlemlerin piyasa koşullarına uygun olduğu belirlendi. 

Mağaza kiralama koşulları için yeni düzenleme önerisi!

BMD Başkanı Sinan Öncel, pandemi döneminde mağaza kiralama koşullarında yaşanılan sıkıntıların devam ettiğini belirterek kiralama koşullarında yeni düzenleme yapılması gerektiğini dile getirdi. 

Gaziosmanpaşa Novi Bazaar ödeme koşulları!

Gaziosmanpaşa Novi Bazaar ödeme koşulları kapsamında yüzde 1 peşinatla ödemeler yapılıyor. Novi Bazaar Gaziosmanpaşa'da teslimler Aralık 2018'de yapılıyor...

Sosyal alanlarda yapılaşma koşulları!

Sosyal mekanlar olarak da ifade edilebilen sosyal alanlarda yapılaşma koşulları Yeni İmar Yönetmeliği'nde yeniden düzenleniyor. İşte sosyal alanlarda yapılaşma koşulları..

Ticaret alanı yapılaşma koşulları!

Ticaret alanlarında yapılabilecek yapılar ile yapılaşma koşulları Yeni İmar Yönetmeliği kapsamınsa açıklanıyor. İşte ticaret alanı yapılaşma koşulları..

Parsel kullanım fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları!

Parsel kullanım fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları, Yeni İmar Yönetmeliği'nde açıklandı. İşte parsel kullanım fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları 2017..

Binalarda fırın açma şartları 2017!

Apartmanlarda fırın açma koşulları, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. İşte yönetmelik kapsamındaki fırın açma şartları 2017..

Yeni imar yönetmeliği yapılaşma koşulları 2017!

2017 Ekim'de yürürlüğe girecek Yeni imar yönetmeliği kapsamında yapılaşma koşulları yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliği yapılaşma koşulları 2017 nelerdir?

Yapı ünite fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları!

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan Yeni İmar Yönetmeliği gereğince yapı ünite fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları nelerdir?

Gaziosmanpaşa We Haliç ödeme koşulları!

Gaziosmanpaşa We Haliç ödeme koşulları kapsamında 48 ay sıfır faiz taksit avantajı sunuluyor. We Haliç satış fiyatları 229 bin TL'den başlıyor...

pansiyon açma koşulları Haberi

pansiyon açma koşulları

Pansiyon açmak için ne gerekir?

Pansiyonlar; yönetimi basit, yemek ihtiyacının idare tarafından sağlanabildiği veya müşterilerin kendi yemeklerini bizzat hazırlayabilme imkanı bulunan, en az beş odalı tesisler olup aşağıda belirtilen asgari nitelikleri taşırlar:

- Giriş holü, emanet hizmeti,

- Oturma, yemek ve kahvaltı ihtiyacını karşılayabilecek, yazlık tesislerde kısmen açık da olabilen, yeterli kapasitede bir salon,

- Yemek ihtiyacının işletme tarafından verilmemesi durumunda pansiyon mutfaklarında ihtiyaca göre yeterli sayıda buzdolabı, pişirme ve ızgara donanımı, bulaşık yıkama, hazırlık ve malzeme istif yerleri, servis malzemesi dolapları,

- İlk yardım malzeme ve gereçleri bulunan dolap.


Peki, pansiyon nasıl açılır?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamına giren gayrimenkullerin, tapu kütüğünde mesken olarak gösterilen bağımsız bölümlerinde işyeri açılmak istendiği takdirde, işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilir.


İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 5....