04 / 05 / 2024

pansiyon Turizm Denetim Sistemi

pansiyon Turizm Denetim Sistemi

Fatih Belediyesi, imaj kaybının yanı sıra büyük bir kayıt dışı ekonomiye de yol açan işletmeleri 'Turizm Denetim Sistemi'yle yakın takibe aldı..

Örnek Yurt Ve Pansiyon İşletmeciliği Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Örnek Yurt Ve Pansiyon İşletmeciliği Turizm Ticaret Limited Şirketi Bakırköy’de  200 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Özdemir tarafından kuruldu.

Miraz Pansiyon Turizm Tekstil İnşaat Lojistik ve Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Miraz Pansiyon Turizm Tekstil İnşaat Lojistik ve Emlak Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Turhan tarafından kuruldu.

Seta Pansiyon Konaklama Otomotiv İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seta Pansiyon Konaklama Otomotiv İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Hülya Bayram ve Tugay Çakmak tarafından kuruldu.

Arya Amin Pansiyon Emlak Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arya Amin Pansiyon Emlak Turizm Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 60 bin TL sermaye bedeli ile Amin Helmi tarafından kuruldu.

Utopya Turizm İnşaat bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Utopya Turizm İnşaat, Köker Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. ile yapılmasına ve konunun, 2017 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında Genel Kurulun onayına sunulmasına oybirliği ile karar verdi...

Utopya Turizm İnşaat bağımsız denetim kuruluşunu seçiyor!

Ütopya Turizm İnşaat Kamuyu Aydınlatma Plaftormu'nda bağımsız denetim kuruluşunun belirlenmesi hakkında açıklama yayınladı. 

Turizm alanlarında yapılaşma şartları!

Konaklama amacıyla kullanılan, otel, motel, tatil köyü, pansiyon, kamping, apart otel ve hostel gibi turizm tesislerinin bulunduğu alanlar oluyor. Peki, turizm alanlarında yapılaşma şartları nelerdir?

TOKİ Kartepe 180 öğrencilik pansiyon ihalesi yarın!

TOKİ Kocaeli Kartepe İlçesi 1 Adet Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, 1 Adet 180 Öğrencilik Pansiyon İnşaatları ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Kocaeli 180 öğrencilik pansiyon ihalesi 6 Haziran'da!

TOKİ Kocaeli İlçesi 1 Adet Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, 1 Adet 180 Öğrencilik Pansiyon İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi 6 Haziran'da yapılacak.

TOKİ Sinop Merkez 16 derslikli lise ve 180 kişilik pansiyon inşaatı ihalesi bugün!

TOKİ Sinop İli, Merkez İlçesi Çiftlik Köyü 16 derslikli Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi ve 180 kişilik pansiyon binası inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 15:00'te yapılacak.

Utopya Turizm İnşaat bağımsız denetim şirketini belirledi!

Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret Anonim Şirketi, Köker Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim'in genel kurulda onaya sunulmak üzere, bağımsız denetçi olarak seçilmesine karar verdi.

TOKİ Sinop Merkez'de 16 derslikli lise ve 180 kişilik pansiyon yaptırılacak!

TOKİ Sinop, Merkez, Çiftlik köyünde 16 derslikli Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi ve 180 kişilik pansiyon binası inşaatları işi ihalesi 18 Mayıs 2016 tarihinde saat 14:30'da gerçekleşecek.

Kağıthane Pansiyon Turizm İnşaat Gıda İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kağıthane Pansiyon Turizm İnşaat Gıda İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Yasin Uluocak Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 200 bin TL sermaye ile 26 Kasım'da Kağıthane, Merkez Mahallesi, Bağlar Caddesi'nde kuruldu.

pansiyon Turizm Denetim Sistemi Haberi

pansiyon Turizm Denetim Sistemi

Yılda 10 milyon turist çeken İstanbul'da turizmin kalbi konumundaki Fatih ilçesi, tarih ve kültürün yanı sıra doğal güzellikleriyle de ön plana çıkıyor. Ancak ilçedeki turist hareketliliğinden yararlanmak isteyen kişiler, kayıt dışı pansiyon işletmeciliğine soyunuyor. İstanbul'daki kayıt dışı işletmeciliğin yıllık 2 milyar dolarlık bir ekonomik kayba neden olduğu belirtiliyor.


BU YIL 36 İŞLETMEYE MÜHÜR VURULDU

Fatih Belediyesi, geliştirdiği 'Turizm Denetim Sistemi'yle 648 ruhsatsız pansiyonun üçte birinin kayıt dışı olduğunu ve vergi vermediğini tespit etti. Belediye; 2014 yılında 52, 2015'te ise 36 pansiyonu mühürledi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Türkiye'ye gelen 40 milyon turistin 10 milyonu İstanbul'a geliyor. 35 milyar dolarlık turizm gelirinde kentimiz 8 milyar dolar kazanıyor. Bu tür pansiyonlar kayıt altına aldığımızda 10 milyar doları kayıt altına almış oluruz” diye konuştu.


TURİZMDE...