01 / 05 / 2024

Parion Antik Kenti nerede

Parion Antik Kenti nerede

Parion Antik Kenti ile Apollon Smintheus Tapınağı kazılarının sponsorluğunu üstlenen çelik ve enerji üretimi yapan İÇDAŞ A.Ş.’in projesi 7 ile 17 yaş aralığını kapsıyor.

Biga'da Parion Antik Kenti kazı çalışmaları devam ediyor!

Çanakkale'nin Biga İlçesi'ne bağlı Kemer Köyü'nde, 2005 yılından beri sürdürülen Parion Antik Kenti kazılarından köylüler 'ekmek parası' ve 'düğün parası' çıkarıyor. . Kazıların en az 40-50 yıl süreceği tahmin ediliyor...

Diyarbakır Dakyanus Antik Kenti'ne inşaat izni verildi!

UNESCO’nun, Dünya Kültür Mirası listesine dahil ettiği Diyarbakır’da, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu 1. derece arkeolojik sit alanındaki Dakyanus Antik Kenti’ne inşaat yapılmasına izin verdi.

Stratonikeia Antik Kenti restore edilecek!

Muğla'nın Yatağan ilçesinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Stratonikeia Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında 2015 yılında 202 eser ortaya çıkarıldı, "Batı Caddesi"nde de erken Bizans dönemine ait 40 mezar bulundu.

Antalya Rhodiapolis Antik Kenti'nde restorasyon çalışmaları son aşamada!

Kumluca Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve harcamaları Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından karşılanan Rhodiapolis Antik Kenti'ndeki amfi tiyatro, sahnenin korunması ve Opramoas Anıtı'nın restorasyonu çalışmasında so

Anavarza Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında surlar bulundu!

Adana'nın Kozan ilçesinde yer alan Anavarza Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında milattan sonra 8-9. yüzyıla ait yeni surlar bulundu.

Kaunos Antik Kenti'ni 40 bin kişi ziyaret etti!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunan Muğla'daki Kaunos Antik Kenti, bu yıl 40 bin ziyaretçiyi ağırladı Kente, Ortaca ilçesinin Dalyan Mahallesi'nden hareket eden tur tekneleriyle yaklaşık 10 dakika süren yolculuktan sonra ulaşılabiliyor.

Rhodiapolis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sona erdi!

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 2006'da kazı çalışmalarına başlanılan Rhodiapolis Antik Kenti'nde, bu yıl tekrar başlayan kazı çalışmaları sona erdi.

Yatağan Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı çalışması yürütülüyor!

Yatağan'da "gladyatörler kenti" olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'nde birçok bölgede kazı çalışması yürütülüyor. Antik kentteki spor okulu (Gymnasion) ve Batı Caddesi'nde ortaya çıkarılan 2 bin yıllık sütunlar vinç yardımıyla ayağa kaldırıldı.

Muğla Kaunos Antik Kenti'nin tanıtımına önem verilecek!

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi sınırları içinde bulunan, bir diğer adı da "Kbid" olan Kaunos Antik Kentinin tanıtımına önem verilecek.Kaunos Antik Kenti bölgenin önemli turizm noktalarından olma özelliği taşıyor.

Düzde Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları bitti!

Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki tiyatroda yeni sezon kazı çalışmaları tamamlandı. Nurperi Ayengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon çalışmaların yaklaşık 30 kişilik ekiple 36 gün sürdüğünü söyledi.

Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki kazılar tamamlandı!

Karadeniz 'in "Efes"i diye tabir edilen, 1. yüzyılda inşa edildiği belirtilen Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki tiyatroda bu yılki kazı çalışmaları tamamlandı.

Lyrboton Kome Antik Kenti restore edilecek!

Kepez'in turizmden pay almasını sağlayacak en önemli yatırımlarından biri olan Lyrboton Kome Antik Kenti, önümüzdeki günlerde başlatılacak restorasyon çalışmasıyla ihya edilecek.

Kepez Lyrboton Kome Antik Kenti'nde kazılar başlıyor!

Kepez'in turizmden pay almasını sağlayacak Lyrboton Kome Antik Kenti'nde kazı çalışması için gereken ruhsat alındı. Lyrboton Kome Antik Kenti yaşayan bir arkeoparka dönüştürülecek.

Antalya Rhodiapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları başladı!

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Rhodiapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları yeniden başladı.Rhodiapolis Antik Kenti kazı çalışmalarında heyet başkanlığı, Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel tarafından yürütülecek.

Parion Antik Kenti nerede Haberi

Parion Antik Kenti nerede


Parion Antik Kenti ile Apollon Smintheus Tapınağı kazılarının sponsorluğunu üstlenen çelik ve enerji üretimi yapan İÇDAŞ A.Ş.’in projesi 7 ile 17 yaş aralığını kapsıyor. Genç neslin tarihi eserlere karşı bilinçlenmesini hedefleyen “Küçük arkeologlar projesi”ne 100 çocuk katıldı. İki günlük etkinlikte önce Parion Antik Kenti’nde uygulama yapıldı. Dünyanın sayılı, Türkiye’nin ise en büyük tarihi kazısının yapıldığı milattan önce 8’inci yüzyıla ait Parion Antik Kenti’ndeki tiyatroda küçük arkeologlar için kazı alanı oluşturuldu. Küçük arkeologlar, toprağın altına önceden yerleştirilen bazı objeleri gün yüzüne çıkarmak için çabaladılar.


Ellerinde küçük çapa, mala ve fırçalarla tıpkı uzman arkeologlar gibi kazı yapmaya çabalayan küçük arkeologlar, tarihi eserlerin hangi zorluklarda ve sabırla çıkarılması gerektiğini öğreniyor. Toprak altından çıkardıkları seramik parçaları, bakır eşyayı büyük bir dikkatle sandıklarda topladılar. Ardından...