03 / 05 / 2024

Parion Antik Kentinin haritası çıkarılacak

Parion Antik Kentinin haritası çıkarılacak

ÇANAKKALE’de 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip tarihi Parion Antik Kenti’nin 11’inci sezon kazı çalışmaları kapsamında antik kentin arkeojeofizik haritası çıkarılacak.

TOKİ'den Küçükçekmece'ye yeni proje!

TOKİ’nin İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa yerleşkelerini yenileme çalışmalarına finansman oluşturmak için Bathonea antik kentinin de yer aldığı Küçükçekmece Gölü kıyısındaki 1 milyon 783 bin metrekarelik arazi imara açıldı.

Myrleia antik kentine arkeopark yapılacak!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde üzerine alışveriş merkezi inşa edilen 2 bin 700 yıllık Myrleia antik kentinin geri kalanı plan değişikliğiyle arkeopark ilan edildi. 

Assos’taki otel inşaatında son durum!

Tarihi Assos antik kentinin olduğu bölgede Bodrum artı iki kattan oluşan betonarme bina yükselmeye başlayınca, antik kentin tarihi dokusuna zarar verdiği iddia edilerek tepkiler de yükseldi.

İzmir Urla Airai antik kent sit alanına boru döşendi!

İzmir Urla’da Airai antik kentinin bulunduğu 1. derece arkeolojik sit alanının ortasına beton boru döşediler.

Medeniyetin beşiğinden EXPO 2016 Antalya’ya geçiş!

M.Ö. 3. yüzyıldan itibaren yüksek bir medeniyet yaşamış olan Perge antik kentinin hemen yakınında bugün Expo2016’nın 110 metre yükseklikteki muhteşem kulesi yükseliyor

İzmir Kurtuluş Mahallesi'ndeki binaların bakımsızlığı dikkat çekiyor!

İzmir’in ilk yerleşim yerlerinden biri olan Agora antik kentinin bitişiğindeki Kurtuluş Mahallesi adını İzmir’in özgürlük mücadelesinden aldı.

Tarsus'ta antik yol bulundu!

Mersin'in Tarsus ilçesinde 3. derece sit alanında yapılan çalışmada antik yol bulundu. Sondaj kazısında tespit edilen yolun antik dönem Tarsus kentinin ana arterlerinden birisi olduğu belirlendi

Muğla Kaunos Antik Kenti'nin tanıtımına önem verilecek!

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi sınırları içinde bulunan, bir diğer adı da "Kbid" olan Kaunos Antik Kentinin tanıtımına önem verilecek.Kaunos Antik Kenti bölgenin önemli turizm noktalarından olma özelliği taşıyor.

Parion Antik Kenti'nin haritası çıkarılacak!

ÇANAKKALE’de 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip tarihi Parion Antik Kenti’nin 11’inci sezon kazı çalışmaları kapsamında antik kentin arkeojeofizik haritası çıkarılacak.

Çanakkale Parion Antik Kenti'nde kazılar başladı!

Biga'da 2 bin 700 yıllık antik kentte başlayan kazıların eylül sonuna kadar sürmesi planlanıyor. Parion'un arkeojeofizik haritası çıkarılarak, çalışmaların seyriyle ilgili önemli bilgilere ulaşılması hedefleniyor.

İzmit antik liman kenti 1. dereceden sit alanı olacak mı?

Başiskele Wellborn Hotel’in hemen yanında bulunan antik liman kentinin üzerinde her geçen gün yapılaşma artıyor. Müze Müdürlüğü yetkililerinin “1. derece SİT alanı olmalı” dediği bölgede Anıtlar Kurulu hiçbir önlem almıyor.

Tedmur antik kent için endişeler artıyor!

Suriye'de DAEŞ terör örgütünün ele geçirdiği antik Tedmur (Palmira) kentinin geleceğiyle ilgili endişeler giderek artıyor. Başkent Şam'daki Tarihi Eserler ve Müzeler Genel Müdürü Mamun Abdulkerim, "Endişeli bekleyişimiz sürüyor." dedi.

Halil Memiş Aigai Antik Kenti çalışmalarını inceledi!

Aigai Antik Kenti'nin, Manisa’nın ekonomisinin gelişmesi ve turizminin canlanması noktasında çok önemli bir değere sahip olduğunu söyleyen Genel Sekreter Memiş, Aigai antik kentinin ortaya çıkarılmasına destek verdiklerini söyledi...

Parion Antik Kentinin haritası çıkarılacak Haberi

Parion Antik Kentinin haritası çıkarılacak

Çanakkale’nin Biga İlçesi Kemer Köyü’nde yer alan Parion Antik Kenti’nde 2700 yıllık tarihi ortaya çıkarmak için sürdürülen kazılarda 11’inci sezon başladı. 2005 yılında başlayan kazı çalışmalarında bu yıl, arkeolojik kalıntıların aranmasında kullanılan jeofizik yöntemlerden oluşan arkeojeofizik haritası çıkarılacak. Parion Antik Kenti’nin 11’inci sezon kazı çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü öncülüğünde 23 Temmuz’da başladı. 2015 yılı kazı ve restorasyon çalışmalarına Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Vedat Keleş başkanlık ederken, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Fen-Eebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. H. Ertuğ Ergürer de yardımcılığını yapıyor.



Kazılara Bakanlık temsilcisi olarak Çanakkale Arkeoloji Müzesi’nden Ayşenur Bozkurt ve Tokat Müzesi’nden Hülya Aydın ile 20 arkeolog, 1 epigraf, 4...