04 / 05 / 2024

pariste ilk gökdelen

pariste ilk gökdelen

Kentte 1973'ten sonra inşa edilecek olan ilk gökdelen Triangle'da 4 yıldızlı bir otel, konser salonları, kültürel alanlar ve özel ofisler yer alacak.

Türkiye’nin ilk güvercin oteli açıldı!

Diyarbakır’da, Türkiye’nin ilk güvercin oteli açıldı. Hayvanlarını besleyecek yer bulamayanların imdadına yetişen 30 odalı otelde, değeri 250 bin lirayı aşan 2 bin güvercin besleniyor.

TOKİ Çaycuma Konutları'na ilk günden 300 başvuru geldi!

Çaycuma’da TOKİ’nin yapacağı 384 konut için, ilk günde 300 kişi form aldı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin Çaycuma’da yapacağını duyurduğu 384 konuta Çaycumalılar yoğun ilgi gösterdi.

Ayvalık'ta Türkiye'nin ilk gıda OSB'si kurulacak!

Ayvalık'ın CHP'li Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Sekiz bakanlık ve dört tane genel müdürlükten olumlu görüşleri aldık. Türkiye'nin ilk Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kuracağız" dedi.

Türkiye gökdelen sayısında Avrupa şampiyonu!

Türkiye, 150 metre üstü gökdelen sayısına göre dünyada 14, Avrupa’da 1. sırada yer alıyor. Dünya şehirleri sıralamasında ise İstanbul 24. sırada yer alıyor.

Zorlu, Zincirlikuyu eski karayolları binasının yerine gökdelen mi yapacak?

Zorlu Holding, Zorlu Center’in önündeki eski karayolları binasının yerine ‘yeni bir gökdelen’ dikmek istiyor. Karayolları binasının arsasına New York’taki ikiz kulelerin yerine yapılan gökdeleni dikmeyi planlayan Zorlu, yeni bilirkişi raporunu bekliyor.

Samsun Gökdelen Kule arazisinin tapu tescili için düğmeye basıldı!

Samsun'da gündemden düşmeyen Gökdelen Kule, aslında tarladan, arsaya dönüşen bir arazinin 'belediyecilerle' ilişkisini ortaya koyan bir organize çalışma. O yapıda 'kat sahibi olan' Akın Özgün ise davaların odak noktasındaki isim.

Londra'ya 80 katlı ahşap gökdelen inşa edilecek!

İngiltere Londra'ya 80 katlı, 300 metre yüksekliğinde, ahşap gökdelen inşa edilecek. Mimari tasarımını Cambridge Üniversitesi'nin yaptığı gökdelen inşa edildiğinde Londra'nın en yüksek ikinci binası olacak.

Dubai'ye 1.828 metrelik gökdelen!

Dubai'ye yapılması planlanan yeni gökdelen Burç Halife'den daha yüksek olacak. İsviçreli mimarlar tarafından tasarlanan bin 828 metrelik yapının 2020'den önce tamamlanması planlanıyor.

Cityscape Turkey'in ilk gününde 500 milyon liralık satış!

Cityscape’in Türkiye’deki ilk fuarı rekor satışa imza attı. Türk firmalarının ilk günde 500 milyon liralık satış yaptığı fuarda toplam 1 milyar liralık ciroya ulaşılması hedefleniyor.

Projebeyaz'dan Cityscape Turkey'in ilk gününde 7 satış!

Amerikanın 2. en büyük gayrimenkul firması olan Lennar Homes USA ile aracısız konut satışını sağlayan Projebeyaz Cityscape Turkey Fuarı'nda ilk gün Orlando, Florida ve Arizona'da yaklaşık 350 bin dolarlık 7 satış gerçekleştirdi.

Metropol İstanbul, Cityscape Türkiye'de ilk günden 35 milyon TL’lik satış yaptı!

Metropol İstanbul projesinin, yaklaşık 30 bin metrakelik ticari ofislerinin satış lansmanı İstanbul’da bu yıl ilk kez düzenlenen Cityscape Türkiye Fuarı’nda yapıldı. Fuarın ilk gününde 35 milyon TL tutarında satış anlaşması imzalandı.

New York'taki Türkevi binasının yerine 32 katlı gökdelen inşa edilecek!

Dışişleri Bakanlığı, New York'ta, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu'nun ihtiyaçlarını karşılamak için mevcut Türkevi binasının yerine 32 katlı gökdelen inşa edileceğini duyurdu.

Dünyadaki gökdelen sayısı 1.040'a ulaştı!

Dünyadaki gökdelen projeleri hızla artarken, 2015 yılında bu konuda yeni bir rekor kırıldı. Le Figaro gazetesinde yer alan habere göre, dünyadaki gökdelen sayısı 1.040'a ulaştı.

pariste ilk gökdelen Haberi

pariste ilk gökdelen

Fransa'nın başkenti Paris'te tartışmalara neden olan piramit şeklindeki gökdelen Triangle'ın (Üçgen) inşaatına izin çıktı. 

Paris Belediye Medisi'nde yapılan oylamada, şehrin görüntüsünü bozacağı gerekçesiyle karşı çıkılan piramit şeklindeki Triangle gökdeleninin inşaatına onay verildi. Yüksekliği 180 metre olacak cam görünümlü piramit gökdelen, 15'inci Paris'teki Porte de Versailles sergi salonlarının olduğu bölgeye dikilecek. Paris'teki tek gökdelen Montparnasse Kulesi'nden 30 metre daha kısa olacak Triangle'ın inşaatına, şehrin tarihi dokusunu bozacağı gerekçesiyle karşı...