08 / 05 / 2024

pariste silüete zarar verecek inşaata izin verilmez

pariste silüete zarar verecek inşaata izin verilmez

Paris Belediye Başkan Yardımcısı Jean-Louis Missika, Paris’te tarihî silüete zarar verebilecek inşaatlara izin vermediklerini söyledi. Missika, ''Şehrin tarihî silüetine zarar verebilecek inşaatlara sivil toplum kuruluşları müsaade etmezler'' dedi.

Artan gökdelen sayısı ısı farklılığına neden oluyor!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Hazal Ocak bugünkü yazısında, İstanbul’un tarihi silüetine zarar verdiği söylenen gökdelenleri anlattı. Ocak, gün geçtikçe artan gökdelenlerin ısı farklılığına neden olduğunu belirtti.

Jean-Louis Missika: Paris'te tarihi yapıya zarar verecek inşaatlara izin yok!

Paris Belediye Başkan Yardımcısı Jean-Louis Missika, Paris’te tarihî silüete zarar verebilecek inşaatlara izin vermediklerini söyledi. Missika, ''Şehrin tarihî silüetine zarar verebilecek inşaatlara sivil toplum kuruluşları müsaade etmezler'' dedi...

Jean-Louis Missika: Paris’te silüete zarar verecek inşaata STK’lar müsaade etmez!

Paris Belediye Başkan Yardımcısı Jean-Louis Missika, Paris’te tarihî silüete zarar verebilecek inşaatlara izin vermediklerini söyledi. Missika, ''Şehrin tarihî silüetine zarar verebilecek inşaatlara sivil toplum kuruluşları müsaade etmezler'' dedi.

Kütahya'da çıkan yangında 33 hektar ormanlık alan zarar gördü!

Kütahya Orman Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kütahya Emet 'te çıkan yangını bu sabah itibariyle yangını söndürdüklerini söyledi. Yangında 33 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.

Gürsel Öngören: Şehirlerde silüet bozulmayacak!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, Danıştay'ın Zeytinburnu'ndaki 16/9 binası hakkındaki yıkım kararı onayı ile çarpık kentleşmeye karşı hassasiyetini ortaya koyduğunu artık şehirlerde silüetin bozulmayacağını söyledi.

Fatih Köprüsü'ne sıkışan tır Adalet Kasrı'na zarar verdi!

Edirne'de, Fatih Sultan Mehmet döneminde yapılan Fatih Köprüsü'ne sıkışan tır, kepçe ve emniyet ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Tırın, köprünün bitişiğindeki Adalet Kasrı'na da zarar verdiği tespit edildi...

Burhanettin Kocamaz: Kamu zararını azaltmak için Denizpark'ı taşıyacağız!

Başkan Kocamaz, "Kıyı kenar kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle iptaline karar verilen Denizpark konusunda, kamu zararını azaltmak için tesisin sökülebilir unsurlarını başka bir yere taşıyacağız" dedi.

Çevre kirliliği turizme zarar veriyor!

Alanya'da turizm bölge dernek başkanları, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nde (ALTİD) toplantı düzenleyerek çevre kirliliğinin turizme verdiği zararı ve turizm sağlığıyla ilgili alınması gereken önlemleri görüştü.

Yusuf Hacısüleyman: Oteller ciddi zarar görüyor!

İflas olaylarını değerlendiren Hacısüleyman, "Oteller ciddi zarar görüyor. Kiminle çalışacağına dikkat etmeli. Yaşananlar doğal ayıklanma getirecek" dedi. Rusya'da tur operatörü İflaslarının bir İflaslarının bir bölümünün hileli olduğu belirtti.

Ünal Pala: Ankara yakın gelecekte farklı bir kimliğe bürünecek!

Uzaltaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, son birkaç yıl içinde birbirinden başarılı proje konut ve iş merkezlerinin yükselmeye başladığı Ankara'nın yakın gelecekte farklı bir kimlik ve silüete bürüneceğini kaydetti.

Özçete Karo, makine yatırımı ile üretim kapasitesini artırdı!

İnşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu beton parke, bordür, dekoratif beton parke taşları gibi çevre düzenleme elemanları üreten Özçete Karo, ürün çeşitliliğini artırarak pazar payını artırmayı hedefliyor...

Alışveriş Merkezleri esnafa zarar veriyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alışveriş merkezlerinin Ramazan ayında geç saate kadar açık kalmasının esnafa zarar verdiğini belirtti. Alışveriş merkezlerinin açılış kapanış saatleri küçük esnafı etkiliyor.

Abdurrahman Aras, metro nedeniyle zarar ettiği için İzmir Belediyesi'ne dava açtı!

Metro çalışmaları nedeniyle zarar ettiği için Büyükşehir’e 3 milyon liralık dava açan Abdurrahman Aras, dosyaya metroda ortaya çıkan son görüntüleri de ekledi. Mahkemeyi kazanırsa diğer esnaflar da aynı yolu izleyebilecek

pariste silüete zarar verecek inşaata izin verilmez Haberi

pariste silüete zarar verecek inşaata izin verilmez

Paris Belediye Başkan Yardımcısı Jean-Louis Missika, Paris’te tarihî silüete zarar verebilecek inşaatlara kesinlikle izin vermediklerini söyledi. Missika, “Paris’te sivil toplum kuruluşları çok güçlü. Şehrin tarihî silüetine zarar verebilecek inşaatlara müsaade etmezler. Türkiye de bu derneklerin güçlenmesine destek vermeli.” dedi.


İstanbul’da düzenlenen Sürdürülebilir Şehircilik Sempozyumu’na katılan Paris Belediye Başkan Yardımcısı Jean-Louis Missika, İstanbul’un tarihî silüetini koruması konusunda sivil toplum kuruluşlarının (STK) etkin rol oynaması gerektiğini söyledi. Bu konuda “büyülü” bir çözüm tavsiyesinde bulunamayacağını belirten Missika, “Paris olarak şehrin görüntüsüne zarar verecek yüksek binalara veya herhangi bir yerde denetimsiz inşaat çılgınlığının yapılmasına izin vermiyoruz.” dedi.


Yeni gelişme merkezlerinde yüksek binaların olabileceğini vurgulayan Missika, “Ama bunların mantar gibi her yerde yapılmasına biz Paris’te izin vermiyoruz.” diye konuştu. Paris’te yapılacak herhangi bir inşaat projesinde belediye...