02 / 05 / 2024

Park Bosphorus taksim

Park Bosphorus taksim

Türkiye'deki krom madenlerinin yüzde 75'ini isleten CVK, 24 yıldır istanbul'un hayalet binalarından biri olarak duran Park Otel'i Park Bosphorus adıyla hizmete açacak. Otel 600 odası ile hizmet verecek...

Gezi Parkı neden bir vakfa devredildi?

Geçtiğimiz aylarda Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyeti İBB’den alındı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne verildi. Av. Kaan Özçelik vakıflara devredilen taşınmazlar konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı? İşte Gezi Parkı'nın devri ile ilgili yasal detaylar...

Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin devredildiği iddiası mecliste!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin devredildiği vakıf meclis gündemine taşındı. CHP'li Şeker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taksim Gezi Parkı ne olacak?

Taksim Gezi Parkı’nın İBB'nin elinden alan Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Gezi Parkı için yeni projeler hayata geçireceği iddia edildi.

Burhan Ersoy'dan Ekrem İmamoğlu'na Gezi Parkı yanıtı!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na geçmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İBB'den Gezi Parkı açıklaması!

İBB Başkanlığı, Taksim Gezi Parkı'nın Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından İBB  mülkiyetinden alınarak Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na geçirilmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına geçti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin "Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı"na geçtiğini duyurdu.

Taksim Meydanı park mı olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim meydanının yeni tasarımı için oylama başlattı. İstanbulluların söz sahibi olacağı proje için tartışmalar başladı.

Ekrem İmamoğlu: Taksim Meydanı dönüşecek, Gezi Parkı korunacak!

Millet İttifakı'nın CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı için yeni bir proje hayata geçireceklerini, Gezi Parkı'nı ise korumaya alacaklarını söyledi.

Gezi Parkı ve Maçka Parkı köprü ile bağlanacak!

Taksim Gezi Parkı ile Maçka Parkı arasına Ekolojik Yaya Köprüsü inşa edilecek. Köprü ile iki bölge birbirine bağlanacak.

Bosphorus Ankara fiyatları 250 bin TL'den başlıyor!

Eryaman’da, Göksu Parkı’nın yanıbaşında inşa edilen Bosphorus Ankara projesi On Altın A.Ş. tarafından hayata geçiriliyor. Bosphorus Ankara fiyatları 250 bin TL'den başlıyor.

Taksim Topçu Kışlası alanındaki planlanan yenilikler neden hayata geçirilmedi?

Son bir kaç yıldır tartışma konusu olan Taksim Kışlası veya bilinen eski adıyla Halil Paşa Topçu Kışlası, 1780 - 1940 yılları arasında İstanbul Taksim Meydanı'nda günümüzde Taksim Gezi Parkı'nın durduğu yerde bulunan tarihi bir yapıydı.

Taksim'e cami, AKM'ye dev opera binası geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ile ilgili kitap tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada "Cesur olacağız. Taksim Gezi Parkı'na o tarihi eseri inşa edeceğiz. Adım atacağız, bir an önce yürüyeceğiz" dedi.

Park Bosphorus taksim Haberi

Park Bosphorus taksim


Türkiye'deki krom madenlerinin yüzde 75'ini isleten CVK, 24 yıldır istanbul'un hayalet binalarından biri olarak duran Park Otel'i Park Bosphorus adıyla hizmete açacak. 


TAKSİM Gümüşsuyu'nda bir döneme damgasını vuran ünlü Park Otel, yeniden canlandı. Son sadrazam Ahmet Tevfik Paşa'nm konağı olarak da bilinen Park Otel'in 24 yıllık inşaat süreci tamamlandı. 82 yıllık tarihi binayı aslına uygun yenileyen krom kralı CVK Holding, 250 milyon dolarlık yatırım sonunda oteli Park Bosphorus İstanbul Hotel adıyla ekimde hizmete açacak. Otel Avrupa'nın en büyük seyir terasına sahip olacak. Otelin yatırımcısı CVK Holding, Türkiye'deki işletilebilir krom madenlerinin yüzde 75'ine sahip bulunuyor. 


Park Otel projesinin ilk adımı Sürmeli Grup tarafından 1989 yılında atılmıştı. Ancak 1993 yılında 'Boğaziçi Koruma Kanunu' çıkınca söz konusu inşaat durduruldu. Yanındaki Alman Konsolosluğu'nun yüksekliğini geçemez...