07 / 05 / 2024

park yasağı cezaları

park yasağı cezaları

Kentte 1 Ocak-15 Eylül arasında trafikte kural ihlali yapan sürücülere 1 milyon 954 bin 653 ceza yazıldı. Cezalar arasında 379 bin 135 sürücüye kesilen ''park yasağı'' ilk sırada yer alırken, bunu 313 bin 594 ile ''hız ihlali'' izledi.

Araç sahiplerine kötü haber! Araç çekme ücretlerine yüzde 60 zam geldi!

Mega kent İstanbul'da park yasağı nedeniyle araç çekme ücretine yüzde 60 zam geldi. Söz konusu ücretler 250 TL'den 400 TL'ye çıktı.

O borçlar silinecek! Ödeyen ödediğiyle mi kalacak?

Türkiye Büyük Millet Meclis’ne sunulan torba teklif ile iktidar korona virüs salgını döneminde kesilen maske ve sokağa çıkma yasağı cezalarının tahsilinden vazgeçiyor. Bu kapsamda 1 milyonu aşkın kişiye kesilen toplamda 3 milyar liraya yakın borç silinecek.

KYK borçları, maske cezaları, kredi kartı borçları… Borçlar tek tek silinecek! Torba Yasa artık Meclis’te

Milyonlarca insanı kapsayacak olan torba yasa için sayılı günler kaldı. Torba yasa, KYK borçlarını, maske ve sokağa çıkma yasağı cezaları, kredi kartı borçları gibi konuları ele alırken detaylar ise tek tek belli olmaya başladı… İşte detaylar…

Vergi ve vergi cezalarında yeni yapılanma!

Vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri yeniden yapılandıran ve yurt dışındaki varlıkların Türkiye’ye getirilmesinin önünü açan yasa, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İş kazalarını önleyecek yasa 1 Temmuz'dan itibaren uygulanacak!

Türkiye, iş kazalarında üst sıralarda yer alırken, bunu önleyecek yasa 1 Temmuz’dan itibaren uygulanacak. 1 kişi bile çalıştıran iş yerlerine uzman ve hekim şartı geliyor. Uymayana ise ağır cezalar var

İnşaat cezaları hafifleyecek!

İş güvenliği paketinde öngörülen cezalara kısmi yumuşama geliyor. Cezaların yumuşatıldığı sektörlerin başında maden ve inşaat bulunurken ihalelerden men yasağında da sürenin esnetilmesi gündemde. İşte ayrıntılar...

Apartmanda gürültü yasağı saatleri!

Apartmanda refahın sağlanması adına, apartman sakinlerinin gürültü yasaklarına uyması gerekiyor. Bu yasaklara uymayan kimseler hakkında idari para cezaları uygulanıyor. Peki, apartmanda gürültü yasağı saatleri nelerdir?

İstanbullu park yasağına uymadı!

Kentte 1 Ocak-15 Eylül arasında trafikte kural ihlali yapan sürücülere 1 milyon 954 bin 653 ceza yazıldı. Cezalar arasında 379 bin 135 sürücüye kesilen ''park yasağı'' ilk sırada yer alırken, bunu 313 bin 594 ile ''hız ihlali'' izledi.

Almanya'da kiracıları bakımsız evlere karşı koruyacak yasa yürürlüğe giriyor!

Kuzey Ren-Vestfalya‘da (KRV) bugünden itibaren yürürlüğe girecek yasa ile ev sahipleri kötü durumda olan evlerini kiraya verirlerse büyük cezalar alabilecek. Ev sahiplerini 50 bin Euro’ya varan cezalar bekliyor...

Yeni sit alanları yasa tasarısı Genel Kurul'da uzlaşmayla kabul edildi!

Anayasa Mahkemesi'nin sit alanlarında inşaat yapımına büyük cezalar öngören yasa maddesini iptal etmesinin ardından ortaya çıkan yasal boşluğu doldurmak için TBMM'ye sevk edilen yeni yasa tasarısı Genel Kurul'dan geçti..

İnşaat yasağı cezası!

İnşaat yasağı dönemleri içerisinde bu yasağa aykırı işler yapan inşaat sahipleri hakkında ne gibi ceza uygulamaları bulunuyor? İnşaat yasağı cezası nedir? İşte inşaat yasağı cezaları...

İnşaat atıklarını depoya götürmeyene ağır cezalar geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yıkıntı atıklarını gelişi güzel atan inşaat firmalarına yüklü para cezası, geçici süreyle faaliyet durdurma, ihale yasağı koyma gibi cezalar uygulayabilecek

Yasa Kule Kartal'da metrekaresi 3 bin 500 TL'ye!

Türev Yapı projesi olan Yasa Kule'de her daire için 1 adet açık, 1 adet kapalı olmak üzere 2 adet otopark yer mevcut. Projede fitness center, restaurant, hobi merkezi, çocuk parkı, cafeler yer alıyor

park yasağı cezaları Haberi

park yasağı cezaları

İstanbul'da 1 Ocak-15 Eylül arasında trafikte kural ihlali yapan sürücülere 1 milyon 954 bin 653 ceza kesildi. Cezalar arasında 379 bin 135 sürücüye kesilen ''park yasağı'' ilk sırada yer aldı. 


İstanbul Şehiriçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin trafiğini düzenli hale getirmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Kent genelinde 24 saat trafik denetimi yapan polisler, kural ihlali yapan sürücülerin adeta ''gözünün yaşına bakmayarak'' gerekli ceza işlemlerini uyguluyor.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, 1 Ocak ile 15 Eylül 2014 arasında polis sorumluluk bölgesinde trafik ekiplerinin çalışmalarında, kural ihlali yapan sürücülere 1 milyon 954 bin 653 trafik cezası kesildi.


- "Park yasağı"nı  ''hız sınırı'' ihlali takip etti


Sürücülere kesilen cezalar arasında ilk sırayı 379 bin 135 ile ''park yasağı'' aldı....