30 / 04 / 2024

O borçlar silinecek! Ödeyen ödediğiyle mi kalacak?

 O borçlar silinecek! Ödeyen ödediğiyle mi kalacak?

Türkiye Büyük Millet Meclis’ne sunulan torba teklif ile iktidar korona virüs salgını döneminde kesilen maske ve sokağa çıkma yasağı cezalarının tahsilinden vazgeçiyor. Bu kapsamda 1 milyonu aşkın kişiye kesilen toplamda 3 milyar liraya yakın borç silinecek.



CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, korona virüs salgını nedeniyle verilen cezaların iptal edilmesi, ödemesi yapılan cezaların ise vatandaşlara iade edilmesi için Mart 2021’de Türkiye Büyük Millet Meclis’ne yasa teklifi sundu.

Zeynel Emre, gerekçesinde, AK Parti kongrelerinde korona virüs yasaklarının açıkça ihlal edildiğini hatırlatarak buna karşın herhangi bir cezai işlemin söz konusu olmadığına dikkat çekti.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; öte yandan on binlerce vatandaşın çeşitli gerekçeler sunularak idari para cezasına çarptırıldıklarını dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Emre, “Lebalep kongreler yaptıkları için övünenlerin” ise her türlü korona virüs yasağını delmesine karşın cezasız kaldıklarına vurgu yaptı. Ancak AK Parti, CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre’nin vatandaşın ödediği paraların geri iadesini ön gören bu yasa teklifini dikkate almadı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön