07 / 05 / 2024

park yasağı cezası

park yasağı cezası

Kentte 1 Ocak-15 Eylül arasında trafikte kural ihlali yapan sürücülere 1 milyon 954 bin 653 ceza yazıldı. Cezalar arasında 379 bin 135 sürücüye kesilen ''park yasağı'' ilk sırada yer alırken, bunu 313 bin 594 ile ''hız ihlali'' izledi.

Tiny house sahibi olmak isteyenler dikkat! 3 seneye kadar hapis cezası açıklandı! 

Edirne Valiliği, tarlaları yasa dışı şekilde konaklama, barınma maksatlı yapıları konumlandıracak şekilde çalışmalar gerçekleştirenler hakkında suç duyurusu yaptı. 3 seneye kadar hapis cezası verilebiliyor. 

Araç sahiplerine kötü haber! Araç çekme ücretlerine yüzde 60 zam geldi!

Mega kent İstanbul'da park yasağı nedeniyle araç çekme ücretine yüzde 60 zam geldi. Söz konusu ücretler 250 TL'den 400 TL'ye çıktı.

Arazilerini hobi bahçelerine dönüştürenlere hapis cezası geliyor!

Meclis Genel Kurulu’nda bugün görüşmelerine devam edilecek tarım torba yasa teklifi kapsamında tarım arazilerini hobi bahçelerine dönüştürenlere 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Site bahçesinde sokağa çıkma yasağı yok mu?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı, sosyal mesafe kuralları, diğer koronavirüs tedbirleri sitelerin bahçeleri için geçerli değil mi? Cezası yok mu?

Geç açılan mağazalara para cezası gelebilir!

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü Marmara Park, Forum İstanbul ve City's Nişantaşı'ndaki geç açılan mağazalara para cezası kesilebileceğini belirtti

Dul kadına ev kiralamayan ev sahibine para cezası!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunca (TİHEK), dul olduğu nedeniyle bir kadına evini kiralamayan ev sahibine 2 bin TL, emlakçıya 1.000 TL ayrımcılık yasağını ihlalden idari para cezası verildi.

Gülhane Parkı'ndaki duvar çökmesi davasında karar çıktı!

Gülhane Parkı'ndaki bir çay bahçesinin duvarının çökmesi sonucu 2 kişinin öldüğü olayla ilgili açılan davada kararını açıklayan mahkeme, sanığa 5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığa verilen hapis cezasını 36 bin 500 lira adli para cezasına çevirdi...

Yasak yerlerde kurban kesme cezası 2016!

Cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık hayvan kesimleri yapılamıyor. Peki bu yasağa uymayanlara ne ceza verilir? Yasak yerlerde kurban kesme cezası 2016 nedir?

Emlakçılık sektöründe yasa dışı çalışanların sayısı arttı!

Yavuz Selim Madenli, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda emlakçılık sektöründe yasa dışı çalışanların sayısının artığını, belge almadan emlakçılık yapan kişilere para ve hapis cezası verilebileceğini bildirdi.

İnşaat yasağına uymama cezası 2015!

2015 yılı inşaat yasağı turistik bölgelerde 15 Mayıs'ta başladı. 15 Ekim'e kadar devam edecek bu yasağa uymayan inşaatlar hakkında ne gibi bir ceza uygulanır? İnşaat yasağına uymama cezası 2015 nedir?

İstanbullu park yasağına uymadı!

Kentte 1 Ocak-15 Eylül arasında trafikte kural ihlali yapan sürücülere 1 milyon 954 bin 653 ceza yazıldı. Cezalar arasında 379 bin 135 sürücüye kesilen ''park yasağı'' ilk sırada yer alırken, bunu 313 bin 594 ile ''hız ihlali'' izledi.

İnşaat yasağı cezası!

İnşaat yasağı dönemleri içerisinde bu yasağa aykırı işler yapan inşaat sahipleri hakkında ne gibi ceza uygulamaları bulunuyor? İnşaat yasağı cezası nedir? İşte inşaat yasağı cezaları...

Otopark yapmayan müteahhitlere para cezası kesilecek!

Park sorununun önüne geçmek amacıyla verilen taslakta otoparksız bina yapan müteahhitlere ruhsat verilmemesi, para cezası kesilmesi gibi önlemler yer alıyor.

park yasağı cezası Haberi

park yasağı cezası

İstanbul'da 1 Ocak-15 Eylül arasında trafikte kural ihlali yapan sürücülere 1 milyon 954 bin 653 ceza kesildi. Cezalar arasında 379 bin 135 sürücüye kesilen ''park yasağı'' ilk sırada yer aldı. 


İstanbul Şehiriçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin trafiğini düzenli hale getirmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Kent genelinde 24 saat trafik denetimi yapan polisler, kural ihlali yapan sürücülerin adeta ''gözünün yaşına bakmayarak'' gerekli ceza işlemlerini uyguluyor.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, 1 Ocak ile 15 Eylül 2014 arasında polis sorumluluk bölgesinde trafik ekiplerinin çalışmalarında, kural ihlali yapan sürücülere 1 milyon 954 bin 653 trafik cezası kesildi.


- "Park yasağı"nı  ''hız sınırı'' ihlali takip etti


Sürücülere kesilen cezalar arasında ilk sırayı 379 bin 135 ile ''park yasağı'' aldı....