06 / 05 / 2024

Parlamenterler Arası Kudüs Platformu

Parlamenterler Arası Kudüs Platformu

Parlamenterler Arası Kudüs Platformu'nun yeni binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı ve Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı Nureddin Nebati, törende önemli açıklamalarda bulundu.

İsrail belediyesi Kudüs’te Filistinlilere ait evi yıktı!

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi ekipleri Filistinlilere ait bir evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle polis korumasında yıktı.

İsrail mahkemesi Doğu Kudüs'te Filistinli 3 ailenin evlerini boşaltmasına hükmetti!

İsrail mahkemesi, Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yer alan Filistinli 3 ailenin evlerini boşaltmaları kararına yönelik itirazlarını reddetti. 

İsrail güçleri Kudüs'te engelli bir Filistinlinin evini 6'ncı defa yıktı!

İşgal altında olan Doğu Kudüs'te "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle engelli bir Filistinliye ait evi 6. defa yıkan İsrail güçleri, bir aileyi daha evsiz bıraktı.

İsrail’den Doğu Kudüs’e Yahudiler için 900 yeni konut planı!

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında olan Doğu Kudüs’te yer alan Pisgat Zeev Yahudi yerleşim birimine 900 yeni konut inşa etmeyi planlıyor.

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te konut inşa etme adımını şiddetle kınadı!

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te toplam 2 bin 572 konutluk ilave yasa dışı yerleşim birimi inşası yolunda attığı adımı şiddetle kınadığını belirtti.

İngiltere'den İsrail'e Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimleri derhal durdurun çağrısı!

İngiltere, İsrail yönetimine Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yeni yerleşim yerlerinin inşasının derhal durdurulması çağrısı yaptı.

Almanya'dan İsrail'e 'Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimlerin inşasını durdurun' çağrısı!

Almanya, İsrail yönetimine Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yeni yerleşim yerlerinin inşasının durdurulması çağrısı yaptı.

İsrail hükümeti, Doğu Kudüs’te 530 yeni illegal konut inşa etme kararı aldı!

İsrail hükümeti, işgal altında olan Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 530 yeni konut inşa etme kararı aldı.

Doğu Kudüs'teki Filistinli aileler evlerini yitirmekten tedirgin!

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan ve 1948'de evlerinden zorla çıkarılan Filistinli aileler, bölgenin İsrail tarafından boşaltılmasından ve evlerini ikinci kez arkalarında bırakmaktan korkuyor.

İsrail, Kudüs'te Filistinlilere evlerini yıktırdı!

İsrail yönetimi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinli abi ile kardeşe, ruhsatsız olduğu sebebsiyle evlerini yıktırdı. 

İsrail Kudüs'ün kuzeyinde 9 bin konut inşa ediyor!

İsrail Bölge Komitesi'nin, İnşaat ve İskan Bakanlığının Kudüs’ün kuzeyinde 9 bin konutluk bir Yahudi yerleşim birimi harekete geçti. 

İsrail Kudüs'te 9 bin gayrimeşru yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırıyor!

İsrail'in işgal altında olan Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Atrut Sanayi Bölgesi'nde 9 bin yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırdığı belirtildi.

Pakistan'dan İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşası kararına tepki!

Pakistan, İsrail'in işgal altında olan Doğu Kudüs'te yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde yeni konut inşa edilmesi amacıyla ihale süreci başlatmasını kınadı.

Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Haberi

Parlamenterler Arası Kudüs Platformu

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı ve Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı Nureddin Nebati, Filistinlilerin en büyük mirasının acıları olduğundan bahsederek, "Filistin halkı kesintisiz bir zulme gark edilmekte, yaşam alanları her gün daha çok daraltılmaktadır. İşgalciler, tüm dünyanın gözü önünde hukuku fütursuzca ayaklar altına almakta ve kardeşlerimizin haklarını gasp etmektedir. Buna rağmen Kudüslü Müslümanlar Kudüs'ten vazgeçmez." şeklinde konuştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Nebati, Bahçelievler'de, Parlamenterler Arası Kudüs Platformunun yeni binasının açılış töreni ve "29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" kapsamında düzenlenen programda önemli açıklamalar yaptı. 

Programda yaptığı konuşmada, İslami duruşun haksızlıklara, hukuksuzluklara, zulme karşı Elif gibi dimdik durmayı gerektirdiğinden bahseden Nebati, "Gerçek bir Müslüman, kardeşinin eline diken batsa acısını kalbinde hisseden kişidir. İslam'ın vazettiği bu duruş bizlerin yegane kurtuluşudur....