08 / 05 / 2024

Parsel büyüklükleri ne kadar

Parsel büyüklükleri ne kadar

Parsel genişlikleri ve parsel derinlikleri yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliğinde parsel büyüklükleri ne kadar?

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm mağduriyeti! Evlerin büyüklükleri, fark ödemeleri, teslim tarihleri bilinmiyor!

İYİ Parti İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm mağdurlarıyla bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu. Kavuncu, vatandaşların evlerin büyüklüklerini, fark ödemelerini, teslim tarihlerini öğrenmek istediklerini dile getirdi.

Jeoloji Mühendisinden ezber bozan İstanbul depremi açıklaması: 5 ile 6.7 büyüklüğü arasında...

Prof. Dr. Osman Bektaş, Marmara Denizi'deki fay haritası ve fayların ürettiği deprem büyüklükleri ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Silivri'de 7 adet arsa satılıyor! Megakentte büyük fırsat! 

Silivri Belediye Başkanlığı, İstanbul Silivri'deki 7 adet arsayı satıyor. Peki Silivri'de satışı yapılacak arsaların büyüklükleri kaç metrekare? Fiyatları ne kadar? 

Hayalim Ege Elmalı Tatil Köyüm lansmana özel 475 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta! Yeni proje! 

Hayalim Ege Elmalı Tatil Köyüm, 13 dönümlük arazide hayata geçiriliyor. Projede lansmana özel 475 bin TL'den başlayan fiyatlarla satış başladı. Peki Elmalı Tatil Köyüm'de parsel büyüklükleri ne kadar? 

Marmara'da 7 büyüklüğünde 2 farklı deprem bekleniyor! Deprem uzmanından kritik açıklama: Büyük deprem ne zaman olacak?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Büyük deprem ne zaman ve kaç şiddetinde olacak?

AFAD peş peşe açıkladı! Son dakika! 5 ve 6 arası büyüklükte 47 deprem oldu! 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Yunus Sezer, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bu güne kadar 22 bin 500'e yakın sarsıntı meydana geldiğine dikkat çekti. Sezer, yalnızca 5 ve 6 arası büyüklükteki artçı depremlerin sayısının 47 olduğunu da açıkladı. 

İzmir'de 7.5 büyüklüğünde deprem olur mu? Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı: Her an... 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Kahramanmaraş Depremi Işığında İzmir'in Deprem Çekincesi. Ne Yapmalı?” başlığı ile bir sunum gerçekleştirdi. Peki İzmir'de 7.5 büyüklüğünde deprem olur mu? Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı: Her an... 

Marmara fayı en az 7,2 büyüklüğünde deprem üretecek! İstanbul'u ne bekliyor? Buz kestiren İstanbul depremi açıklaması...

Marmara fayı en az 7,2 büyüklüğünde deprem üretecek! İstanbul'u ne bekliyor? Buz kestiren İstanbul depremi açıklaması...

Adana Büyükşehir, KDV'den muaf 3 arsayı satıyor! Arsa alacaklar dikkat! 

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana ili, Seyhan ilçesi, Kanalüstü ve Zincirlibağlar mahallesinde yer alan 3 adet arsayı satıyor. Peki arsaların fiyatları ve büyüklükleri ne kadar? İşte ayrıntılar...

Kızılbük GYO'nun halka arz büyüklüğü 948 milyon TL oldu!

Kızılbük GYO'nun halka arz büyüklüğü 948 milyon Türk Lirası oldu. Halka arz edilen payların yüzde 83,43'üne denk olan paylar kurumsal yatırımcıya satıldı. Sinpaş GYO ise payların yüzde 77,71'ini satın aldı.

GYO'ların pazar büyüklükleri 58 milyar TL oldu!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), gayrimenkul piyasasının alt segmentlerini 3'er aylık dönemlere ayırarak değerlendiriyor. GYODER Gösterge Raporu'na göre, GYO'ların pazar büyüklükleri 58 milyar TL oldu...

Daire büyüklüğüne göre otopark şartı geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği'nde son hazırlık aşamaları tamamlandı. Ay sonunda yürürlüğe girecek yönetmelikte daire büyüklüğüne göre otopark yapılması zorunlu olacak. 

Kocaeli'ye 750 adet futbol sahası büyüklüğünde millet bahçesi geliyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kocaeli’ne 9 Millet Bahçesi yapılacak. 5 milyon metrekare büyüklüğünde Kocaeli’ne yapılacak Millet Bahçelerinin toplam alanı 750 futbol sahası büyüklüğe sahip olacak.

Parsel büyüklükleri ne kadar Haberi

Parsel büyüklükleri ne kadar

Parsel büyüklükleri, Ekim 2017 itibari ile yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. 


Yönetmelik gereğince imar planında gösterilen çeşitli bölgelerde imar planı ile getirilmiş farklı hükümler yoksa yapılacak ifrazlarda, elde edilecek yeni parsellerin asgari ölçüleri; arazi meyili, yol durumu, mevcut yapılar ve benzeri gibi mevkiin özellikleri ile bu parsellerde yapılması mümkün olan yapıların ölçüleri ve yöresel ihtiyaçları da göz önünde tutularak tespit olunuyor.


Bu tespit sırasında ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkralarda belirtilen şartlar ihlâl edilemiyor. Parsel genişlikleri ve parsel derinlikleri şu şekilde sıralanıyor:


Parsel genişlikleri:

a) Konut ve ticaret bölgelerinde:

1) 4 kata kadar (4 kat dâhil) inşaata müsait yerlerde:

Bitişik nizamda: 6.00 metreden,

Blok başlarında: Yan bahçe mesafesi 6.00 metreden,

Ayrık nizamda: Yan bahçe mesafeleri toplamı + (6.00) metreden,

az olamaz.

2) 9 kata kadar (9 kat...