03 / 05 / 2024

parselasyon işlemi nedir

parselasyon işlemi nedir

İmar planlarına göre parselasyon planları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sora yürürlüğe giriyor. Peki, parselasyon işlemi nedir?

Parselasyon işlemi nasıl yapılır?

Adım adım parselasyon işleminin nasıl hazırlandığını haberimizde okuyabilirsiniz. İşte 'parselasyon işlemi nasıl yapılır?' sorusunun yanıtı...

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir?

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir? İfraz işlemi için gerekli belgeler nelerdir? soruları yanıtlanmayı bekleyen sorular arasında yer alıyor. İşte detaylı bilgiler!

Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır?

Arsa satış ve imar prosedürlerinde sıkça karşı karşıya geldiğimiz tapuda tevhid işlemi gerekli ve zorunlu olan bir uygulama olarak biliniyor. Peki, Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Halk GYO 2021'de ne kadarlık kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdi?

Halk GYO, 2021 yılında gerçekleştirmiş olduğu satış ve kiralama işlemlerini açıkladı. Peki Halk GYO 2021'de ne kadarlık kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdi?

Türkiye'de 2021 yılında 3 milyon 20 bin 416 tapu satış işlemi yapıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının gayrimenkul hareketlerini etkilemediğini ve 2021'de toplamda 3 milyon 20 bin 416 satış işlemi yapıldığını kaydetti.

Türkiye'de son 11 ayda 2 milyon 768 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde 2021 yılının Ocak-Kasım ayları arasında  2 milyon 768 bin 262 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi.

Türkiye'de son 10 ayda 2 milyon 410 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde 2021 yılının ocak-ekim ayları arasında toplamda 2 milyon 410 bin 816 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi.

2021'in ilk 7 ayında 1.5 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Türkiye'de Ocak-Temmuz döneminde 1 milyon 494 bin 165 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirilerek, 10 milyar 221 milyon 875 bin 369 TL tapu harcı geliri kazanıldı.

Türkiye'de 5 ayda 980 bin 630 gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Açıklanan önemli verilere göre ülkemizde Ocak-Mayıs 2021 döneminde toplam olarak 980 bin 630 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi.

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı!

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı. Mağdur G.E'nin avukatı Sinan Keskin, "Evde kıymete haiz bir şey bulamadık, ev tamamen boşaltılmıştı" dedi.

İntema İnşaat ve İntema Yaşam'ın birleşme işlemi tescillendi!

İntema İnşaat'ın tam konsolidasyona tabi tuttuğu tek bağlı ortaklığı olan İntema Yaşam Ev ve Mutfak Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin birleşilmesi işlemi tescillendi. 

Atakule GYO'dan 2.3 milyon TL'lik kiralama işlemi!

Atakule GYO tarafından 2020 yılı içerisinde yapılan yüzde 2'sini geçmeyen kiralama işlemlerinin yıllık toplamının 2 milyon 350 bin 254 olarak gerçekleştiği ve 2020 yılı içerisinde şirket tarafından herhangi bir gayrimenkul alım ve satım işlemi yapılmadığı açıklandı.

Avrasya OSB’de parselasyon işlemleri tamamlandı!

2,5 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen Avrasya Organize Sanayi Bölgesi (OSB); parsel bazında yüzde 42; alan olarak da yüzde 45 doluluğa ulaştı. Bölgede parselasyon işlemleri tamamlandı.  

parselasyon işlemi nedir Haberi

parselasyon işlemi nedir

Parselasyon işlemi nedir?

Ham durumda bulunan arazilerin imar parseline dönüştürülmesi sürecinde gerçekleştirilen idari işlemler dizisine parselasyon deniyor.  Plan sınırları içindeki araziler şekillendiriliyor. Tapuya tescil işlemini esas alan plan da parselasyon planı olarak ifade ediliyor. 


İmar planlarına göre parselasyon planları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sora yürürlüğe giriyor. Bu planlar bir ay müddetle ilgili idarede asılıyor.  Ayrıca mutat vasıtalarla duyuruluyor.  Bu sürenin sonunda kesinleşiyor tashih edilecek planlar hakkında da bu hükümler uygulanıyor. 


Parselasyon planı, kesin parselasyon durumunu gösteren ve tapuya tescil işlemlerinde esas alınan umumi hizmet alanlarının kamu eline geçmesini de sağlamak amacı ile hazırlanan, arazi ve arsa düzenleme işlemini ve kıyı kenar çizgisini de gösteren, dağıtım cetveli ve bu cetvele ilişkin açıklama raporu...