30 / 04 / 2024

parselasyon yapmak

parselasyon yapmak

Parselasyon nasıl yapılır?: Parseller içerisinde yol, meydan, yeşil alan, park, otopark gibi kamu hizmetlerine ayrılan yerlerden herhangi birini kapsayacak biçimde yapılan işlemlere parselasyon planı deniyor...

KOSBİ'de parselasyon planı çalışmalarına başlandı!

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde parselasyon planı çalışmaları tamamlanınca tesis sayısı 950'ye çıkacak, istihdamda artış sağlanacak.

KOMÜT: Amacımız kolay ev sahibi yapmak!

Düzenledikleri basın toplantısında sıkıntılarını dile getiren KOMUT Genel Sekreteri Şaban Topal, "KOMÜT olarak amacımız; vatandaşları kolay ev sahibi yapmak" ifadelerini kullandı.

Hisseli arsaya bina yapmak mümkün mü?

Bir arsanın tek bir sahibi olabildiği gibi birden fazla sahibi de olabiliyor. Birden fazla sahibi olan arsanın tapusu hisseli oluyor. Hissedar sahipleri bu taşınmaz üzerinde tek başına karar alamıyor. Peki, hisseli arsaya bina yapmak mümkün mü?

Evi home ofis yapmak için gerekenler!

Home ofis, ev ve işyerinin birleştiği bağımsız bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Tapuda mesken olarak kayıtlı taşınmaz malın bir bölümü malik tarafından işyeri olarak kullanılabiliyor. Peki,evi home ofis yapmak için gerekenler nelerdir?

Ömer Nohut: Türkiye'de AVM yapmak istiyoruz!

Mamaco, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Nohut, 2 yıl önce de İstanbul ve Ankara'da ofis açarak, Türkiye'deki istihdamın ise 600'e ulaştığını vurguladı. Nohut, "Türkiye'de AVM yapmak istiyoruz" dedi.

Mantolama yapmak zorunlu mu?

Mantolama diğer adı ile yalıtım uygulaması; bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mantolama yapmak zorunlu mu?

Tuzla Aydınlı parselasyon planı askıdan iniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Haziran 2015 tarihinde askıya çıkarılan İstanbul Tuzla Aydınlı Mahallesi G22B11C3A-3C-3D pafta ve G22B11C3A-3D paftaki parselasyon planı yarın askıdan iniyor.

2006 yılında Adalet Bakanlığı, Akfırat'a cezaevi yapmak istiyor!

2006 yılında Adalet Bakanlığı, Tuzla Akfırat'taki İstanbul Park Pisti'nin 400 metre uzağına F tipi cezaevi yapmak istemiş. Adalet Bakanlığı'na, aynı yıl belde belediyesi olan Akfırat Belediyesi'nden izin çıkmamış.

Çanakkale Yanyalı Konutları yatırım yapmak isteyenlerin gözdesi!

Çanakkale Yanyalı Konutları Projesi, yatırım yapmak isteyenlerin gözdesi oldu. Henüz örnek dairesi dahi yapılmadan yüzde 65’i satılan Yanyalı Konutları, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi’ne yakınlığı nedeniyle de tercih ediliyor.

Maptriks emlak sektöründe yatırım yapmak isteyenlere çözüm sunuyor!

Yüzde 100 Türk sermayeli bilişim ve danışmanlık şirketi Maptriks; enerjiden perakendeye, emlaktan eğitime kadar çeşitli sektörlerde ticari operasyon yapmak isteyen müşterilerine sunduğu çözümler ile hem avantaj hem de tasarruf imkanı sağlıyor.

Bir arsaya otel yapmak için gerekenler!

Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinden olan otel ve motel gibi konaklama yeri açmak isteyen kimselerin izlemeleri gereken bir yol bulunuyor. İşte bir arsaya otel yapmak için gerekenler..

Sarıyer Mirgün parselasyon planı yarın askıdan iniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarılan Sarıyer Mirgün Mahallesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve çevresini kapsayan düzenleme alanında hazırlanan geri dönüş parselasyon planı yarın askıdan iniyor...

İstanbul Tuzla parselasyon planı askıya çıktı!

İstanbul Tuzla ilçesi, Aydınlı Mahallesi'nde yer alan 127 ada, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 3863, 4387, 4389, 4386 parselleri kapsayan alanda hazırlanan parselasyon planı askıya çıktı.

parselasyon yapmak Haberi

parselasyon yapmak


Parselasyon nasıl yapılır?


Parselasyon işlemi, taşınmaz malları ayırma işlemini ifade ediyor. Söz konusu işlem, parseller içerisinde yol, meydan, yeşil alan, park, otopark gibi kamu hizmetlerine ayrılan yerlerden herhangi birini kapsayacak biçimde yapılıyor.


Parselasyon amacı..


Parselasyon planı, uygulama imar planına, mevzuata ve plan notlarına uygun yapılaşmaya temel oluşturmak ve kamu hizmet alanlarının kamu eline geçişini sağlamak amacı ile hazırlanıyor. Parselasyon durumunu gösteren ve tapuya tescil işlemlerinde esas alınan arazi ve arsa düzenleme işlemini gösteren plana parselasyon planı deniyor.  


Parselasyon nasıl yapılır?


İmar planlarına göre yapılan parselasyon planı, belediye ve mücavir alan içinde ise belediye encümeni; belediye ve mücavir alan dışında ise il idare kurulunun onayından sonra yapılıyor.


Parselasyon planı, bir ay müddetle ilgili idarede asılıyor. Bu sürenin sonunda kesinleşip, tashih edilecek planlar hakkında da bu...