15 / 05 / 2024

paşa konağı restorasyonu bittimi

paşa konağı restorasyonu bittimi

Gemlik’in Halitpaşa Mahallesi’ndeki, yaklaşık 200 yıllık Paşa Konağı gün yüzüne çıkarıldı. Tarihi yapı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan restorasyon çalışmalarının ardından ‘Paşa Konağı Kültür Merkezi’ olarak kapılarını Gemliklilere açtı...

Cihangir'deki Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı! 

Beyoğlu Cihangir'de bir dönem Japon konsolosluğuna ev sahipliği yapan Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı. Konak için 40 milyon TL isteniyor.

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

Afif Paşa Mehtabiye Köşkü'nün imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde görüşüldü!

İstanbul Boğazı'nın en görkemli yalılarından biri olan ve Afif Paşa Yalısı'nın restorasyonu ve imar planı değişikliği için köşkün yeni sahibi Fiba Holding, İBB'ye başvurdu. Başvuru İBB meclisinde görüşüldü ve dosya kurula gönderildi...

Ohri Ali Paşa Camisi'nin restorasyonu tamamlandı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, Kuzey Makedonya'da yer alan Ohri Ali Paşa Camisi'nde süren restorasyonunun tamamlandığını açıkladı.

Yıkılan Münif Paşa Konağı otopark oldu!

Cağaloğlu’ndaki “Pembe Köşk" olarak da bilinen, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin Genel Merkez Binası olarak da bir dönem kullanılan tarihi Münif Paşa Konağı’nın alanı otopark alanı oldu.

Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

TİKA'nın restore ettiği Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün teknik kabulünün yapılması nedeniyle tören düzenlendi...

Cağaoğlu Münif Paşa Konağı yıkılma tehlikesi altında!

İstanbul Cağaoğlu'ndaki Münif Paşa Konağı çökme tehlikesi altında.''Pembe Köşk'' olarak bilinen İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin de kullandığı yapıda İstanbul 4 Numaralı Koruma Kurulu heyeti incelemelerde bulundu.

Tarihi Ali Paşa Camisi'nin restorasyonu durdurulacak!

Makedonya Kültür Bakanı Robert Alagyozovski, Ohri şehrinde bulunan tarihi Ali Paşa Camisi'nin restorasyonunu, ortak çözüm bulana kadar durdurulmasını istediklerini açıkladılar. 

Eminönü'deki Rüstem Paşa Camii restore ediliyor!

Eminönü’nde bulunan tarihi Rüstem Paşa Camisi'nin yeniden hayat bulması için kollar sıvandı. Çalışmalar kapsamında emel güçlendirme çalışmalarının büyük bir kısmı ile minare restorasyonu tamamlandı.

Kasımpaşa Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası'nın ihalesi Şubat'ta!

İstanbul Valiliği Yatırım ve İzleme Koordinasyonu Başkanlığı tarafından yürütülen Cezayirli Hasan Paşa Kışlası ve Camii Restorasyonu kapsamında haziran ayında yıkılan Kasımpaşa'daki Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası aynı yerinde yeniden inşa edilecek.

Sokollu Mehmet Paşa Medresesi Restorasyonu Projesi'ne ödül!

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” sonuçlandı. Eyüp Belediyesi, Sokollu Mehmet Paşa Medresesi Restorasyonu Projesi ile süreklilik ödülü kazandı.

Bursa Ali Paşa Konağı Eylül'de hizmete açılacak!

Eserleriyle kentin değerine değer katan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, Ali Paşa Mahallesi’ndeki Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Çınaraltı Hamdullah Paşa Camisi açıldı!

Üsküdar Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Çınaraltı Hamdullah Paşa Camisi kılınan cuma namazının ardından yeniden ibadete açıldı.

paşa konağı restorasyonu bittimi Haberi

paşa konağı restorasyonu bittimi


Bursa Gemlik’teki 200 yıllık tarihi bir konak restore edilerek ayağa kaldırıldı. Küllerinden doğan Paşa Konağı, kültür merkezi olarak faaliyete başladı.

Gemlik’in Halitpaşa Mahallesi’ndeki, yaklaşık 200 yıllık tarihi ile önemli bir sivil mimarlık örneği olan Paşa Konağı gün yüzüne çıkarıldı. Tarihi yapı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan restorasyon çalışmalarının ardından ‘Paşa Konağı Kültür Merkezi’ olarak kapılarını Gemliklilere açtı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Paşa Konağı Kültür Merkezi’nin açılış töreninde, 1800’lü yıllarda Papazhane olarak yapılan konağın bugüne kadar ağırlıklı olarak eğitim kurumu olarak kullanıldığını söyledi. Altepe, Paşa Konağı’nda yapılan restorasyonlar kapsamında cephenin ahşap kaplamasının değiştirildiğini, binadaki gerekli bölümlerin yenilendiğini, katlardaki zemin farkının dengelendiğini ve engelli vatandaşların da kullanımına uygun bir yapı oluşturulduğunu anlattı. Binayı Büyükşehir Belediyesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’nden devralındıktan sonra hemen restorasyon...