15 / 05 / 2024

Pasaport yenilemede neler değişti

Pasaport yenilemede neler değişti

Pasaportunu yenilemek üzere emniyet müdürlüklerine giden vatandaşlar kötü bir sürprizle karşılaştı. Çünkü geçtiğimiz hafta yayınlanan bir genelge ile artık parmak izi verenlerden bunu ibraz etmeleri isteniyor.

Altın pasaport: Yatırımla vatandaş olmanın yolu! Konut satın alarak vatandaş olabilirsiniz!

Son zamanlarda Türkiye'de de uygulanmaya başlayan yatırımla vatandaşlık konusu gündemden düşmüyor.  Buna yatırımla vatandaşlık ''altın pasaport'' deniliyor. Peki altın pasaport ne demek, bu uygulamanın arkasında ne var? Programın özellikleri neler?

10 yıllık pasaport ücreti ne kadar 2023? Pasaport için gerekli evraklar neler?

Pasaport ücretleri yeni yıla girilmesiyle birlikte sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki “10 yıllık pasaport ücreti ne kadar 2023? Pasaport için gerekli evraklar neler?” İşte detaylar!

Gayrimenkul sektöründe 2018'de neler oldu?

Gayrimenkul sektör, KDV ve tapu harcı desteği ile indirim kampanyalarıyla nefes aldı, faizler yükseldi, yabancıya satış arttı. İşte Gayrimenkul sektöründe 2018'de neler oldu sorusunun yanıtları...

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan inşaat sektörüne neler çıktı?

Cumhurbaşkanlığı İkinci 100 Günlük Eylem Programı açıklandı. Peki Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük Eylem Planı'ndan inşaat sektörünü ilgilendiren neler çıktı?

2019'da inşaat sektöründe neler değişecek?

"2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" 28 Ekim Pazar günü açıklanmıştı. Yıllık program kapsamında kamulaştırma, toplulaştırma ve imar uygulamaları gibi çeşitli konulara yenilikler getirilecek. Peki, 2019'da inşaat sektöründe neler değişecek?

İstanbul Airport City nedir? İçinde neler olacak?

İstanbul Yeni Havalimanı güneyinde 10,5 milyon metrekarelik alanda kurulan İstanbul Airport City projesi nedir? İçinde neler olacak? İstanbul Airport City'e nasıl gidilecek? İşte cevaplar...

İmar barışı hesaplamasında neler değişti?

Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar gereğince imar barışı hesaplamasında değişiklik yapıldı. Peki, imar barışı hesaplamasında neler değişti?

İmar barışında yeni neler var?

İmar barışında yeni düzenlemeler yapıldı. Değişiklik yönetmeliği dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, imar barışında yeni neler var?

Yapı Kayıt Belgesi neler sağlayacak?

İmar barışı kapsamında alıncak olan Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, Yapı Kayıt Belgesi neler sağlayacak?

100 Günlük Eylem Planı'ndan inşaat sektörüne neler çıktı?

Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük Eylem Programı açıklandı. Eylem planından dar gelirlere müjdeler geldi, 16 yıl önce tasfiye edilen Emlak Bankası'nın yeniden faaliyete geçeceği açıklandı. Peki Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük Eylem Planı'ndan inşaat sektörüne neler çıktı?

Seçim sonrası gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, 24 Haziran seçimleri sonrası gayrimenkul sektörünü neler beklediğini açıkladı. İşte, PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz'un seçim değerlendirmesi... 

İmar barışının sağlayacağı faydalar neler?

İmar barışı ile imar ve ruhsat problemi olan yapılar kayıt altına alınıyor. Peki kentsel dönüşüme ciddi bir kaynak yaratan İmar barışının sağlayacağı faydalar neler?

İmar barışı başvurularında neler isteniyor?

13 milyon konutun imar ve iskan sorununun çözülmesi hedeflenen imar barışında başvurular bugün başladı. Peki, imar barışı başvurularında neler isteniyor?

Pasaport yenilemede neler değişti Haberi

Pasaport yenilemede neler değişti


Pasaportunu yenilemek üzere emniyet müdürlüklerine giden vatandaşlar kötü bir sürprizle karşılaştı. Çünkü geçtiğimiz hafta yayınlanan bir genelge ile artık parmak izi verenlerden bunu ibraz etmeleri isteniyor. Bu da pasaport şubelerinde uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor.


Emniyet Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz perşembe ve cuma günü Pasaport Şube Müdürlükleri'ne bir yazı gönderdi. Buna göre pasaportunu yenilemek isteyenlerden parmak izi teyidi yapılması istendi. Şubelere giden vatandaşlar ise bu uygulamayı şaşkınlıkla karşıladı. Yeni uygulamaya göre pasaport almak için daha önceki parmak izi kaydının ibraz edilmesi gerekiyor. Yanında bu kayıt olmayanlar veya kaybedenler ise tekrar sıraya girip isim yazdırıyor ve sistemden parmak izi kayıt numaralarının çıkmasını bekliyor.


Ancak bu yeni uygulama şubelerde uzun kuyrukların yaşanmasına neden oluyor. Örneğin bugün Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gidenler parmak izi...