08 / 05 / 2024

pasif evler türkiyede yaygınlaşıyor

pasif evler türkiyede yaygınlaşıyor

Türkiye'ye enerji faturasının yüzde 35'i konutlardan geliyor.%90 tasarruflu pasif ev dönemi Enerji tasarrufu sağlayan model Türkiye'de de yaygınlaşıyor. Pasif evlerde elektrik, ısınma ve su gideri neredeyse sıfır...

Çelik betonarme evler sağlam mı? Beton ev mi pahalı çelik ev mi?

Çelik evler tıpkı, betonarme evler gibi son dönemde sıkça kullanılmaya başladı. Bu yüzden de çelik evlerin özelliklerine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte detaylar!

Türkiye için en uygun konsept pasif evler!

Almanya'da ortaya çıkan pasif enerji çalışmaları Türkiye'de de uygulanacak. Yapılacak olan bu uygulama ile kış aylarında doğalgaz ve elektrik faturalarının yüzde 90 kontrol altına alınması hedefleniyor.

En hesaplı evler Türkiye'de!

Aralarında Yunanistan, ABD ve Rusya'nın da olduğu alım gücüne göre konut almaya en uygun 10 ülkenin sıralandığı listede Türkiye, birini sırada yer aldı. Metrekare fiyatının hane gelirine oranının en yüksek olduğu ülke ise Yunanistan olarak açıklandı.

Yeşil çatı ve pasif evler yaygınlaştı!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal’ın “Çevre Haftası“ için konuştu. Şenal, yeşil çatı ve pasif evlerin önemine değindi.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

ABD basını: En hesaplı evler Türkiye’de!

ABD basınına göre, OECD ülkeleri arasında ev satın almanın en hesaplı olduğu ülke Türkiye. Türkiye'de 250 bin dolarlık gayrimenkul alana vatandaşlık verilmesi ülkemizi avantajlı konuma getirdi.

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Sur Yapı Avrupa Yakası konut projeleri: Mutlu Evler Türkiye!

Sur Yapı, "Mutlu Evler Türkiye" kampanyası başlattı. Avrupa Yakası'ndaki 4 projesinde faizleri sıfıra indiren firma, düşük taksitlerle ev sahibi yapıyor...

Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Topkapı Evleri fiyat listesi!

Kasım 2019 tarihinde teslimlerin yapılması planlanan Topkapı Evleri  224 konut ve 29 ticari üniteden oluşuyor. Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Topkapı Evleri fiyat listesi 457 bin TL'den başlıyor. 

Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Excellence Koşuyolu fiyat listesi!

Sur Yapı imzasıyla hayata geçirilen Excellence Koşuyolu projesi Haziran 2019 tarihinde teslim edilmeye hazırlanıyor. İşte Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Excellence Koşuyolu fiyat listesi...

Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Muhit Sancaktepe fiyat listesi!

Teslime kadar 1.500 TL'den başlayan fiyatlarla daire sahibi olunabilen Muhit Sancaktepe Evleri 217 daire ve 12 ticari üniteden meydana geliyor.  Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Muhit Sancaktepe fiyat listesi 279 bin TL'den başlıyor.

Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Bahçeyaka Ispartakule fiyat listesi!

Sur Yapı  imzası taşıyan Bahçeyaka Evleri projesi 317 daireden meydana geliyor. Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Bahçeyaka Ispartakule fiyat listesi 294 bin 300 TL'den başlıyor.

Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Yeşil Mavi fiyat listesi!

Peşin ödemelerde indirim sağlanan Yeşil Mavi projesinde teslime kadar aylık 1.900 TL'den başlayan taksitlerle konut sahibi olunabiliyor.  İşte Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Yeşil Mavi fiyat listesi...

pasif evler türkiyede yaygınlaşıyor Haberi

pasif evler türkiyede yaygınlaşıyor

Türkiye'ye enerji faturasının yüzde 35'i konutlardan geliyor. Enerjinin yüzde 80'i ise ısıtma-soğutma için kullanılıyor. Şu anda Türkiye'deki binaların yüzde 85'inde ısı yalıtımı yok. Son dönemde ise elektrik ve su faturalarından bunalan vatandaşları rahatlatacak alternatif bir konut modeli ortaya çıktı. Özellikle Avrupa'da yaygın olarak kullanılan 'pasif ev' konsepti Türkiye'ye de getirildi. 


SOBA-KLİMAYA GEREK YOK 


Dairenin duvarlarına 18 cm'lik mantolama ile yalıtım yapılan ve özel bir boru sistemi döşenen bu evlere bir de sıfır hava geçişi olan pencereler yapılıyor. Yazın soğuk kışın sıcak olması için duvara açılan deliklere özel aparatlar yerleştic riliyor. Sistem kışın dışarıdaki havayı ısıtıp, yazın ise soğutup öyle evin içine girmesini sağlıyor. Ayrıca çatıya yağmur suyunu arıtarak kullanılmasını sağlayan bir düzenekte kuruluyor ve güneş panelleri de takılıyor. Neredeyse günlük ihtiyaç...