10 / 05 / 2024

Patara Tak restorasyoni antalya Patara Tak restore

Patara Tak restorasyoni antalya Patara Tak restore

ANTALYA’nın Kaş İlçesi yakınlarındaki Likya Birliği’nin başkenti Patara Antik Kenti’nin simgesi olan Patara Tak’ı restore ediliyor. Patara Tak’ı, kent yerleşimine girişi belirleyen, kentin onurlandırma anıtı olarak biliniyor.

Emsan ile yemek takımınızı tek tek oluşturabilirsiniz!

Servis tabağı, çukur tabak, pasta tabağı ve çorba kaselerini ayrı ayrı oluşturmak isteyenler Emsan’ın 6’lı ya da tek tek tabaklarıyla artık istedikleri sayıda ürün alarak yemek takımlarını istedikleri sayıda oluşturabiliyor.

Esta Yemek Takımı ile yılbaşı sofralarınıza estetik katın!

Esta Yemek Takımı’nın yeşilin huzur veren tonuyla renklendirdiği, davetkar sofralar, yılbaşı gecesini unutulmaz kılmak isteyenleri bekliyor.Esta Koleksiyonu ile zarafet ve şıklık, uzun saatler süren yılbaşı sofralarında, gece boyu sizlere eşlik ediyor.

İder Mobilya, Sardis Koltuk Takımıyla zıt renkleri evlere taşıyor!

Modern mobilyalarıyla evlerin çehresini değiştiren İder Mobilya, Sardis koltuk takımlarıyla hardal ve krem renginin müthiş uyumunu evlerine taşımak isteyenlere hitap ediyor.

Demir İnşaat'tan Büyükçekmece basketbol takımına sponsorluk desteği!

Demir İnşaat isim ve forma sponsoru olduğu Büyükçekmece basketbol takımıyla Avrupa liglerine katılmayı hedefliyor. Hamit Demir, tüm patronları spora destek olmaya çağırıyor.

KW Çekmeköy Bölge Müdürlüğü’nün takım lideri Aynur Dinçel oldu!

Profesyonel iş tecrübesiyle uzun yıllar elde ettiği önemli başarılar ile sektörün tanınan isimlerinden biri haline gelen Aynur Dinçel, Keller Williams Çekmeköy Bölge Müdürlüğü’nde Takım Lideri olarak göreve başladı.

Emsan Butterfly Çay Saati Takımı ile çay saati!

Dost sohbetlerinin, kahkahaların bol olduğu ve muhabbetin en koyusunun yapıldığı anlardan biri de akşamüstü 5 çaylarıdır. Güzel sunumların başkahramanı Emsan, Butterfly Çay Saati Takımı çay saatini küçük bir partiye çeviriyor.

Doğtaş Carlino Salon Takımı: rahatlığın yeni formu!

Şık ve konforlu tasarımlar sunan Doğtaş, rahatlığı estetikle birleştirerek sunduğu Carlino Salon Takımı ile ev yaşamını daha keyifli hale getiriyor.

Doğtaş Berlin Salon Takımı fonksiyonel ve rahat!

Doğtaş 2015 koleksiyonun iddialı takımlarından Berlin Salon Takımı, özel tasarım kolları, yuvarlak hatları, farklı renk ve desende kumaş alternatifleriyle her alana kolayca uyum sağlıyor.

İder Mobilya'dan yeni Myra Bramberg takımı!

İder Mobilya Myra Bramberg adını verdiği yeni yemek odası takımını tüketicilerin beğenisine sundu. İder Myra Bramberg yemek odası sadeliğiyle büyük beğeni topladı.

Patara Konut Yatırım ve Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Patara Konut Yatırım ve Yönetimi Anonim Şirketi, 1 milyon 275 bin TL sermaye ile 14 Eylül 'de İstanbul İl 'i, Beşiktaş, Kuruçeşme Caddesi 'nde kuruldu.

Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol takımının isim sponsorluğunu üstlendi!

Demir İnşaat, 2015-2016 yılı Basketbol Süper Ligi'nde mücadele edecek Büyükçekmece Basketbol takımının isim sponsorluğunu üstlendi.

Demir İnşaat, Büyükçekmece Basketbol Takımı’nın isim sponsoru oldu!

İnşaat sektörünün köklü markası Demir İnşaat, Basketbol Süper Ligi’nin yeni ekiplerinden Büyükçekmece Basketbol Takımı’nın isim sponsoru oldu.

Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol takımı Avrupa'yı hedefliyor!

Demir İnşaat, 2015-2016 sezonunda Basketbol Süper Ligi'nde (BSL) mücadele edecek "Büyükçekmece Basketbol"a hem isim hem de forma sponsoru oldu. Takım, bu yıl "Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol" ismiyle devam edecek.

Patara Tak restorasyoni antalya Patara Tak restore Haberi

Patara Tak restorasyoni antalya Patara Tak restore

MS. 100’lü yıllarda Roma döneminde yapılan Patara Tak’ı, kent yerleşimine girişi belirleyen, kentin onurlandırma anıtı olarak biliniyor. 19 metre uzunluğunda ve 10 metre yüksekliğindeki takın üzerinde Roma İmparatoru Traian döneminde vali olan Mettius Modestus ve ailesini onurlandıran bir yazıt bulunuyor.


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yapılan ihaleyle antik tak restore edilmeye başladı. Restorasyonu yapan firma takı çelik iskele içine aldı. Restorasyonda, Patara Antik Kenti’nde geçmişte meydana gelen depremlerde düşen ve yapılan kazılarda ortaya çıkarılan bloklar yeniden yerine yerleştiriliyor. Yerinden oynayan bloklar vinçlerle kaldırılıyor ve yeniden yerine yerleştiriliyor. Böylece Patara Tak’ı sağlamlaştırılıyor. Takın üzerindeki bitkiler temizleniyor.


Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi ve Patara Kazıları Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, "Patara Tak’ı Türk turizminin simge yapılarından biri. Türünün Anadolu’da ayakta...