25 / 07 / 2024

Patrick Diter şatosu

Patrick Diter şatosu

İngiliz gayrimenkul zengini Patrick Diter'in Fransa'da 70 milyon dolar harcayarak inşa ettirdiği şato için yıkım kararı verildi.

FED'in faiz artış hızı gelecek aylarda yavaşlayacak!

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, para politikasının şahin seviyelere yaklaşmasıyla önümüzdeki aylarda faiz artırımlarının hızının yavaşlayacağını söyledi.

Angelina Jolie Miraval Şatosu'ndaki hissesini sattı!

Angelina Jolie, 164 milyon dolar değerindeki Miraval Şatosu şaraphanesindeki yüzde 50’lik hissesini satışını gerçekleştirdi. 

İngiliz iş adamı Patrick Diter'ın 70 milyon dolarlık şatosu için yıkım kararı!

İngiliz gayrimenkul zengini Patrick Diter'in Fransa'da 70 milyon dolar harcayarak inşa ettirdiği şato için yıkım kararı verildi.

Patrick Diter'in 468.6 milyon TL'lik şatosuna yıkım kararı!

Fransa'da emlak zengini Patrick Diter, 2005'te gerekli yasal izinleri almadan bir şato yapmıştı. 15 yıl önce şatonun yıkılması talebiyle dava açılmıştı. 15 yıl sonra çıkan dava sonucunda şatonun yıkılmasına karar verildi.

Fransa'daki Verteuil Şatosu 25 milyon TL'ye satılıyor!

Fransa'da 1000 yıldır La Rochefoucauld ailesine ait olan Verteuil Şatosu, maddi imkansızlıklar sebebiyle el değiştirmek için hazırlanıyor. Şato 25 milyon TL bedelle satılacak. 

Alfred de Vigny’nin beyaz şatosu 'fildişi kulesi'!

Ünlü ve zengin Fransız şairi Alfred de Vigny’nin beyaz şatosunun adıydı 'fildişi kule', günlük hayattan uzaklaşıp o şatonun kulesinde sanatına yönelirdi. 

Aaron Rodgers ve Danica Patrick Malibu'da 28 milyon dolara ev aldı!

Spor dünyasının ünlü çifti Aaron Rodgers ve Danica Patrick ünlü şarkıcı Robbie Williams'ın Malibu'daki evini 28 milyon dolara satın aldı. Modern İtalyan sarayı tarzına sahip evin 4 yatak odası, 4 banyosu bulunuyor.

Sotheby's Londra'daki müzayede evi satıldı!

Dünyanın önde gelen açık artırma şirketi Sotheby's Londra'daki müzayede evini satışa çıkardı. Müzayede evi Patrick Drahi tarafından 3,7 milyar dolara satın alındı.

Geçici Notre Dame Katedrali önerisi!

Fransa’nın başkenti Paris’te çıkan yangında küle dönen Notre-Dame Katedrali'nin papazı Patrick Chauvet, ilginç bir teklifte bulundu. Chauvet, Notre Dame’ın önüne ahşaptan geçici bir katedral yapılmasını istedi. 

ABD'de Katolik piskopos milyon dolarlık konutu redetti!

San Jose Piskoposu Patrick J. McGrath kilisenin emeklilik yıllarında yaşaması için satın aldığı 2,3 milyon dolar değerindeki evi kullanmayacağını açıkladı...

Cenk Tosun'un Liverpool'daki şatosu bile hazır!

Everton'a transfer olması beklenen Tosun Paşa lakaplı Cenk Tosun'un Liverpool şehrinde kalacağı evin belli olduğu belirtildi.

Dasha Zhukova 1 milyar euroluk gayrimenkulün sahibi oldu!

Milyarder Rus iş adamı Roman Abramoviç ve Dasha Zhukova'nın 10 yıllık evliliği sonlandı. Zhukova, boşanma sonrasında İngiltere’de bulunan iki daire, iki villanın ve Fransa’daki La Croe Şatosu'nun sahibi oldu.

İskoçya'daki tarihi şato 17.3 milyon TL'ye satılıyor!

İskoçya'nın Ardnamur şehrinde bulunan Glenborrodale Şatosu satışa çıkarıldı. Tarihi şato için 3.75 milyon pound (17.3 milyon TL) istendi.

Patrick Diter şatosu Haberi

Patrick Diter şatosu

Gayrimenkul zengini olduğu bilinen Patrick Diter'ın, yazılı izin olmaksızın validen sözlü izin alınarak 70 milyon dolara inşa ettiği şatosu için yıkım kararı verildi. 

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; Diter, Fransa'nın Provence bölgesinde yer alan kendi adını verdiği ihtişamlı şatonun inşası için 2005-2009 yıllarında yaklaşık 70 milyon dolarlık harcama yapıldı.

Grasse köyünün yakınında bulunan devasa şatonun arazisinde iki helikopter pisti, tuzlu su, yüzme havuzu, çan kulesi ve bitki serasının yanı sıra şarap bağları ve zeytin bahçeleri mevcut. 18 yatak odalı şatoda 15. yüzyıl modeli şöminelerden freskolara kadar birçok lüks eşya var.

Son 15 yıl boyunca arazi dizi seti, düğün mekanı ve geceliği 300 dolar ila 1000 dolar arasında değişen fiyatlarla turistlere konaklama sağlayan bir tatil merkeziydi.

Şikayetler üzerine Diter, şatonun inşaatı için valinin ofisinden...