02 / 05 / 2024

FED'in faiz artış hızı gelecek aylarda yavaşlayacak!

FED'in faiz artış hızı gelecek aylarda yavaşlayacak!

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, para politikasının şahin seviyelere yaklaşmasıyla önümüzdeki aylarda faiz artırımlarının hızının yavaşlayacağını söyledi.



Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Global Interdependence Center'da yaptığı konuşmada, para politikasının yeterince destekleyici bir düzeye yaklaşmasıyla birlikte Fed'in önümüzdeki aylarda faiz artırımlarını yavaşlatmasını beklediğini söyledi.

10 Kasım'daki konuşmasını destekleyen Harker, "Para politikasının işini yapmasına izin vermek için gelecek yıl bir süre faizleri kısıtlayıcı bir oranda tutmayı umuyorum." şeklinde konuştu.

FED in faiz artış hızı gelecek aylarda yavaşlayacak!

Bloomberg'in Washington ofisinde düzenlediği bir etkinlikte, "Yakında daha yavaş bir faiz artış hızına geçmek muhtemelen uygun olacak. Çok şey yaptık, ancak yapacak daha çok işimiz var." dedi.

Fed, gösterge faiz oranlarını 2 Kasım'da art arda dördüncü kez 75 baz puan yükselterek faiz oranını yüzde 3,75'ten yüzde 4 aralığına artırmıştı.

Peki, dolarda son durum ne? 1 dolar kaç TL? Dolar/TL'de son durum ne? İşte 15 Kasım 2022 döviz piyasasında son durum...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön