05 / 05 / 2024

Paul Tudor Jones afrika yatırım

Paul Tudor Jones afrika yatırım

Etiyopya’daki açlığa dikkat çekmek için 1985’te Live Aid (Canlı Yardım) konserleri düzenleyen İrlandalı sanatçı Bob Geldof, şimdi Etiyopya ve genel olarak Afrika’da yatırım üzerine yatırım yapıyor.

Paul Foley kimdir? Hangi ülkelerde çalıştı? BİM’de hangi alanda çalışıyor?

Paul Foley kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi alanlarda üst düzey görevler yürüttü? BİM’De ne iş yapıyor? İşte Paul Foley’in hayatı...

Bitcoin için o isimden flaş açıklama!

Milyarder Paul Tudor Jones, Bitcoin'in 'bir gün' çok daha yüksek bir değere sahip olacağını söyledi!

Jack&Jones yüzde 40 indirimli ürünler kapış kapış! Bitmeden alın! İşte 28 Eylül 2022 Jack&Jones fiyat listesi!

Kışa hazırlandığımız şu günlerde erkek giyim markası Jack&Jones online satış mağazası jackandjones.com.tr’de s sweatshirtlerde indirim kampanyası başlattı. İşte sizi de Jack&Jones sahibi yapacak fırsat ürünlerinin fiyat listesi

Bitcoin 40 bin doları geçti!

ABD'li milyarder, varlık yönetimi şirketi Tudor Investment Corporation kurucu ve yöneticisi Jones'un Bitcoin açıklamaları sonrasında Bitcoin yeniden 40 bin doları geçti. 

Paul Goble'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Mehmet Ali Güller bugünkü köşesinde CIA’da uzman analist olan Paul Goble'ın Kanal İstanbul açıklamasını kaleme aldı. 

Romanya Prensi Paul’e gayrimenkul yolsuzluğu suçlamasından hapis cezası!

Romanya'da Yüksek Mahkeme, Prens Paul ve üç iş adamına gayrimenkul yolsuzluğu suçlaması nedeniyle hapis cezası verdi.

AVM'lerde davalık konu!

Jones Lang LaSalle (JLL) Türkiye Başkanı ve Han Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, Kovid-19'un AVM'lere etkisine ilişkin açıklamalar yaptı.

New York borsası rekorla kapandı!

New York borsasında S&P 500 ve Nasdaq endeksleri günü rekor seviyelerde tamamlarken, Dow Jones endeksi değer kaybetti.

Jfm Global İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jfm Global İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 60 bin TL sermaye bedeli ile flevious Ngwang, John Paul Jan Akem ve Maximilian S. Akem ortaklığında kuruldu.

İmobeltürk Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

İmobeltürk Gayrimenkul Limited Şirketi bugün 10 bin TL sermaye bedeli ile Ferit Yüselener ve Paul Divin D. Douchamps tarafından kuruldu. 

Berlin'de kiralar arttı!

Almanya’nın büyük şehirlerinde kiralar ortalama yüzde 2.3 artarken, konut fiyatları yüzde 6,7 yükseldi. Jones Lang LaSalle adlı danışma şirketinin verdiği bilgiye göre, kira artışında Berlin ilk sırada yer alıyor.

İlk toplu konuttu, tek seçmenli mahalle oldu!

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olarak 75 yıl önce Alman mimar Paul Bonatz tarafından hayata geçirilen Ankara'nın tarihi semtleri arasında yer alan Namık Kemal Mahallesi'nde sadece bir seçmenin bulunduğu açıklandı. 

Harrison Ford'un Amerika'daki evi satışa çıkarıldı!

Sinema tarihinde bir kült haline gelen ve her bir filmi gişede milyonlarca dolarlık hasılat getiren Indiana Jones serisinin ve daha birçok Holywood filminin efsanevi oyuncusu Harrison Ford’un çocukluğunu geçirdiği ev satışa sunuldu. 

Paul Tudor Jones afrika yatırım Haberi

Paul Tudor Jones afrika yatırım

30 yıl önceki konserlerde Etiyopya için 145 milyon dolar toplayan Geldof’un başkanı olduğu 8 Miles (8 Mil) adlı fonla yardımın yerini artık yatırım aldı. Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine göre, 200 milyon dolarlık 8 Mil fonu adını Afrika ile Avrupa arasındaki en kısa mesafenin uzunluğundan alıyor. Geldof’un da birkaç yüzbin dolarının bulunduğu fon Etiyopya’da şarap yatırımından Uganda’da tavukçuluğa kadar birçok yatırım gerçekleştirdi.


‘Potansiyeli yüksek’

Afrika’nın sunduğu potansiyelin çok yüksek olduğunu söyleyen Geldof, “Burayı dikkatimizi yöneltmemiz için insanların ölmesi gerekmemeli” dedi. Geldof’un fonunun yanı sıra birçok yüksek profilli yatırımcı 94 milyon nüfuslu Etiyopya ve Afrika’nın diğer ülkelerinde yatırım fırsatlarını değerlendiriyor. WSJ, Etiyopya’da KKR’nin geçen yaz bir gül çiftliğine 200 milyon dolar yatırdığını, Blackstone’un 1.3 milyar dolarlık bir boru hattı planladığını ve hedge...