05 / 07 / 2024

paydaş payları tasarrufu

paydaş payları tasarrufu

Paylı mülkiyette paydaşların payları üzerindeki hakları nelerdir? Paydaş kişiler payları üzerinde neler yapabilir? Paydaşların yükümlülükleri nelerdir? sorularının cevapları detaylı olarak haberimizin devamında yer alıyor..

Torunlar GYO B ve C Grubu'ndaki paylarını Mehmet Torun'a devretti!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 78 bin 616,07 nominal tutarındaki B Grubu ve 78 bin 616,07 nominal tutarındaki C Grubu kapalı nama yazılı paylarını şirket ortaklarından Mehmet Torun'a devretti.

Turkcell 30.7 milyon TL'lik enerji tasarrufu sağladı!

Turkcell uyguladığı verimlilik ve tasarruf çözümleri sayesinde, 2014 yılında, 30,7 milyon TL’ye karşılık gelen 111 milyon kilovat saatlik enerji tasarrufu sağladı.

İnşaat sektörünün paydaşları tek platform altında buluştu!

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün oyuncuları ve sektöre destek veren paydaşlardan oluşan üyelerin 1 yıllık yapılanma çalışması sonrasında kurulan Gayrimenkul ve İnşaat İşbirliği Platformu (GİİP), 23 Mayıs 2015 tarihinde faaliyetlerine başladı..

İzale-i şuyu davasında satış yoluyla paydaşlığın giderilmesi!

Taşınmazda hissedarların mallarının aynen pay edilmesi ya da mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında paylaştırılmasına izale-i şuyu davası deniyor. İşte, izale-i şuyu davasında satış yoluyla paydaşlığın giderilmesi!

İntema İnşaat ECYAP paylarında varılan son durumu açıkladı!

İntema İnşaat birlikte hareket eden hakim ortaklarından biri olarak, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-27.2 sayılı Tebliğ hükümleri kapsamında ECYAP paylarında varılan son durum hakkında açıklama yaptı.

Bursa'da 6 milyon liralık enerji tasarrufu sağlanacak!

Büyükşehir Belediyesi, Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisinin yapımı için düğmeye bastı. Bursa’da, arıtma tesislerinde biriken atık çamurların yakılması sırasında açığa çıkacak ısıdan üretilecek elektrikle 6 milyon liralık enerji tasarrufu sağlanacak.

Servet GYO paylarındaki değişim!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., şirketin pay alımıyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirimde bulundu. İşte şirket paylarındaki değişimle ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklama...

Mal rejiminde eşlerin payları nasıl hesaplanır?

Yasal mal rejimi olan Edinilmiş mallara katılma rejiminde, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor. Peki, bu mal rejiminde eşlerin payları nasıl hesaplanır?

Mustafa Altunbilek: Zaman tasarrufu sunan marketler revaçta!

TPF Yönetim Kurulu Başkanı Altunbilek, "Yakın zaman sonra, tüketicisine alışveriş esnasında zaman tasarrufu sağlayamayan marketlerin, tercih edilirliği maalesef düşecek" dedi.

Marmaray 100 insanın ömrüne eşdeğer zaman tasarrufu sağladı!

Marmaray'ın son bir yılda taşıdığı 60 milyon yolcusuna, 100 insanın ömrüne eşdeğer zaman tasarrufu sağladığı hesaplandı.

Marmaray zaman tasarrufu sağlıyor!

Marmaray son bir yılda taşıdığı 60 milyon yolcusuna, 100 insanın ömrüne eşdeğer zaman tasarrufu sağladı. Marmaray, bugüne kadar toplam 64 milyon yolcu taşıdı.

Önalım hakkının birden fazla paydaş tarafından kullanılması!

Önalım hakkı, paylı mülkiyete konu olan taşınmaz malda, bir paydaşın payını satması halinde doğuyor. Peki, önalım hakkının birden fazla paydaş tarafından kullanılması halinde ne olur? İşte dava örneği..

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri diğer paylarını aldı!

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri San. ve Tic. A.Ş.’nin, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na şirketin diğer paylarının alımı hakkında açıklama yaptı. İşte o açıklama...

paydaş payları tasarrufu Haberi

paydaş payları tasarrufu

Paylı mülkiyet konusu


Paylı mülkiyet; birden fazla kişinin bir eşyanın tamamına paylı olarak, bu malı maddi olarak paylaşmadan malik olmalarına deniyor. Bu mülkiyete tabi şey bir bütün olarak tek bir mülkiyet konusu altına giriyor. Paylı mülkiyet ilişkisi ya bir hukuki işlemle ya da bir idari işlemle veyahut kanundan kaynaklanan nedenle tesis edilmiş olabiliyor.


Paylı mülkiyette paydaşların payları üzerindeki hakları


- Paydaş istediğinde payını kısmen veya bütün halinde başkasına devredebiliyor. Bu aynı zamanda paylı mülkiyeti, elbirliği mülkiyetinden ayıran özelliklerden biridir. Medeni Kanunumuz sadece diğer paydaşlara, payın satılması durumunda önalım hakkı vermiştir.


- Paydaş payını rehin edebilir. Taşınmaz söz konusuysa ipotek kurar. Kişinin borcu için de rehin kurulması mümkündür.


- Paydaş payı üzerinde başkası adına ‘‘intifa hakkı’’ kurabilir. Ancak bu hak tüm eşya üzerinde kurulmaz, sadece...