12 / 05 / 2024

Payların türü

Payların türü

28 Mayıs 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 28660 sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Balıkesir'deki tarihi fabrika yaşam merkezine dönüştürülüyor!

Balıkesir Ayvalık'ta bulunan 5 bin 400'ü kapalı 20 bin 336 metrekare alana sahip tarihi zeytinyağı fabrikası yaşam merkezine dönüştürülüyor. Proje kapsamında yıkım çalışmaları başladı.

ABD'de hapishaneden dönüştürülen otel 495 bin dolara satışta!

ABD'nin Minnesota şehrinde bulunan 19. yüzyıldan kalma otele dönüştürülmüş bir hapishane 495 bin dolara sahibi tarafından satışa çıkarıldı.  Otelde ayrıca "Mahkeme odası", "Ayılma odası", "Şerif bölümleri" de yer alıyor. 

Atatürk'ün Edremit'te kaldığı ev kültür merkezine dönüştürülecek!

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934'te Balıkesir'in Edremit ilçesini ikinci ziyaretinde kaldığı bina, belediye tarafından restore edilerek kültür merkezine dönüştürülecek

Elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl dönüştürülür?

Gayrimenkullerde birden fazla sahip bulunması halinde mülkiyet türü elbirliği veya paylı mülkiyet olabiliyor. Peki, elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl dönüştürülür?

Samsun Abdullah Derici Konağı kent müzesine dönüştürüldü!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yer alan ve 25 yıldır kullanılmadığı için büyük oranda tahrip olan 250 yıllık ahşap konak, restore edildikten sonra kent müzesine dönüştürüldü.

Kuleli Askeri Lisesi müzeye dönüştürülecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Kuleli Askeri Lisesi'nin Türkiye’nin en büyük müzesine dönüştürüleceğini, bir kısmını ise Milli Savunma Üniversitesi’nin kullanacağını açıkladı. 

Meram'daki inşaat atıkları geri dönüştürülüyor!

Konya Meram'da gerçekleştirilen dönüşüm çalışmalarında yıkılan binaların molozları kum ve çakıla dönüştürülüyor.

Melikgazi'de 2.136 daire dönüştürülecek!

Melikgazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Melikgazi'de 2.136 daire dönüştürülecek.

İnanç Kabadayı: Türkiye'de 7 milyon konut dönüştürülmeli!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, çalışmalarında önceliklerinin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. Kabadayı, 20 milyon konut stoğunun olduğunu ve 7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

KTÜ projesiyle evler santral haline dönüştürülecek!

KTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünce yürütülen TÜBİTAK destekli "Güneş Enerjisinden Beslenen Ev ve Şebekelerde Enerji Verimliliğinin Arttırılması" konulu AR-GE projesiyle evlerin elektrik üreten küçük birer santral haline dönüştürülmesi hedefleniyor.

Ambarlı Badem Sokak kaçak döküm sahasına dönüştürüldü!

Avcılar Ambarlı Mahallesi Badem Sokak kaçak döküm sahasına dönüştürüldü. Belediyenin döküme engel olmak yerine hafriyat dökülen alanın düzenlemesini yapması ise skandal olarak yorumlandı.

Terk edilmiş Astley Kalesi lüks bir villaya dönüştürüldü!

İngiltere'de bulunan yıllardır çürümeye terk edilmiş Astley Kalesi lüks bir villaya dönüştürüldü.Kalenin aslında uygun olarak tuğla ve ahşap malzeme kullanarak yapılan antik kalede etrafı açık olan odalar muhafaza edildi.

Marmaris'teki apart oteller rezidansa dönüştürülüyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde turizm mevsiminin kötü geçmesinin ardından apart oteller, rezidansa dönüştürülmeye başlandı.

Payların türü Haberi

Payların türü

Sermaye Piyasası Kurulundan:


Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği!


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar


Amaç ve kapsam


MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; gayrimenkul yatırım ortaklıklarının kuruluşlarına ve kurucularına, paylarının halka arzına, satışına ve devrine, faaliyet esaslarına, yönetim ilkelerine, portföy sınırlamalarına, portföylerinde bulunan varlıkların ve hakların değerlemesine, varlıkların saklanmasına, imtiyazlı pay ihracına, ortaklarında ve yöneticilerinde aranacak niteliklere, kamuyu aydınlatma ve yatırımcıların bilgilendirilmesi yükümlülüklerine, kâr dağıtımına, gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsünden çıkmalarına, tabi olacakları diğer yükümlülüklere ve anonim ortaklıkların gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşümüne ilişkin esasları düzenlemektir.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, 6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 48 inci ve 49 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar ve kısaltmalar


MADDE 3 – (1) Bu Tebliğde geçen;


a) Bakanlık: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nı,


b) Borsa: 6362...