29 / 04 / 2024

pazar yeri nasıl olmalı

pazar yeri nasıl olmalı

Pazar yerleri, Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan üretici ve semt pazarları olarak karşımıza çıkıyor. Peki, pazar yerinde bulunması gereken hizmet tesisleri ve özellikleri nelerdir? İşte pazar yerleri özellikleri..

İş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İş yeri kiralarına nasıl zam yapılır? 

İş yeri kiracıları, kira artışlarının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki iş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılar...

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

TOKİ'den ucuz iş yeri müjdesi! TOKİ ucuz iş yeri başvurusu nasıl yapılır, başvuru koşulları neler? Başvuru ekranı!

TOKİ, 20 ilde 204 iş yerini açık artırmayla satışa çıkarıyor. Peki, TOKİ ucuz iş yeri başvuruları ne zaman başlıyor, başladı mı? İstanbul, İzmir, Trabzon dahil 20 il için TOKİ ucuz iş yeri başvurusu nasıl yapılır, başvuru koşulları neler? İşte başvuru ekranı…

İşyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?

İşyeri kira sözleşmesi yenilenecek oran kiracılar kira artış hesaplamasında üst sınırın ne olduğunu merak ediyor. Peki, işyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?

Kovid-19 ofis pazarını nasıl etkiledi?

‘GYODER Çözüm Platformu’nun altıncı toplantısı, Alkaş iş birliği ile ‘Şimdi Her Yer Ofis’ başlığı altında Digital Network Alkaş platformunda online olarak yapıldı. Peki toplantıda neler konuşuldu? Kovid-19 ofis pazarını nasıl etkiledi? İşte detaylar...

İş yeri kiralarında stopaj yoluyla vergilendirme nasıl yapılır?

Gayrimenkulü iş yeri olarak kiralayanlar, kira ödemeleri üzerinden yüzde 20 oranında stopaj yapmak durumunda kalıyor. Fakat basit usulde vergiye tabi ise kira ödemesi üzerinden vergi kesintisi yapılmıyor. Peki iş yeri kiralarında stopaj yoluyla vergilendirme nasıl yapılır, hangi giderler indirilir?

Hasanpaşa Pazar Yeri açılış için gün sayıyor!

Kadıköy Hasanpaşa Pazar Yeri Zemin Altı Otopark ve Meydan Düzenleme çalışmaları Haziran ayında tamamlanacak...

2018'de işyeri kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

İşyerini 2017 yılı içinde kiraya vererek gelir elde edenler işyeri kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, 2018'de işyeri kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

İzmit Alikahya Pazar Yeri'nin temeli atılıyor!

İzmit Belediyesi kapalı pazar yeri yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda hayata geçirilecek olan Alikahya Pazar Yeri'nin temeli atılıyor.

Manisa Sarıgöl’e modern otopark ve pazar yeri!

Sarıgöl’ü daha yaşanabilir ve modern bir kent yapmak için yoğun çalışma içerisinde olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, modern otopark ve pazar yeri startını verdi.

Silivri Yeni Mahalle Kapalı Pazar Yeri yıl sonunda tamam!

Silivri Belediyesi tarafından Yeni Mahalle’de inşa edilen Kapalı Pazar Yeri inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaların yılsonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.

Şehitkamil'deki Uzay Çatılı Pazar Yeri'nin inşaatı başladı!

Şehitkamil Belediyesi, İncilikaya Mahallesi’ne vatandaşların ihtiyacını karşılayacak Uzay Çatılı Pazar yeri inşa ediyor. 2 bin 60 metrekare üzerine kurulacak Uzay Çatılı Pazar yerinin inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde başladı.

Yenimahalle Pamuklar'a pazar yeri ve sağlık ocağı geliyor!

Yenimahalle Belediyesi Pamuklar Mahallesi sakinlerinin en acil ihtiyaçlarından biri olan pazar yeri ve sağlık ocağı için düğmeye bastı.

pazar yeri nasıl olmalı Haberi

pazar yeri nasıl olmalı

Pazar yerinde bulunması gereken hizmet tesisleri ve özellikleri nelerdir?

Pazar yerleri, Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan üretici ve semt pazarları olarak karşımıza çıkıyor. Pazar yerleri ile ilgili usul ve esaslar yönetmelikler ile açıklanıyor.


11/3/2010 tarihli ve 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 7 ve 15 inci maddelerine dayanılarak hazırlanan pazar yerleri yönetmeliği kapsamında pazar yerlerinin özellikleri şu şekilde açıklanıyor:


Pazar yerinde bulunması gereken hizmet tesisleri ve özellikleri

MADDE 6 – (1) Pazar yerlerinde;

a) Pazarcı ve üretici satış yerleri,

b) Zabıta bürosu,

c) Çöp toplama yeri,

ç) Elektronik tartılar,

d) Hoparlör sistemi,

e) Aydınlatma sistemi,

f) Güvenlik kamerası,

g) Tuvalet bulunması zorunludur.


(2) Satış yerlerinin alan büyüklüğü ve kullanımı ile buralardaki tezgâhların ebat ve biçimine ilişkin özellikler, mal...