29 / 04 / 2024

Pazar yerinde hizmet tesisleri

Pazar yerinde hizmet tesisleri

Pazar yerleri, Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan üretici ve semt pazarları olarak karşımıza çıkıyor. Peki, pazar yerinde bulunması gereken hizmet tesisleri ve özellikleri nelerdir? İşte pazar yerleri özellikleri..

Demir çelik sektörünün sanal pazarı 10 bin alıcı sayısına ulaştı!

İş Bankası Grubu’nun iştiraki Proemtia, daha yıl bitmeden amacına ulaştı. Demir çelik piyasasının dijital pazarı olarak hizmet veren platform, 10 bin alıcı sayısına ulaştı. Proemtia Genel Müdürü Umut Feyzioğlu, bu seneyi 1 milyar liralık işlem hacmi ile kapatmayı amaçladıklarını belirtti.

Almanya merkezli inşaat şirketi Einz A Group, Türkiye pazarına geliyor! 

Emlak, lojistik, ithalat, ihracat ve proje üretimi alanlarında hizmet veren Almanya merkezli Einz A Group’un inşaat kolu olan Einz A Home Türkiye pazarına geliyor. İşte Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Gazipaşa Emniyet Müdürlüğü yeni yerine taşındı!

Antalya Gazipaşa Emniyet Müdürlüğü inşaatı tamamlanan yeni yerinde hizmet vermeye başladı. 

Esenyurt Mehmet Akif Ersoy Mahallesi yeni muhtarlık binasına kavuştu!

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, verdiği sözü tutarak 18 aydır kirada olan Mehmet Akif Ersoy Mahalle Muhtarlığı için yeni bina inşa ettirdi. Yeni yerinde hizmet vermeye başlayan Muhtar Ali Göleli, Başkan Bozkurt’a teşekkür etti.

Manisa Salihli'de yıkılan pazar yerinde kültür merkezi yükselecek!

Manisa Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, yıkılan 34 yıllık pazar yerinin olduğu alanda içerisinde yeraltı otoparkı, toplantı, konferans, seminer, sinema, nikah ve düğün salonları ve alışveriş merkezinin olacağı kültür merkezi yapılacağının müjdesini verdi.

Ereğli'ye modern pazar yeri kuruluyor!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi merkez Pazar yerindeki 2. etap rehabilitasyon çalışmaları tüm hızıyla başladı. Kdz. Ereğli Belediyesi, merkez pazaryerinin yerinde rehabilitasyonu kapsamındaki 2.etap çalışmalarına devam ediyor.

Didim'de esnafların yeni hizmet binası açıldı!

Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası yeni yerinde Oda üyelerine hizmet vermeye başladı.

Maltepe'nin 11'nci semt pazarı Girne Mahallesi'nde açıldı!

Maltepe Belediyesi, binlerce kişinin imzası ve talebi üzerine ilçe genelindeki 11. semt pazarını Girne Mahallesi’nde açtı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bizim için aslolan vatandaşa hizmet etmektir. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Maltepe Girne Mahallesi pazarına kavuştu!

Maltepe Belediyesi, binlerce kişinin imzası ve talebi üzerine ilçe genelindeki 11. semt pazarını Girne Mahallesi’nde hizmete açtı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç yaptığı açıklamada “Bizim için aslolan vatandaşa hizmet etmektir. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Ünye'nin eski pazar yeri yıkılıyor!

Ünye’de, Kültür Sarayı ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın yapılacağı eski pazar yerinde yıkım çalışmaları başladı.

Aydın İncirliova'da pazar yerinde enerji üretilecek!

Aydın'ın İncirliova Belediyesi, GEKA destekli projesi sayesinde kapalı pazaryerinin üstüne kurduğu güneş panelleriyle elektrik enerjisi üretimi yaparak giderlerini azaltmayı başardı.

İskenderun Orhan Tepe'ye çok amaçlı pazar geliyor!

İskenderun Belediyesi tarafından Orhan Tepe Mahallesinde yapımına başlanan çok amaçlı semt pazarı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İskenderun Belediye Başkan Vekili Halit Akıncı ve Belediye Meclis üyesi Mehmet Başlak yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldılar.

Meram Kaşınhanı'na kapalı pazar yeri!

Meram Belediyesi, ülkemizin havuç ihtiyacının yaklaşık yüzde 65’ini karşılayan Kaşınhanı Mahallesi’ne kapalı pazar yeri kazandırdı. İnşaatı tamamlanma aşamasında olan tesis, kısa bir süre içinde hizmet vermeye başlayacak.

Pazar yerinde hizmet tesisleri Haberi

Pazar yerinde hizmet tesisleri

Pazar yerinde bulunması gereken hizmet tesisleri ve özellikleri nelerdir?

Pazar yerleri, Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan üretici ve semt pazarları olarak karşımıza çıkıyor. Pazar yerleri ile ilgili usul ve esaslar yönetmelikler ile açıklanıyor.


11/3/2010 tarihli ve 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 7 ve 15 inci maddelerine dayanılarak hazırlanan pazar yerleri yönetmeliği kapsamında pazar yerlerinin özellikleri şu şekilde açıklanıyor:


Pazar yerinde bulunması gereken hizmet tesisleri ve özellikleri

MADDE 6 – (1) Pazar yerlerinde;

a) Pazarcı ve üretici satış yerleri,

b) Zabıta bürosu,

c) Çöp toplama yeri,

ç) Elektronik tartılar,

d) Hoparlör sistemi,

e) Aydınlatma sistemi,

f) Güvenlik kamerası,

g) Tuvalet bulunması zorunludur.


(2) Satış yerlerinin alan büyüklüğü ve kullanımı ile buralardaki tezgâhların ebat ve biçimine ilişkin özellikler, mal...