30 / 04 / 2024

Pazar yerinde olması gereken özellikler

Pazar yerinde olması gereken özellikler

Pazar yerleri, Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan üretici ve semt pazarları olarak karşımıza çıkıyor. Peki, pazar yerinde bulunması gereken hizmet tesisleri ve özellikleri nelerdir? İşte pazar yerleri özellikleri..

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! 7 ve üzerinde bir deprem olması işten değil...

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen konferansta konuşan Prof. Dr. Naci Görür, "Türkiye’nin hemen hemen her bir tarafı ileriki zamanlarda deprem üretecek nitelikte bulunmaktadır. Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir gece uyandığımız zaman 7 veya üzerinde bir deprem olması işten d

Nazmi Durbakayım: Konut satış ofisleri pazar günleri de açılmalı!

İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, "Satışlara en fazla ümit bağladığımız dönemin sonuna geliyoruz" dedi. Durbakayım, satış ofislerinin pazar günleri de açık olması gerektiğine dikkat çekti.

Manisa Salihli'de yıkılan pazar yerinde kültür merkezi yükselecek!

Manisa Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, yıkılan 34 yıllık pazar yerinin olduğu alanda içerisinde yeraltı otoparkı, toplantı, konferans, seminer, sinema, nikah ve düğün salonları ve alışveriş merkezinin olacağı kültür merkezi yapılacağının müjdesini verdi.

Ereğli'ye modern pazar yeri kuruluyor!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi merkez Pazar yerindeki 2. etap rehabilitasyon çalışmaları tüm hızıyla başladı. Kdz. Ereğli Belediyesi, merkez pazaryerinin yerinde rehabilitasyonu kapsamındaki 2.etap çalışmalarına devam ediyor.

Ünye'nin eski pazar yeri yıkılıyor!

Ünye’de, Kültür Sarayı ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın yapılacağı eski pazar yerinde yıkım çalışmaları başladı.

Aydın İncirliova'da pazar yerinde enerji üretilecek!

Aydın'ın İncirliova Belediyesi, GEKA destekli projesi sayesinde kapalı pazaryerinin üstüne kurduğu güneş panelleriyle elektrik enerjisi üretimi yaparak giderlerini azaltmayı başardı.

İskenderun Orhan Tepe'ye çok amaçlı pazar geliyor!

İskenderun Belediyesi tarafından Orhan Tepe Mahallesinde yapımına başlanan çok amaçlı semt pazarı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İskenderun Belediye Başkan Vekili Halit Akıncı ve Belediye Meclis üyesi Mehmet Başlak yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldılar.

Kocasinan Erciyesevler'e yeni pazar yeri!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erciyesevler Mahallesi’nde yapımı devam eden pazar yeri projesini yerinde inceledi.

Bodrum Bitez kapalı pazar yerine kavuşuyor!

Bodrum Belediyesi tarafından vatandaşların ihtiyacını karşılamak üzere yapımına başlanan yeni kapalı pazar yerinde sona yaklaşıldı.

Avanos Belediye Dükkanları'nın taş kaplaması yapılıyor!

Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün denetiminde açık pazar yerinde belediyeye ait 11 adet dükkanın yapım çalışmaları yüklenici firma tarafından sürdürülüyor.

Kula Peynir ve Balık Pazarı yeni yüzüne kavuşuyor!

Kula Belediyesi, balık ve peynir pazarındaki çalışmalarında sona geldi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, çalışmaları yerinde inceleyerek Kulalı vatandaşın ve esnafın hak ettikleri sağlıklı pazar yerine kavuşacaklarını belirtti.

İskdenderun Sakarya'ya modern semt pazarı!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Sakarya mahallesine modern bir semt pazarı yapılacağını belirtti. Başkan Seyfi Dingil, Sakarya Mahallesinde yapımına başlanan semt pazarını yerinde inceledi

Denizli Çameli'ne kapalı pazar yeri geliyor!

Çameli'de yapılan yeni pazar yerinde bulunan tezgahların ihalesi yapıldı. Belediye Başkanı Cengiz Arslan 30 Mart seçimleri öncesinde Çameli halkına söz verdiği 157 Projesinde yer alan pazar yerini hizmete açtıklarını belirterek ilçeye ve esnafa hayırlı olsun dedi.

Pazar yerinde olması gereken özellikler Haberi

Pazar yerinde olması gereken özellikler

Pazar yerinde bulunması gereken hizmet tesisleri ve özellikleri nelerdir?

Pazar yerleri, Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan üretici ve semt pazarları olarak karşımıza çıkıyor. Pazar yerleri ile ilgili usul ve esaslar yönetmelikler ile açıklanıyor.


11/3/2010 tarihli ve 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 7 ve 15 inci maddelerine dayanılarak hazırlanan pazar yerleri yönetmeliği kapsamında pazar yerlerinin özellikleri şu şekilde açıklanıyor:


Pazar yerinde bulunması gereken hizmet tesisleri ve özellikleri

MADDE 6 – (1) Pazar yerlerinde;

a) Pazarcı ve üretici satış yerleri,

b) Zabıta bürosu,

c) Çöp toplama yeri,

ç) Elektronik tartılar,

d) Hoparlör sistemi,

e) Aydınlatma sistemi,

f) Güvenlik kamerası,

g) Tuvalet bulunması zorunludur.


(2) Satış yerlerinin alan büyüklüğü ve kullanımı ile buralardaki tezgâhların ebat ve biçimine ilişkin özellikler, mal...