29 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! 7 ve üzerinde bir deprem olması işten değil...

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! 7 ve üzerinde bir deprem olması işten değil...

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen konferansta konuşan Prof. Dr. Naci Görür, "Türkiye’nin hemen hemen her bir tarafı ileriki zamanlarda deprem üretecek nitelikte bulunmaktadır. Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir gece uyandığımız zaman 7 veya üzerinde bir deprem olması işten d



Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Depremlere Genel Bakış ve Alınacak Önlemler Konferansı”na ev sahipliği yaptı. Yapılan toplantıda konuşma yapan Prof. Dr. Naci Görür de yine çarpıcı uyarılarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan plaket aldıktan sonra sunumuna başlayan Sayın Prof. Dr. Naci Görür ise depremin ne olduğundan ve nasıl oluştuğuna kadar en temel bilgileri açıkladı. 

Prof. Dr. Naci  Görür; "Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir gece uyandığımız zaman 7 veya üzerinde bir deprem olması işten değil" diyerek uyarılarını sürdürdü. Görür şunları belirtti: "Deprem meydana geldiği zaman gündeme gelen bir doğa olayıdır. Türkiye’nin hemen hemen her bir yanı ileride deprem üretecek nitelikte bulunuyor. Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir gece uyandığımız zaman 7 veya üzerinde bir deprem olması işten bile değil." dedi. 

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! 7 ve üzerinde bir deprem olması işten değil...

Görür daha sonra konuşmasına devam ederek, ,"Deprem işini bir şekilde çözmemiz lazım. Çözüm için önemli olan halkın tutumu ve davranışı. Mülkün sahibi sizsiniz. Bu toplantıda yerel yönetimlere ve merkezi yönetime de bazı tavsiyelerde bulunacağım. Bulunduğunuz şehri yönetirken önce o şehri tehdit eden, kente zarar verecek tehlikeyi belirleyin. O kenti tehdit eden fay sistemini araştırın. O düşmanın bütün özelliklerini bilmek zorundayız. Kentin bileşenleri halk, alt yapı, yapı stoku, ekosistem, çevre ve ekonomi. Bunlar yapıldığı zaman illerde deprem gelse bile minimum zarar ile bu aşılabilir." ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'U DA  DEPREME HAZIRLAMAK ÇOK ÖNEMLİ 

Prof. Dr. Naci  Görür, İstanbul'da kentsel dönüşümün üzerinde durarak çok sayıda bağımsız bölümün dönüştürülmesi gereğini belirtti. Bütün bunlar çok güzel, yararlı şeyler ama üzülerek söylemeliyim ki İstanbul’un depreme tamamen hazırlanması gerekir.

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunulmamalı...

Prof. Dr. Naci Görür 23 kente özellikle dikkat çekti...

Prof. Dr. Naci Görür'den Tunceli açıklaması: Çok sevindim! Depreme hazırlık çalışmaları yapılmaya başlandı

Prof. Dr. Naci Görür o ilçeyi işaret etti! Kurtulma şansı yok, muhakkak taşınmalı!


Geri Dön