27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür o ilçeyi işaret etti! Kurtulma şansı yok, muhakkak taşınmalı!

Prof. Dr. Naci Görür o ilçeyi işaret etti! Kurtulma şansı yok, muhakkak taşınmalı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Bursa'nın Gemlik ilçesini işaret ederek "Muhakkak taşınmalı. Kurtulma şansı yok" dedi.



Son zamanlarda peş peşe meydana gelen depremler başta İstanbul olmak üzere bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Meydana gelen depremler, akıllara beklenen İstanbul depremini getirdi Prof. Dr. Naci Görür, tv100'de katıldığı programda, konuyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

GEMLİK'İN KURTULMA ŞANSI YOK!

Görür, Gemlik için uyarı yaptı. Gemlik'in mutlaka taşınması gerektiğini söyleyen Görür, ''Gemlik, Geyve, İznik Kuzey Anadolu fayının Güney fayı üzerinde tam oturuyor ve oturduğu yer de deniz kumuyla dolu. Kurtulma şansı yok.''dedi.

MARAMARA'DA KAÇ FAY HATTI VAR!

Sputniknews'de yer alan habere göre; Görür, Marmara'daki fayları tek tek açıkladı. Deprem beklenen faylardan birinin Çınarcık’ta adalar fayı olduğunu söyledi.

Öte yandan Çınarcık çukurluğunun güneyinde normal fayların olduğunu açıklayan Görür '' 8-10 tane bir demet halinde. Onlar deprem üretirse en fazla 6’ya çıkabilirler.'' dedi.

ANADOLU HER YIL YUNANİSTAN'A 1-2 CM KAYIYOR!

Marmara Denizi'nin gerilim altında olduğunu açıklayan Görür, ''Bizim Anadolu her yıl 1-2 cm o denizin altındaki fay boyunca Yunanistan’a gidiyor. Deprem yapan faylar enerjinin yüzde 100’ünü boşaltmazlar. Bu enerjinin bir kısmı termal, elastik, dalga, kinematik enerji olarak boşalır, bir kısmını da fay çevreye veya kırılmamış yerlerine transfer eder.

Orada küçük depremler üretirse, o yandaki sağındaki solundaki küçük fayları belirli ölçüde yükleyebilir. Eğer herhangi bir fayda yeterince stres birikmiş ekstra bir güce ihtiyaç duyuyorsa yani bahaneye bakıyorsa onu kırıp deprem oluşturabilir. Yani bardağı taşıran son damla olabilir.''ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür o ilçeyi işaret etti! Kurtulma şansı yok, muhakkak taşınmalı!

''KENDİ MEMLEKTİME BİLE ANLATAMIYORUM''

Görür, Elazığ'ın risk altında olduğunu söyledi. ''Kendi memleketime bile anlatamıyorum'' diyen Görür, şu anda Elazığ’ın 3’te 2’sinin haşat olduğunu açıkladı. 

TUNCELİ RİSK ALTINDA!

Tunceli'nin risk altında olduğunu açıklayan Görür, '' "Büyük bir ihtimalle o bölgede dumanlı fayı var. Dumanlı fayı Gümüşhane’nin hemen yakınından gelir, Kuzey Anadolu fayına birleşir. O fay Erzincan’ın biraz batısında Kuzey Anadolu fayıyla birleşir.'' dedi.

Erzincan ile Bingöl arasında Yedisu fayı olduğuna dikkat çeken Görür ''Deprem olan faya görece olarak yakın. O Yedisu fayı en son depremi 1784’te üretmiştir ve deprem tekerrür periyodu da dolmuştur.

7’nin üzerinde bir deprem. Onun için ben birkaç gün önce Tunceli’ye dikkat edin, Tunceli’yi depreme hazırlayın, Pülümür’ü depreme hazırlayın. Bunlar gerçekten tehdit altında." dedi.
 

Prof. Dr. Naci Görür: Marmara depreminde fay eğer peş peşe kırılırsa 7.5'e kadar çıkar...

Prof. Dr. Naci Görür'den Yedisu Fayı uyarısı: Gümüşhane depremleri daha büyük depreme sebep olur mu?

Geri Dön