29 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'den Yedisu Fayı uyarısı: Gümüşhane depremleri daha büyük depreme sebep olur mu?

Prof. Dr. Naci Görür'den Yedisu Fayı uyarısı: Gümüşhane depremleri daha büyük depreme sebep olur mu?

Prof. Dr. Naci Görür, uzun zamandır uyardığı ve büyük bir depremin meydana gelebileceğini ifade ettiği Yedisu Fayı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte Görür'ün o açıklaması...



AFAD Deprem Dairesi yeni bir açıklama ile Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde meydana gelen deprem ile ilgili son dakika bilgilerini paylaştı. Aktarılan bilgilere göre, saat 23:23'te meydana gelen depremin büyüklüğünün 4,1 olarak, derinliğinin ise 15 kilometre şeklinde ölçüldüğü belirtildi. 

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde yaşanan sallantı, çevre il ve ilçelerde de hissedildi. 

Yeni Şafak'tan Vedat Yavuz'un haberine göre; Jeolog ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde üst üste meydana gelen ve Erzincan'da da hissedilen depremler ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür den Yedisu Fayı uyarısı: Gümüşhane depremleri daha büyük depreme sebep olur mu?

DEPREMLER KÜÇÜK AMA...

Prof. Dr. Naci Görür, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gümüşhane'de yaşanan depremlerin merak edildiğini, iki gündür sallantı yaşandığını belirtti. 

Bir önceki akşam meydana gelen depremin  Yeşilyurt-Kelkit’te (4,3) olduğunu, dün akşamki depremin Cemalli-Kelkit’te (4,0) olduğunu beliren Prof. Dr. Görür, her iki depremin de Kuzey Anadolu Fayından Yeşilyurt- Olur arasında uzanan Dumanlı Fay Zonu içerisinde olduğunu söyledi ve depremlerin küçük olduğuna dikkat çekti. 

Naci Görür, "Erzincan-Bingöl arasında deprem beklediğimiz Yedisu Fayına belirli ölçüde stres yükleyebilir" açıklamasında bulundu. 

Prof. Dr. Naci Görür den Yedisu Fayı uyarısı: Gümüşhane depremleri daha büyük depreme sebep olur mu? 

Prof. Dr. Naci Görür, sık sık yaptığı deprem açıklamalarıyla gündeme geliyor. Görür, geçtiğimiz akşam Marmara'da meydana gelen 4.1'lik deprem ile ilgili de konuştu ve "Sanıyorum deprem Adalar Fayının güneyindeki küçük normal faylar üzerinde olmuş olabilir. Fay çözümü ile bu belli olacaktır. Fay haritasını koyuyorum" dedi. 

Prof. Dr. Görür, Marmara'daki sistemin gerilim biriktirdiğine dikkat çekti. Görür, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında olası büyük İstanbul depreminden etkilenecek yerleri şu şekilde açıkladı: 

"Gebze'den başlıyor, Kadıköy'e kadar gel. Orada normal plaj olan sahil kesimi veya çeşitli amaçla doldurulan yerler depremde en fazla etkilenecek yerler arasındadır."

Görür, İstanbul'da sağlam zeminleri ise "Boğazın hemen batısında Sarıyer tarafında İstinye vs. Oralarda sağlam kayalar var. Taksim'in zemin yapısında eski kayalar var bazı yelerde genç örtüler bulunuyor. Onların haricinde Çekmece gibi tehlikeli değil" diyerek açıkladı. 

Emekliye son dakika müjdesi: Çalışan emeklilere 5 bin lira düzenlemesi yılbaşından önce yasalaşacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı satılacak mı? 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Kira anlaşmazlıklarında yeni çözüm!

 


Geri Dön