27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür 23 kente özellikle dikkat çekti...

Prof. Dr. Naci Görür 23 kente özellikle dikkat çekti...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan kent sempozyumlarının 4’üncüsü bugün Kocaeli Ticaret Odası’nda (KOTO başladığı kaydedildi. Üç gün sürecek olan sempozyumların ilk gününün konuğu Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür oldu.



Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı açıklamalar kapsamında deprem uyarısını tekrarladı. Sayın Görür, Kocaeli'de katıldığı bir sempozyumda, "23 şehir deprem bölgesinin üzerine kurulmuş. Bundan hiç kimsenin haberi bile yok. En son dayanamadım söyledim. Kork ya kork" ifadelerini kullandı ve yine uyarılarda bulundu.

23 kentin fay üzerinde olduğunu kaydeden Prof. Dr. Görür, 23 kentin fay üzerinde olduğunu özellikle belirtti. Görür, "Bundan hiç kimsenin haberi yok. En son dayanamadım söyledim. Kork ya kork. Biz bilim insanı olarak yüzbinlerce insanımızın hayatının bir ipliğe bağlı olduğunu görüp söylemeyecek miyiz" dedi.

ekonomim.com'da yer alan ve Özgür Kocaeli'nin haberine göre Görür şunları belirtti: Türkiye’de 500 tane fay mevcut. Bizim hangi fay kırıldı, ne zaman deprem olacak söylemlerini kaldırmamız gerekiyor. Ben senin şehrinde deprem olmayacak desem zil çalıp oynayacak mıyız? Komşu ilde de deprem olsa bizim vatandaşımız ölecek. Soruna genel bakmalıyız. Deprem mekanizması 14 milyon sene önce başladı. Bu depremleri durdurmak mümkün değil. Her deprem de on birlerce insanı bir gecede gömmek bize yakışmıyor. Millet olarak siyaset üstü olarak hiçbir insan ölmesin diyerek bizi yönetmeye talip olan insanlara benden oy almak istiyorsan bu ülkede deprem dirençli yerler yapacaksın. Bu niyetin olursa oyum senindir diye belirtti.

7 ÜZERİ DEPREM HER AN YAŞANABİLİR

Halkımızın deprem birikimi ve farkındalığı ile kültürü yok. Halk kendini tehdit eden bir konu hakkında tamamen bilgisiz yada çok bilgi sahibi. Amerikan gemisi geldi diye deprem oldu diyenlere gerçekten sinirleniyorum. Geçtiğimiz günlerde söylediği 23 kent deprem bölgesinin üzerine kurulmuş. Bundan hiç kimsenin haberi yok. En son dayanamadım söyledim. Kork ya kork. Biz bilim insanı olarak yüzbinlerce insanımızın hayatının bir ipliğe bağlı olduğunu görüp söylemeyecek miyiz? Bizim kimseyi korkutmak gibi bir derdimiz yok. Bu 23 şehirde bulunan faylar her an 7 ve üzeri bir deprem yapabilir.

Prof. Dr. Naci Görür 23 kente özellikle dikkat çekti...

FAY HATLARINA DİKKAT 

Görür:" Ana fayı kesen görece olan küçük faylarda kırılmamış olanlar karşımıza çıkabilir. Hendek fayı, İzmit ve Körfez fayının tamamı kırılmadı. Bu faylarda deprem üretebilir ve kenti etkileyebilir. Kocaeli'de bulunan faylar uzun bir dönem 20 bin kişiyi öldürüp yüzbinlerce insanı yaralayacak bir deprem oluşturmaz. Yan depremler burayı ciddi olarak etkileyebilirler. Burada zemin kötü. Deprem anında bu çok tehlikeli. Zemin depremin etkisini dört kat artırabilir. Buralarda yeraltı su seviyesi fazladır, yer altı suyu olan zeminler depremde en tehlikeli zeminlerdir. Kocaeli’nin vadi içinde kurulmuş olması yanlış. Yapacak bir şey yok. Kenti terke edecek halimiz de yok." dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'den Tunceli açıklaması: Çok sevindim! Depreme hazırlık çalışmaları yapılmaya başlandı

Prof. Dr. Naci Görür o ilçeyi işaret etti! Kurtulma şansı yok, muhakkak taşınmalı!

Prof. Dr. Naci Görür: Marmara depreminde fay eğer peş peşe kırılırsa 7.5'e kadar çıkar...

Prof. Dr. Naci Görür'den Yedisu Fayı uyarısı: Gümüşhane depremleri daha büyük depreme sebep olur mu?

 


Geri Dön