02 / 05 / 2024

Pegasus Hava Taşımacılığı uyum derecesi

Pegasus Hava Taşımacılığı uyum derecesi

Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. uyum derecisi dönem revizyonunu yayınladı.

Küresel kargo taşımacılığında düşüş sürüyor!

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), 2023 yılı Nisan ayı global hava kargo piyasalarına yönelik verileri yayınladı. IATA, 2022’nin talep performansına göre daha yavaş olmakla beraber düşüşün sürdüğünü paylaştı.

Yeni Havalimanı taşımacılık ihalesinin bedeli 702 milyona çıktı!

İstanbul Yeni Havalimanı projesinin taşımacılık ihalesini 4 Eylül’de Altur Havaş Free Turizm konsorsiyumu KDV dahil 475 milyon 488 bin lira bedelle kazanmıştı.Ancak ihale iptal edildi. Yeni ihale 27 Eylül'de yapılacak ve ihaleyi kazanacak firmanın en az 702 milyon TL teklif vermesi gerekiyor...

Neta Uluslararası Taşımacılık Denizcilik ve Ticaret Limited Şirketi İstiklal Şubesi açıldı!

Neta Uluslararası Taşımacılık Denizcilik ve Ticaret Limited Şirketi İstiklal Şubesi, Cem Kocabaşa ve Sadık Kocabaşa Şube Müdürlüğü'nde 500 bin TL sermaye ile 2 Temmuz'da Beyoğlu'nda açıldı.

Erak Peyzaj Petrol Taşımacılık Turizm İnşaat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Erak Peyzaj Petrol Taşımacılık Turizm İnşaat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi İstanbul Şubesi 2 milyon 500 bin TL sermaye ile 24 Haziran 2015 tarihinde Avcılar'da açıldı.

İncili İnşaat Metal Oto Parçaları Petrol Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İncili İnşaat Metal Oto Parçaları Petrol Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Yakup İnci tarafından 20 bin TL sermaye ile 19 Haziran 2015 tarihinde Avcılar'da kuruldu.

Sezon Tur Taşımacılık Gıda Tekstil İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sezon Tur Taşımacılık Gıda Tekstil İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi İlker Çalışkan ve Cihan Kuytu ortaklığı tarafından 200 bin TL sermaye ile 10 Haziran 2015 tarihinde Bahçelievler'de kuruldu.

Sakarya Sev Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Esenler Şubesi açıldı!

Sakarya Sev Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Esenler Şubesi 10 bin sermaye ile 18 Haziran 2015 tarihinde İstanbul Avrupa Yakası Bayrampaşa'da açıldı.

İnturs Turizm Taşımacılık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnturs Turizm Taşımacılık Dış Ticaret Limited Şirketi, Sami Sarıkaya tarafından 100 bin TL sermaye ile 15 Haziran'da Küçükçekmece, Merkez Mahallesi, Çınarlı Çeşme Sokak' ta kuruldu.

Seçke İnşaat Taşımacılık Temizlik Gıda Spor Hizmetleri Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Seçke İnşaat Taşımacılık Temizlik Gıda Spor Hizmetleri Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, 147 bin 500 TL sermaye ile Şişli'de 9 Haziran'da açıldı.

My Way Turizm Taşımacılık Gıda İnşaat Otomotiv Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

My Way Turizm Taşımacılık Gıda İnşaat Otomotiv Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi; Sadin Karaköse tarafından 100 bin TL sermaye ile 8 Haziran'da Fatih'te kuruldu.

Sefa Yapı İnşaat Gıda Emlak Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sefa Yapı İnşaat Gıda Emlak Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi; Mustafa Cimiç tarafından 10 bin TL sermaye ile 4 Haziran'da Sancaktepe Veysel Karani Mahallesi'nde kuruldu.

Voyaj Club Turizm Gıda Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Voyaj Club Turizm Gıda Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Şaban Durali, Andrei Meteli tarafından 120 bin TL'lik sermaye ile 25 Mayıs'ta Bakırköy'de kuruldu.

İkier İnşaat Taahhüt Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İkier İnşaat Taahhüt Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi, Erkay Er, Umut Baran Er tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 11 Mayıs'ta Sultangazi, Cebeci Mahallesi, 2455 Sokak'ta kuruldu.

Pegasus Hava Taşımacılığı uyum derecesi Haberi

Pegasus Hava Taşımacılığı uyum derecesi

Pegasus Hava Taşımacılığı tarafından yapılan açıklama şöyle;


Şirketimiz uygulamalarının "Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri"ne uyum düzeyinin tespiti amacıyla, Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş.'ne yaptırılan çalışma sonucunda şirketimizin Kurumsal Derecelendirme notu 8.77  (önceki dönem 8.07) olarak belirlenmiştir.


Kurumsal Yönetim derecelendirme notumuzun alt kategoriler itibariyle dağılımı aşağıda verilmektedir


A - PAY SAHİPLERİ   : 85.19

B - KAMUYU AYDINLATMA VE ŞEFFAFLIK : 93.51 

C - MENFAAT SAHİPLERİ :87.90

D - YÖNETİM KURULU   85.39


SPK Kurumsal İlkelerine Uyum Notu :8.77 


Kurumsal Yönetim Derecelendirmesine ilişkin Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş.'nin hazırlamış olduğu detaylı rapor şirketimizin internet sitesinde (http://www.pegasusyatirimciiliskileri.com/) kamuoyunun bilgisine...