29 / 04 / 2024

PEMA Planlama ve Mimarlık Merkezi

PEMA Planlama ve Mimarlık Merkezi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 'Kültür Yolu' projesi kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak cephe kaplama ve çevre düzenlemesi çalışmaları hakkında brifing aldı...

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Tamer Sağlam ve Tayfun Akın Arığ ortaklığında kuruldu.

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Metrik Planlama Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Metrik Planlama Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ali Fatih Uysal tarafından kuruldu.

Stresli bir süreçten keyifli taşınma deneyimi için 10 Adım!

Taşınma süreci herkes için stresli bir deneyim olabilir. Ancak doğru planlama ve hazırlık ile bu süreci keyifli hale getirebilirsiniz. İşte size 10 adımda sorunsuz bir taşınma için ipuçları...

Marmara Planlama Ve Müteahhitlik Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Marmara Planlama Ve Müteahhitlik Yapı Limited Şirketi Şişli'de Müslüm Didin tarafından kuruldu.

Timur Planlama Ve Proje Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Timur Planlama Ve Proje Geliştirme Anonim Şirketi Şişli'de Erden Timur, Cihan Barış Soydan, Bülent Öztürk ve Murat Döker ortaklığında kuruldu.

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

Turizm merkezlerinde planlama ve uygulamaya ilişkin yönetmelikte değişiklik!

Turizm merkezlerinde planlama ve uygulamaya ilişkin yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, turizm tesis alanı kullanımları için maksimum yatak kapasitesi belirlenmesi esas olacak.

Ena Şehircilik Planlama Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ena Şehircilik Planlama Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Engin Akman tarafından kuruldu.

Saruhan Kentsel Dönüşüm Planlama Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Saruhan Kentsel Dönüşüm Planlama Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İlyas Saruhan tarafından kuruldu.

Primera Yapı İnşaat Planlama Ve Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Primera Yapı İnşaat Planlama Ve Taahhüt Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Günder Murat Kocaman tarafından kuruldu.

Hendek Toplu Konut projesi hakkında merak edilenler!

Hendek Belediye Başkan Yardımcısı ve Türkay Hendek Yatırım Planlama ve Hizmet A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Çağrı Güngör, Hendek’te yapılması planlanan Toplu Konut projesi hakkında merak edilenleri cevapladı…

Koronavirüsü Endonezya'nın dev projelerini vurdu!

Koronavirüs salgını dünyada yayılmaya devam ederken piyasalara ve ekonomiye etkisi devam ediyor. Endonezya'da planlama ve yatırım koordinasyonundan sorumlu bakanlık, Çin'de başlayan salgının 11 milyar dolar değerindeki projeyi sekteye uğratacağını söyledi.

PEMA Planlama ve Mimarlık Merkezi Haberi

PEMA Planlama ve Mimarlık Merkezi

Başkalık Toplantı Salonu'nda gerçekleşen brifingde PEMA Planlama ve Mimarlık Merkezi yetkilileri tarafından hazırlanan projeler, Başkan Özhaseki'ye sunuldu. Cumhuriyet Meydanı ile Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi'nden başlayarak Hunat, Yoğunburç, Tavukçu Mahallesi ve Camikebir bölgesini içine alan 'Kültür Yolu' düzenleme çalışmaları kapsamında hazırlanan sunumu dinleyen Başkan Özhaseki, projeleri dikkatle inceledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden şehir planlamacıları ve mimarların da katıldığı brifingde hazırlanan projeler değerlendirildi.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Özhaseki, meydan ve çevresinde gerek bina cephesi gerekse zeminde görüntü kirliliğine neden olan etkenleri ortadan kaldırarak meydana yeni bir kimlik kazandırmak amacıyla bir çalışma yürüttüklerini kaydetti.


Meydan çevresindeki medrese, kale, kapalı çarşı gibi yüzlerce yıllık geçmişe sahip onlarca eserin etrafında bulunan, mimari özelliği olmayan ve çok çirkin tabelalarla kaplı binaların oldukça rahatsız edici olduğunu ifade eden...