02 / 05 / 2024

Pembe Köşk Cağaloğlu

Pembe Köşk Cağaloğlu

Cağaloğlu’ndaki “Pembe Köşk" olarak da bilinen, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin Genel Merkez Binası olarak da bir dönem kullanılan tarihi Münif Paşa Konağı’nın alanı otopark alanı oldu.

Cağaloğlu'nda taşınmalar hızlandı! Vatandaşlar sebepleri sıraladı!

91,5 bin takipçili Önder Kaya İstanbul Gezgini isimli kullanıcının, sosyal medya hesabından İstanbul Cağaloğlu'nda hızlanan taşınmalar ile ilgili yaptığı paylaşımına farklı yorumlar geldi. Peki bölgede taşınmalar niye hızlandı? Vatandaşlar ne diyor? İşte gelen yorumlar...

Ziraat GYO Cağaloğlu binasının değeri ne kadar? 

Ziraat GYO'nun Cağaloğlu binasının değeri belli oldu. Ziraat GYO tarafından Cağaloğlu binasının değerleme raporu yayınlandı.

Aydın Karacabay: İstanbul Cağaloğlu'nda yeni bir otel yatırımına başlayacağız!

Levni Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karacabay, yeni otel yatırımlarının müjdesini verdi. Karacabay, "İstanbul Cağaloğlu Ankara Caddesi'nde 75 odalı beş yıldız standartlarında yeni bir otel yatırımına çok yakında başlayacağız" dedi. 

Cağaloğlu'nda üç imparatorluğun izlerini taşıyan bina 1.7 milyon dolara satışta!

Cağaloğlu'nda Roma, Bizans, Osmanlı İmparatorluğu'ndan izler taşıyan bina yıkık dökük haliyle satışa çıkarıldı. Tarih araştırmacısı Mehmet Dilbaz, bina için "Üç farklı imparatorluk, üç farklı dönem, üç farklı devlet, hepsi üst üste yığılmış ve ortaya çıkmış" diye konuştu...

Kemal Kılıçdaroğlu: Tank Palet Fabrikası için ihale yapıldı mı?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Tank Palet Fabrikasının ihalesini yaptın mı? Niye ihale yapmadın? İhale yaptın da bizim mi haberimiz olmadı?" diye konuştu...

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Tank Palet Fabrikası açıklaması!

CHP Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM düzenlenen grup toplantısında yaptığı açıklamasında; "Sen 25 yıllığına kiraladığın tank palet fabrikası için kaç lira aldın? 5 kuruş dahi almadın" diye konuştu...

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  İzmit ilçesi Hacıhasan Mahallesi’nde yer alan Pembe Köşk’ün restorasyon çalışmalarına devam ediyor.

Yıkılan Münif Paşa Konağı otopark oldu!

Cağaloğlu’ndaki “Pembe Köşk" olarak da bilinen, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin Genel Merkez Binası olarak da bir dönem kullanılan tarihi Münif Paşa Konağı’nın alanı otopark alanı oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu Maltepe'de yarın tapu dağıtacak!

Kemal Kılıçdaroğlu, 40 yıl sonra imar sorunu çözüme kavuşan Maltepe'nin Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerindeki hak sahiplerinin tapusunu dağıtacak...

Kemal Kılıçdaroğlu'dan Esenyurt'a dönüşüm sözü!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenyurt'un bugün beton yığınına dönüştüğünü dile getirerek dönüşüm sözü verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşüme karşı değiliz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkmadıklarını ifade etti...

Kemal Kılıçdaroğlu: Her mahalleye kreş yapacağız!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, adaylarına yönelik, "Proje açıklamıyor." eleştirilerine cevap verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşüme karşı değiliz!

Sancaktepe'nin İstanbul'a yakışır bir merkez olacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Kentsel dönüşüme karşı değiliz. İnsanlar daha güzel yerde yaşamalı, daha iyi evlerde yaşamalı'' dedi.

Pembe Köşk Cağaloğlu Haberi

Pembe Köşk Cağaloğlu

Cağaloğlu’nda bulunan ve “Pembe Köşk" olarak da bilinen, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin Genel Merkez Binası olarak da bir dönem kullanılan tarihi Münif Paşa Konağı’nın alanı otopark alanı olarak kullanılıyor.

Otel yapmak için 2012 yılında bir şirket tarafından satın alınan konak, uzun bir süredir çökme riskiyle karşı karşıya. İstanbul 4 Numaralı Koruma Kurulu Heyeti, geçtiğimiz şubat ayında bölgede yaptığı incelemeler kapsamında insan sağlığı için risk taşıyan atıl halde bulunan konağın sökülerek yıkılmasına karar verdi. Yıkım sırasında konağın bazı bölümleri iş makineleri kullanılmadan sökülerek, yapılacak otelde kullanılmak üzere koruma altına alındı.

Şubat ayı sonlarında yapılan bu yıkım sonrası tarihi konağın bulunduğu 321 Ada 44 Parsel tamamen mıcır ile doldu. Bir süre sonra da otopark olarak kullanılan arazi günlüğü 20 liradan semt esnaflarının kullanımına...