09 / 05 / 2024

pembe köşkün korunması

pembe köşkün korunması

İstanbul Cağaloğlu'nda bulunan Pembe Köşk'ün korunmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı. Bağımsız Milletvekili Fatih Mehmet Şeker, sorularını Bakan Ersoy'a sordu..

İzmit'teki Pembe Köşk binası 10 yıllığına Ensar Vakfı'na verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında, İzmit’te bulunan ve mülkü büyükşehir belediyesine ait olan Pembe Köşk binası 10 yıl süre ile Ensar Vakfı’na verildi. Karara CHP Grubu muhalefet şerhi koyarken AKP'li Başkan Tahir Büyükakın “Sahip çıkıyoruz” dedi. 

Ayvalık'ta Koruma Amaçlı İmar Planları'nın iptaline tepki!

Ayvalık'taki Alibey Adası (Cunda) ve Çamlık Kentsel Sit Alanları'na ait Koruma Amaçlı İmar Planlarının, Balıkesir Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile iptal edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Ayvalık Tabiat Platformu ve Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Ayvalık'ın korunmasını talep ediyor.

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  İzmit ilçesi Hacıhasan Mahallesi’nde yer alan Pembe Köşk’ün restorasyon çalışmalarına devam ediyor.

Pembe Köşk'ün korunmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

İstanbul Cağaloğlu'nda bulunan Pembe Köşk'ün korunmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı. Bağımsız Milletvekili Fatih Mehmet Şeker, sorularını Bakan Ersoy'a sordu..

İzmit'teki Pembe Köşk restore ediliyor! İhalesi 1 Kasım'da!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından İzmit'te 400 ada 8 parseldeki tescilli Pembe Köşk’ün restorasyonu, ikmal inşaatı yaptırılacak. İhale 1 Kasım'da...

İlber Ortaylı: Doğanbey’deki binaları törenle yıkın!

Bursa’nın eski mimarisinin korunmasını isteyen Prof.Dr. Ortaylı, son günlerde yeniden kamuoyuna gelen Doğanbey konutlarını rezalet olarak tanımladı. İlber Ortaylı, “Başkanım bu binaları yıkın. Hem de yıkarken bir de tören yapın." dedi.

Kocaeli Pembe Köşk'te restorasyon başlıyor!

İzmit İnönü Caddesi’ndeki 50.Yıl Ortaokulu’nun hemen arka tarafında yer alan Pembe Köşk için Büyükşehir Belediyesi, restorasyon için ön çalışma yaptı. Köşk, mimari özelliklere de önem verilerek yeniden restore edilecek...

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan Pembe Köşk'ü restore edecek. Köşkün restorasyonu için ilk adım atıldı.

Ankara'daki Pembe Köşk yenilendi!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara’nın iklimine uygun çiçek ve ağaçlarla bilhassa çamları yetiştirmek konusunda ilk denemeleri yaptığı Pembe Köşk’ün bahçesinde yenileme yapmanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti.

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 2015!

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 22 Ağustos 2015 tarihinde 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik tam metni..

2000 yılında Turing, Ahmet Emin Yalman'ın köşkünü satacakmış!

2000 yılında vergi borcundan dolayı darboğazda olan Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, sahibi olduğu Büyükada'daki Gazeteci Ahmet Emin Yalman'ın köşkünü 150 milyar liraya (3 bin 540 adet altın parası) satışa çıkaracakmış.

Meriç taşkın projesi için acele kamulaştırma yapılacak!

Meriç Taşkın Projesi kapsamında Meriç Nehri Yatak Temizliği ve Tahkimatı İnşaatı işinin yapımı amacıyla kapsamında proje alanına isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Gölcük'ün çehresi kentsel dönüşümle değişecek!

Ak Parti Kocaeli Milletvekili ve adayı İlyas Şeker geçtiğimiz gün AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Şeker: Kentsel Dönüşüm Projesi Gölcük için oldukça gerekli projedir. Gölcük'ün çehresi kentsel dönüşümle değişecek" dedi.

pembe köşkün korunması Haberi

pembe köşkün korunması

Bağımsız İstanbul Milletvekili Fatih Mehmet Şeker, İstanbul Cağaloğlu'nda bulunan Pembe Köşk'ün korunmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Şeker sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

"Tarih milletimizin hafızası ve aklıdır. Mekânlar geçmişi dolayısıyla da geleceği hatırlatırlar, bir millete mensup olmanın ne demek olduğunu gösterirler. Sularını bütün nehirlerden alan bir deniz gibi görülmesi gereken Osmanlı ile Cumhuriyet Türkiye'sinin İttihat ve Terakki diye bir realitesi vardır." şeklinde açıklamalarda bulunan Şeker, "İstanbul-Cağaloğlu'nda bulunan ve Pembe Köşk' ismiyle bilinen bina, bir dönem Osmanlı Devleti'ne vaziyet eden "Vatan devletsiz, milletsiz ve dinsiz olmaz." kanaatini taşıyan bu cemiyetin merkezidir. Hâliyle kara günün her çeşidini tecrübe ettiğimiz, zamanları hatırlatan bir tarihî miras hükmündedir." dedi.

"Ne var ki Türkiye nasıl kazanılmışsa ancak o şekilde kaybedilir sözünü...